Kayseri Ekspres Haber
HV
11 EKİM Pazar 22:05

Çelik, “Kayseri’yi fuarlar şehri yapma konusunda ciddi atımlar atıldı”

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-10-2026 20:08   Güncelleme : 11-10-2026 20:09
Çelik, “Kayseri’yi fuarlar şehri yapma konusunda ciddi atımlar atıldı”

Nobel Şirketler Grubu Başkanı Çelik, “Kayseri’yi fuarlar şehri yapma konusunda ciddi atımlar atıldı” 

5’inci Anadolu Mobilya Fuarı (ANAMOB) ile ilgili değerlendirmelerde bulunan NOBEL Şirketler Grubu Başkanı Erhan Çelik, “Amaç Kayseri’yi fuarlar şehri yapmaktı, bu konuda çok ciddi adımlar atıldı. NOBEL bu konuda ilk günden bu yana elini taşın altına koydu, verdiği taahhüttü yerine getirdi. Bu taahhütlerin yerine gelmesinden ve başarmasından dolayı mutluyum, gururluyum” dedi. 

Kayseri OSB Uluslararası Fuar Merkezi’nde 7-11 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 5. Anadolu Mobilya Fuarı (ANAMOB) tamamlandı. 

Beş gün süren mobilya fuarı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan NOBEL Şirketler Grubu Başkanı Erhan Çelik, ziyaretçiye doydukları başarılı bir fuarı geride bıraktıklarını ifade etti.

Çelik, fuarın her geçen yıl öncekinden daha iyiye gittiğini belirterek, “Fuar çok şükür her yıl üstüne bir kez daha koyuyor. Bu yıl genel olarak global bir ekonomik daralma konjonktür, savaşlar. Katılımcının aklında bir şüphe vardı ama özellikle son bir aydan itibaren bizim topladığımız veriler, datamıza paralel aldığımız geri dönüşlerle bu fuarın çok başarılı geçeceğine inanıyorduk, o yüzden çok rahattık” diye konuştu. 

“5 YILDIR KAYSERİ’YE NE SÖZ VERDİYSEK TUTTUK”

Başkan Çelik, verdikleri sözleri yerine getirdiklerini de ifade ederek, “NOBEL ilk günden bu yana burada ne söz verdiyse aynı sözleri tutmaya, güç olanı başarmaya devam ediyor. Öncelikle sayın Valimize teşekkür ediyoruz, kendi ifadesiyle söylüyorum; belki de son fuarımız dedi görev süresiyle alakalı olarak. Ama bizi buraya davet ettiğinde Kayseri’de sadece bir tarım fuarı yapılırken Valimiz öncülüğünde şehrin Ticaret ve Sanayi Odası, içerisinde bulunduğumuz OSB ve şehir yöneticileri ile birlikte burada artık yılda 6-7 fuar yapılıyor oldu. Amaç Kayseri’yi fuarlar şehri yapmaktı, bu konuda çok ciddi adımlar atıldı. NOBEL bu konuda ilk günden bu yana elini taşın altına koydu, verdiği taahhüttü yerine getirdi. Bu taahhütlerin yerine gelmesinden ve başarmasından dolayı mutluyum, gururluyum. NOBEL ekibi adına özellikle çok teşekkür ediyorum. Çok yoğun bir mesai harcadılar, özellikle ziyaretçi konusunda. En başta ifade ettiğim gibi, bu dönemde biraz zordu. Zoru başardılar, çok teşekkür ediyorum. Ayrıca KAYMOS’a da teşekkür ediyorum. Bu konuda çok büyük bir iş birliği gösterdiler. Buraya gelip sipariş yazdıranların yanında ilk kez Kayseri’de bu mobilyaları, mobilya firmalarını görüp iletişim sürdüreceklerde var. Biz sadece fuara değil, fuardaki siparişlere bakmamız gerekiyor. Fuarda bir firmamıza 60 konteyner mal yazdırıldı, bu 60 konteynırın sekizi sadece payına düştüğü için mutluydu. Ama nihayetinde biri gelip burada 60 konteyner mal yazdırıyorsa öpüp başımıza koyacağız alıcımızın” şeklinde konuştu. 

“KFF KAYSERİ FURNITURE FAIR OCAK AYINDA YAPILACAK”

Ocak ayında yeni bir fuarın daha gerçekleşeceğini de ifade eden Başkan Çelik, “KAYMOS resmi olarak bir duyuru yaptı. Bir anket düzenlediklerini o ankette genel teamülün katılım ve yeniden açılması yönünde ve fuarın yapılacağını duyurdu. Bu durumda KFF ocak ayında Kayseri Furniture Fair inşallah açılıyor olacak. Buradan da o açıklamaya binaen bunu rahatlıkla söyleyebiliyoruz artık” dedi. 

“DÜNYA, KAYSERİ MOBİLYASINI TANIMAYA DEVAM EDİYOR”

NOBEL Şirketler Grubu Başkanı Çelik, tüm dünyanın Kayseri mobilyasını tanımaya devam ettiğini söyleyerek, “Alım heyeti çerçevesinde bu yıl yurt dışı alım heyeti kapsamında, Ticaret Bakanlığı’nın DYS sistemi üzerinden yapıldı. 580 kişi alım heyeti kapsamında, kendi gelen yabancılar dışında 580 kişi KAYMOS ve NOBEL’in alım heyeti programından geldi. Bunun yaklaşık 320’si Ticaret Bakanlığı’nın desteği kapsamında sürüyor olacak, henüz neticelenmedi süreç, inşallah şartlar olumlu tamamlanır. Öyle tahmin ediyorum ki yabancı olarak binin altına inmedi. Total ziyaretçi olarak baktığımızda da perakende aslında bu fuarların özelliği değil, ihracat fuarı. Ama dün öğleden sonra itibariyle buradaki firmalar perakendeye de açılmasını, dışarıdan gelen insanların yığıldığını görünce aldılar” ifadelerini kullandı. 

“ATIL BİR ALANKEN BÜYÜTÜLMESİ TALEP EDİLEN BİR FUAR ALANI DOĞDU”

ANAMOB’un önünün açık olduğunu dile getiren Çelik, verdikleri sözleri eksiksiz olarak yerine getireceklerini ifade ederek, “Bu yıl her geçen yıl üstüne koyarken, beşinci yıl çok önemli ve kritik bir eşikti. Bundan dolayı beşinci yılın çok farklı olması gerekiyordu. Bir taraftan şansızlığımız global ekonomik durumlar ve savaşlardı. Beşinci yılında bu koşullarda bu fuar bu şekilde açıldıysa Allah’ın izniyle burada çok sağlam bir temel attığımızı görüyorum. Bundan sonra önünün de çok açık olduğunu anlayabiliyoruz. Size de ifade edilmiştir; tek bir şikayet konusu var, alan yetmiyor. Biz ne olursa olsun aynı koşullarda söz verdiğimiz gibi eksiksiz yerine getirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

AdminAdmin

YORUMLAR