Kayseri Ekspres Haber
HV
27 NİSAN Cumartesi 23:50
Advert Advert Advert

YENİDEN REFAH YENİ BAŞKAN!

Ahmet ŞAN
Ahmet ŞAN
Giriş Tarihi : 17-10-2023 13:03

 

Kayseri’de Önder Narin’in İl Başkanlığı döneminde kapalı devre çalışan ve çok varlık gösteremeyen Yeniden Refah Partisi Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Cumhur İttifakı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’a destek olmuştu. Seçim sonrası yola devam kararı alan Yeniden Refah tüm hatlarıyla değişime ve dönüşüme girdi. Önce Kayseri’de İl Başkanlığı ve İlçe yönetimlerinde değişim yaşandı. Yerel seçimlere tek başına girmesi beklenen Yeniden Refah’ın lideri önümüzdeki günlerde Kayseri’ye geliyor. Bakalım nasıl gelişmeler yaşanacak…
Son yıllarda yeniden oyları yükselen ancak bu potansiyeli bir türlü sandığa yansıtamayan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Fatih Erbakan ile “Aslında halkın gönlünü dolduran, oy potansiyeli yüksek bir yapıya sahip” ancak partide bir şeyler eksik gidiyor!
Genel seçimlerde Kayseri’de bile milletvekili adaylarının iyi çalışmasına rağmen çok iyi bir farka ulaşamaması biraz il teşkilatının yetersizliği ve kapalı devre çalışmasından kaynaklandığını düşünüyorum.
Mesela o dönemde Yeniden Refah Partisinin İl Başkanı Önder Narin idi…
Önder Narin’in başarılı veya başarısız olduğu yönünde kamuoyunda çok tartışmalarda yaşandı: çünkü varlık gösterme konusunda sıkıntı vardı.
Bir gün seçime az bir süre kala Önder Narin Başkan ve ekibiyle Veteriner Odası kapısında karşılaştık.
Kendisi de bu söyleyeceklerimi iyi hatırlayacaktır!
Başkana şunu söyledim: “Halkın size çok büyük teveccühü var. Biraz gayret gösterirseniz milletvekili kazanma sayısı konusunda büyük bir başarı elde edebilirsiniz. Ve hatta Cumhurbaşkanlığı konusunda da şansınız yüksek” 
Önder Başkan “Şaşırdı” benden bu cümleleri duyunca…
Bende, onun şaşırdığına şaşırdım…
Demek ki siyaset böyle imiş…
O başkanlık koltuğunda otururken, bizim gördüğümüzü göremiyormuş!
Yanına birkaç şatafatlı adam al, birkaç yere gezmeye git. Siyaset böyle zannediliyormuş onların gözünde…Biz gerçeği söyleyince şaşkın, şaşkın baktı. 
Bu bakışlardan ben anladım ve dedim ki: “Benim adım şu, bugünün tarihi şu. Unutma başkan not et, 
Ne kadar doğru söylediğimi anlayacaksın…”
Neyse Önder Narin bizim dediğimizin doğru olduğunu anladı; ancak o makam kendisine de kalmadı.

Gelelim yeni başkana ve ekibine… 
Yeniden Refah Partisi Kayseri İl Başkanı Abdullah Turaç, il ve ilçe yöneticileriyle tanıştık. 
Hepsi de beyefendi ve konuya hâkim insanlar. Sadece Kayseri’de biraz siyasi gidişatı öğrenmelerini tavsiye ederim!
Buda tabii ki zamanla olacak!
Ben; her zaman iyi niyet ve doğruluğun başarı getireceğini, fırıldaklığın sonunun daha önce yerlere yatan fırıldak zadelerden örnek vererek gösteririm.
Bir kere insanda kalıp olacak…
Mesela Abdullah Başkan ve ekibinde bu kalıp var…
Doğru insan ve doğru zamanlama yapabilirlerse, önleri gerçekten çok açık…
Yeniden Refah Partisi ülkemizde bir alternatif değil, kök parti olarak görülmektedir.
Yeter ki varlıklarını net göstersinler.
Bu ne demek diye soracak olursanız… Çıkılan yol meşakkatli ama büyük bir başarıya ulaşılabilen çizgi…
Kayseri’de Yeniden Refah Partisi’ne gerçekten iyi ilgi ve alaka var.
Sadece biraz dengeler yeterince kurulamıyor.
Eğer yeni başkan dengeleri de iyi kurarsa, en kötü ihtimalle bir iki belediyeyi kesin kazanır.
Genel Başkan Fatih Erbakan’ın izleyeceği yolun yanı sıra bu işin maddi ve manevi boyutlarını da iyi ele almak lazım…
Siyaset böyle bir şey…
Eğer Abdullah Turaç Başkan bu işin maddi ve manevi sorunlarını çözer, doğru insanlar ve zamanlamayı doğru yönde yaparsa bu iş oldu bilin…
Biraz tavsiye, biraz eleştiri.
Sonuçta memleketimiz kazansın diye aklımıza gelen ve tecrübelerimize dayanan bir yazıyı kaleme aldık.
Biz söyleriz…
Haydi hayırlı olsun…

