Kayseri Ekspres Haber
HV
27 NİSAN Cumartesi 15:38
Advert Advert Advert

SEÇİMDE İKİ ÖNEMLİ FAKTÖR!

Ahmet ŞAN
Ahmet ŞAN
Giriş Tarihi : 28-03-2024 12:58

Pazar günü Türkiye seçime gidiyor. Bu seçimde iki önemli faktör oyları ve yerel yönetimlerin şekillerini belirleyecek. Bu seçimde birinci öncelik emeklilerin durumu ve ekonomik şartlar, ikinci öncelikte ise muhalefetin duruşu ve ittifaklar etkili olacak. Vatandaşın gözünde ise aday isimlerinin parti isimlerinden daha ön plana çıkacağa düşünülüyor.

 

Aylardır siyasetçilerin gezmedik cadde, sokak bırakmadığı, konuşmadık veya ulaşmadık vatandaş bırakmadığı yerel seçimler Pazar günü yapılacak. Siyasetçilerin bu seçimde verdikleri vaatlerde ilk defa farklılık gösterdi. Daha önce yerel seçimlerde yerel gündemlerin ağırlıklı olarak vaat anlamında işlendiği seçimlerde bu kez belediye başkan adayları daha fazla oy alabilmek için mağdur olduğunu düşündükleri emekliler ve ekonomik şartların iyileştirilmesi üzerinden politika yaptılar.

Mitinglerde yüzbinlerce kişi toplanıp, siyasetçileri dinledi.

Ve hatta bir belediye başkanının kazanabilmesi için genel başkanların bile taa o ilçeye gelip gövde gösterisi yapmasına şahit olduk.

Dolayısıyla bu seçim biraz entrasan ve aynı zamanda yeni bir model olma yolunda ilerledi.

Geldi, çattı ve seçime sayılı saatler kaldı.

Pazar günü Türkiye belediyeler anlamında kaderini belirleyecek.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları oy kullanmak için sandık başına gidecek.

Peki bu seçimde en önemli faktörler neler olacak? Sorusuna baktığımızda gündem ve söylemlerden de anlıyoruz ki, iki önemli etken seçimin kaderini belirleyecek.

 

Bunlardan birisi emeklilerin yetersiz maaşları ve aynı zamanda gün güne durdurulamayan fahiş fiyat ile ekonomik sorunlar.

Ramazan ayında bile ciddi şekilde hissedilen ekonomik sorunların bu seçime ciddi oranda etkili olması düşünülüyor.

Seçime etki edecek faktörler içerisinde en önemli ikinci etken ise muhalefetin durumu ve ittifak ortaklıkları…

Bu seçimde beklenti oluşmasına rağmen emekliye verilemeyen maaş zammı, önlenemeyen fahiş fiyatlar, muhalefetin vatandaşa istediği ve beklediği oranda güven verememesi, ittifaklarda görünmeyen anlaşmaların seçimin sonucuna mutlak etki edeceği düşünülüyor.

Doğruda…

Bir diğer faktör ise şu parti, bu partiden ziyade vatandaş adaya göre oy kullanacak. Özellikle küçük yerlerde tanınan bir isim veya sevilen bir ismin seçilmesi hiçte sürpriz olmamalı...

Sonuç olarak…

Buradan aylardır yazıyor, çiziyoruz…

Mesele, belediye başkanlarının bulundukları ortamları güzelleştirmesi için öncelikle kişilik ve kimlik olarak vatandaşın gözünde bir noktaya ulaşması gerekli…

Bir gerçekte bazı yerlerde belediye başkanı sevilmese bile partisi nedeniyle seçilecek!

Bu seçimin en önemli etkenlerinden biriside tüm olumsuzluklara veya olumluluklara rağmen kişi bazlı sonuçlara gideceğini ön görmek mümkün…

Bu seçim Türkiye’nin kaderini belirleyecek.

Bu nedenle demokrasi için medeni bir şekilde oyumuzu kullanalım ve memleketimiz için, kendimiz için hayırlısını dileyip bekleyelim…

Futbolda bir söz vardır.

