Kayseri Ekspres Haber
HV
01 MAYIS Çarşamba 15:45
Advert Advert Advert

BU KEZ CİDDİ!

Ahmet ŞAN
Ahmet ŞAN
Giriş Tarihi : 18-04-2024 13:05

Seçimler, Ramazan, savaş derken sonunda sorunlarımızla baş başa kaldık. İktidar bu kez vatandaşa yönünü döndü. Özellikle seçim sonuçlarıyla birlikte özgürlükler ve ekonomi anlamında ciddi adımlar atmaya hazırlanıyor. Öncelikle ekonomik sorunların çözümü için düğmeye basıldı, ardından insanlar sokakta özgür gezsin diye sokak köpekleri proplemi başta olmak üzere bir çok konuyu çözüme kavuşturmak adına ciddi adımlar atılacağını, söylemlerden anlayabiliyoruz!

 

Yukarıda kısaca özetledim; ancak olması gerekenlerin yapılacağı işaretini alınca bu yazıyı yazma kararı aldım. Özellikle Cumhurbaşkanımız ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhur İttifakı ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, vatandaşın sorunlarının çözümü için düğmeye bastı.

Bildiğiniz gibi sayın Bahçeli, geçen yıl Temmuz ayında memura yapılan seyyanen artışın işçi emeklisine de yapılmasını istemiş ve seçim öncesi de “emeklilerimizin mağduriyetini biliyoruz ve çözeceğiz” anlamında açıklamalar yapmıştı.

Ancak seçim atmosferi bu kez biraz daha radikal ve hatta sorunlu geçti.

Ardından Ramazan, daha sonra bayram ve İran-İsrail savaşı konularının art arda gelmesi süreci biraz durağanlaştırdı.

Şimdi gelinen noktada sorunlarımızla baş başa kaldık.

Artık halka, vatandaşın sorunlarını çözmeye rahat bir sekilde zaman ayırabiliriz.

Ben her zaman pozitif düşünmenin faydalı olduğu veya olacağı kanaatindeyim.

Bu nedenle  çok sürmeyecek. Bir iki ay içerisinde ekonomimizde ibreler olumlu yöne doğru ivmelenecek. Ardından bu arada köklü kararlar alınıp, özellikle özgürlükler noktasında anlamlı çıkışlar yapılacak. Birilerinin dediği gibi birilerini serbest bırakma değil, özgürlük anlayışı bence bu kez sokaklarda başlayacak.

Öncelikle temel sorunlarımızdan olan sokak köpekleri sorununu çözüme kavuşturacaklar.

Ardından özellikle yıllardır görmediğimiz, siyasetçilerin yan yana görüntülerini artık görmeye başlayacağız.

Bundan 20 yıl önce muhalefeti iktidarı her parti lideri yanyana tv ekranlarında söyleşilere katılırlardı.

Artık bu görüntüleri de görmey başlayacağız.

Tabii bu benim tahminim…

Öngörüm…

Mesela Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP Lideri Özgür Özel ile tokalaşmaşı buna bir örnek diye düşünüyorum

Ve hatta yakında açık oturumlarda iktidar muhalefet partilerinin genel başkanlarının yan yana oturup ülke sorunlarını tartıştıklarını görebileceğiz…

Bu bir tez değil, gidaşattan çıkardığımız sonuç…

Evet, aslında bu seçim ve sonuçları hepimiz için bir değişim sinyali verdi.

Artık sadece vatandaş değil, siyasi liderlerde yaşam ve bakış açılarını değiştirmek zorunda kaldı.

Türkiye değişecek, değişim olmazsa, sorunlarımızın çözümü mümkün değil.

Bu kez ciddiler, ben anlıyorum ki, özgürlükler ve ekonominin düzelmesi için son derece ciddi adımlar atılacak.

İnşallah güzel şeyler olacak.

Tabii her şeyin başı samimiyet.

Samimi olduğumuz takdirde çözemeyeceğimiz hiçbir sorunumuz olamaz.