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI ZAM YAPABİLEN RAHAT! Oy kaybı ve nedenleri BU KEZ CİDDİ! BAYRAMINIZ BAYRAM OLA! SEÇİM BİTTİ, SIRA SORUNLARDA! İNŞALLAH DERS ÇIKARIRSINIZ! SEÇİMDE İKİ ÖNEMLİ FAKTÖR! ORUÇ BİZİ TUTMALI! SEÇİMLER YEREL, PROJELER GENEL… TUT BENİ ORUÇ! VİCDAN VE MUHASEBE! HANGİSİ DOĞRU! SORUN MUHALEFETTE! MADENLER DAHA ETKİN ELE ALINMALI! ESNAFTA 40, MARKETTE 120 LİRA… SEÇİM ŞİMDİ BAŞLADI! 31 MART’TA NE OLACAK? VEREYİMMİ, VERMEYİMMİ ARASI! AMERİKA’NIN DEDİĞİ OLDU ABANDONE OLDUK! SİYASET İLE VATANDAŞ… BAŞARININ SIRRI! BÜYÜKKILIÇ VE ADAYLIK SÜRECİ! EMEKLİ ve ENFLASYON! BEN KARIŞMAM! 10 OCAK VE BİZ! BÜYÜKKILIÇ AĞIR BASIYOR! AK PARTİ KAYSERİ'Yİ NEDEN AÇIKLAMADI? MESAFE YAKIN, ÖDÜL BÜYÜKSE! YENİ YIL VE YENİ BİR DÜŞÜNCE! YENİ YILA DUA İLE GİRİN! MESELE BAKIŞ AÇISINDA! BİTSİN BU ZULÜM, SÖNSÜN BU ATEŞ… BİR PARTİ VE BAŞKANIN ÇÖKÜŞÜ! DURDURUN BU KÖPEK ZULMÜNÜ! HEM EMEKLİ HEMDE TÜKETİCİ SEVİNMELİ! İLKLER VE VALİ ÇİÇEK… ESAS SAVAŞ ŞİMDİ BAŞLIYOR! CEZAYI GEÇTİK, YA HARAM DEĞİL Mİ? CEZALAR 10 KAT ARTACAK! İŞSİZ İŞ ARIYOR, İŞVEREN İŞÇİ BULAMIYOR! KILIÇDAROĞLU’NDAN SONRA SIRA AKŞENER DE Mİ…? ÖĞRETMEN VE VEBAL! GAZETİCİYİM DEMEKLE OLUNMUYOR! BU BİR BULUŞ DEĞİL DEVRİM! CEHALETLE MÜCADELE SAVAŞTAN ÖNEMLİ! TEŞVİKLER YENİ SORUNLAR OLUŞTURUYOR…! DÜNYA’NIN KÜRESEL DİNİ İNSANLIKTIR! MİLLET BAHÇESİ GÜZEL OLMUŞ AMA…! FAHİŞ FİYAT ENGELLENMELİ! İNSANLAR KENDİ TOPRAKLARINDA NASIL MÜLTECİ OLURLAR? HAK VE BATIL'IN MÜCADELESİ! CHP’DE “ÖZEL” DEĞİŞİM! ERCİYES ANADOLU HOLDİNG VE İŞSİZLİK! BU NEYİN SAVAŞI! KAYSERİ GASTRONOMİ GÜNLERİ VE MİLLET…! CUMHURİYET, 100 NCÜ YIL VE BİZE ANLATTIKLARI… ERBAKAN VE KAYSERİ CENAHI…! GAZZE EVRENSELLEŞTİ! AMERİKA, BÖLGE HALKININ GÖZÜNDEN DÜŞTÜ DÜNYA YASAKLADI, İSRAİL TANIMADI: FOSFOR BOMBASI ELİTAŞ'IN YENİ GÖREVİ BAŞKANI RAHATLATTI BETON ÇAĞI BİTİYOR… SORUMLULUKTAN KAÇMAYIN! KÖPEK SALDIRILARI VE ZAMLAR NEDEN DURDURULAMIYOR! ULAŞIMA ZAM ÜZDÜ.... KONYA'DA OLMAZKEN, KAYSERİ'DE NEDEN ZAM YAPILDI!