Kim kazanırsa kazansın…

Ama Kayseri kazansın diye…

Evet… geldi çattı seçim…

Kim kazanırsa kazansın,

Güzel ülkem Türkiye’m kazansın

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI ZAM YAPABİLEN RAHAT! Oy kaybı ve nedenleri BU KEZ CİDDİ! BAYRAMINIZ BAYRAM OLA! SEÇİM BİTTİ, SIRA SORUNLARDA! İNŞALLAH DERS ÇIKARIRSINIZ! ORUÇ BİZİ TUTMALI! SEÇİMLER YEREL, PROJELER GENEL… TUT BENİ ORUÇ! VİCDAN VE MUHASEBE! HANGİSİ DOĞRU! SORUN MUHALEFETTE! MADENLER DAHA ETKİN ELE ALINMALI! ESNAFTA 40, MARKETTE 120 LİRA… SEÇİM ŞİMDİ BAŞLADI! 31 MART’TA NE OLACAK? VEREYİMMİ, VERMEYİMMİ ARASI! AMERİKA’NIN DEDİĞİ OLDU ABANDONE OLDUK! SİYASET İLE VATANDAŞ… BAŞARININ SIRRI! BÜYÜKKILIÇ VE ADAYLIK SÜRECİ! EMEKLİ ve ENFLASYON! BEN KARIŞMAM! 10 OCAK VE BİZ! BÜYÜKKILIÇ AĞIR BASIYOR! AK PARTİ KAYSERİ'Yİ NEDEN AÇIKLAMADI? MESAFE YAKIN, ÖDÜL BÜYÜKSE! YENİ YIL VE YENİ BİR DÜŞÜNCE! YENİ YILA DUA İLE GİRİN! MESELE BAKIŞ AÇISINDA! BİTSİN BU ZULÜM, SÖNSÜN BU ATEŞ… BİR PARTİ VE BAŞKANIN ÇÖKÜŞÜ! DURDURUN BU KÖPEK ZULMÜNÜ! HEM EMEKLİ HEMDE TÜKETİCİ SEVİNMELİ! İLKLER VE VALİ ÇİÇEK… ESAS SAVAŞ ŞİMDİ BAŞLIYOR! CEZAYI GEÇTİK, YA HARAM DEĞİL Mİ? CEZALAR 10 KAT ARTACAK! İŞSİZ İŞ ARIYOR, İŞVEREN İŞÇİ BULAMIYOR! KILIÇDAROĞLU’NDAN SONRA SIRA AKŞENER DE Mİ…? ÖĞRETMEN VE VEBAL! GAZETİCİYİM DEMEKLE OLUNMUYOR! BU BİR BULUŞ DEĞİL DEVRİM! CEHALETLE MÜCADELE SAVAŞTAN ÖNEMLİ! TEŞVİKLER YENİ SORUNLAR OLUŞTURUYOR…! DÜNYA’NIN KÜRESEL DİNİ İNSANLIKTIR! MİLLET BAHÇESİ GÜZEL OLMUŞ AMA…! FAHİŞ FİYAT ENGELLENMELİ! İNSANLAR KENDİ TOPRAKLARINDA NASIL MÜLTECİ OLURLAR? HAK VE BATIL'IN MÜCADELESİ! CHP’DE “ÖZEL” DEĞİŞİM! ERCİYES ANADOLU HOLDİNG VE İŞSİZLİK! BU NEYİN SAVAŞI! KAYSERİ GASTRONOMİ GÜNLERİ VE MİLLET…! CUMHURİYET, 100 NCÜ YIL VE BİZE ANLATTIKLARI… ERBAKAN VE KAYSERİ CENAHI…! GAZZE EVRENSELLEŞTİ! YENİDEN REFAH YENİ BAŞKAN! AMERİKA, BÖLGE HALKININ GÖZÜNDEN DÜŞTÜ DÜNYA YASAKLADI, İSRAİL TANIMADI: FOSFOR BOMBASI ELİTAŞ'IN YENİ GÖREVİ BAŞKANI RAHATLATTI BETON ÇAĞI BİTİYOR… SORUMLULUKTAN KAÇMAYIN! KÖPEK SALDIRILARI VE ZAMLAR NEDEN DURDURULAMIYOR! ULAŞIMA ZAM ÜZDÜ.... KONYA'DA OLMAZKEN, KAYSERİ'DE NEDEN ZAM YAPILDI!