Kalın samimiyetle…

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI İKTİDAR VE MUHALEFET EKONOMİDE ANLAŞTI! İRAN VE İSRAİL NEDEN KONUŞULUYOR! ZAM YAPABİLEN RAHAT! Oy kaybı ve nedenleri BAYRAMINIZ BAYRAM OLA! SEÇİM BİTTİ, SIRA SORUNLARDA! İNŞALLAH DERS ÇIKARIRSINIZ! SEÇİMDE İKİ ÖNEMLİ FAKTÖR! ORUÇ BİZİ TUTMALI! SEÇİMLER YEREL, PROJELER GENEL… TUT BENİ ORUÇ! VİCDAN VE MUHASEBE! HANGİSİ DOĞRU! SORUN MUHALEFETTE! MADENLER DAHA ETKİN ELE ALINMALI! ESNAFTA 40, MARKETTE 120 LİRA… SEÇİM ŞİMDİ BAŞLADI! 31 MART’TA NE OLACAK? VEREYİMMİ, VERMEYİMMİ ARASI! AMERİKA’NIN DEDİĞİ OLDU ABANDONE OLDUK! SİYASET İLE VATANDAŞ… BAŞARININ SIRRI! BÜYÜKKILIÇ VE ADAYLIK SÜRECİ! EMEKLİ ve ENFLASYON! BEN KARIŞMAM! 10 OCAK VE BİZ! BÜYÜKKILIÇ AĞIR BASIYOR! AK PARTİ KAYSERİ'Yİ NEDEN AÇIKLAMADI? MESAFE YAKIN, ÖDÜL BÜYÜKSE! YENİ YIL VE YENİ BİR DÜŞÜNCE! YENİ YILA DUA İLE GİRİN! MESELE BAKIŞ AÇISINDA! BİTSİN BU ZULÜM, SÖNSÜN BU ATEŞ… BİR PARTİ VE BAŞKANIN ÇÖKÜŞÜ! DURDURUN BU KÖPEK ZULMÜNÜ! HEM EMEKLİ HEMDE TÜKETİCİ SEVİNMELİ! İLKLER VE VALİ ÇİÇEK… ESAS SAVAŞ ŞİMDİ BAŞLIYOR! CEZAYI GEÇTİK, YA HARAM DEĞİL Mİ? CEZALAR 10 KAT ARTACAK! İŞSİZ İŞ ARIYOR, İŞVEREN İŞÇİ BULAMIYOR! KILIÇDAROĞLU’NDAN SONRA SIRA AKŞENER DE Mİ…? ÖĞRETMEN VE VEBAL! GAZETİCİYİM DEMEKLE OLUNMUYOR! BU BİR BULUŞ DEĞİL DEVRİM! CEHALETLE MÜCADELE SAVAŞTAN ÖNEMLİ! TEŞVİKLER YENİ SORUNLAR OLUŞTURUYOR…! DÜNYA’NIN KÜRESEL DİNİ İNSANLIKTIR! MİLLET BAHÇESİ GÜZEL OLMUŞ AMA…! FAHİŞ FİYAT ENGELLENMELİ! İNSANLAR KENDİ TOPRAKLARINDA NASIL MÜLTECİ OLURLAR? HAK VE BATIL'IN MÜCADELESİ! CHP’DE “ÖZEL” DEĞİŞİM! ERCİYES ANADOLU HOLDİNG VE İŞSİZLİK! BU NEYİN SAVAŞI! KAYSERİ GASTRONOMİ GÜNLERİ VE MİLLET…! CUMHURİYET, 100 NCÜ YIL VE BİZE ANLATTIKLARI… ERBAKAN VE KAYSERİ CENAHI…! GAZZE EVRENSELLEŞTİ! YENİDEN REFAH YENİ BAŞKAN! AMERİKA, BÖLGE HALKININ GÖZÜNDEN DÜŞTÜ DÜNYA YASAKLADI, İSRAİL TANIMADI: FOSFOR BOMBASI ELİTAŞ'IN YENİ GÖREVİ BAŞKANI RAHATLATTI BETON ÇAĞI BİTİYOR… SORUMLULUKTAN KAÇMAYIN! KÖPEK SALDIRILARI VE ZAMLAR NEDEN DURDURULAMIYOR! ULAŞIMA ZAM ÜZDÜ.... KONYA'DA OLMAZKEN, KAYSERİ'DE NEDEN ZAM YAPILDI!