Kayseri Ekspres Haber
HV
27 NİSAN Cumartesi 22:05
Advert Advert Advert

VEREYİMMİ, VERMEYİMMİ ARASI!

Ahmet ŞAN
Ahmet ŞAN
Giriş Tarihi : 26-01-2024 12:51


Bugün ilginç bir başlık seçtim… Neden çünkü bir başlık toplumda ve başta güç sahiplerinde bir hastalık halini aldı. “Vereyim mi, vermeyim mi arası… Vermesen olmaz, versem yine olmaz. En iyisi veriyor gibi yapıp, vermeyim…” Peki bu nasıl olacak!

 

Son yıllarda ekonomik kriz, pandemi, savaş, deprem falan derken bir değişik hallerde türedi. Buna kendi dillerinde “işi bilmek” diyebilirler ama toplumun tepkiyle karşıladığı bir tavır…

Hayatta ne yaparsak yapalım, yaradanın doğrusuna uymak, toplumun doğrusuna da uymak anlamını taşıyor…

Vebal dediğimiz olayın aslıda bu…

Bir gün yapılanların karşılığı mutlaka olacak…

Zeki adamlar bir saatte, biraz az zekiler bir günde, daha az zekiler ise bir ayda çevrilen bu durumları anlar…

Bu kadar lafı kime neye söylüyorsun derseniz biraz düşünün derim…

Siz aslında bazı olayları benden daha iyi anlatabilirsiniz…

 

Sözüm aslında evrensel…

Tek bir hedefi yok, çünkü bunu yapanlarda bir camia veya tek makama haiz değil…

Mutlaka sizlerin de gördüğü bazı olaylar vardır…

Sıradan bir alış verişe gidiyorsunuz, adamlar ya gramajla, ya fiyatla, ya ürünün kalitesiyle bir şeylerden kırpıp size “ Vermesen olmaz, versem yine olmaz. En iyisi veriyor gibi yapıp, vermeyim…! derdinde…

Aldığınız ürüne akıl almaz paralar veriyorsunuz ama karşılığı sıfır noktasında…

Petrol İstasyonunda bile pompacı benzini dolduruyor mu? diye kontrol edeyim derken boynu sapan millet haline geldik.

Bu hizmet sektöründe de aynı…

Toplum bu sırrı çözmüş aslında…

Eskiden sokakta bir şahsa adres sorsanız adam gibi tarif ederdi, şimdi yanlış yere yönlendirilmeniz büyük olasılık…

 

Peki nasıl olacak…

Bunu bir makam sahibi yaptıysa sizde yazsanız suç…

Söyleseniz de suç…

Kişisel haklar kanunu var!

Çözüm nedir ?

Nereye gidiyoruz, emeklinin biri geldi dedi ki “ Abi ben 8000 bin günden emekli oldum. Kök maaşım 5800 imiş üç kez zam aldım, yine 10 bin liranın altında kaldım. 5000 bin günden emekli olanlar bu ay 10 bin 700 TL maaş aldı. Ben üç kere zam aldım hala 10 bin lirayı geçemedik. Benim durumunda milyona yakın emekli var”

Biri geldi şikayet ediyor…!

“Manava gittim, marol 20 lira olmuş. Aldım eve götürdüm sabah dolapta suya dönmüş… Adamlar soğukta diri dursun diye tuzlu su ile yıkıyorlarmış o da su oldu gitti.

2-3 liralık şeye 20 lira verdiğime mi yanayım, ne yapayım!”

 

Bir vatandaş İldem’den taksiye binmiş, şehir hastanesine 500 TL yazmış…

“Bu nasıl bir şey… Bu nasıl bir enfasyondur, bu enflasyon falan değil, başka bir şey abi…”  diyor…

 

Televizyonda görüyoruz Uludağ’da çorba 500, pizza 1250 TL…

Allah aşkına nerede yaşıyoruz…

 

Bu nasıl bir serbest piyasa…

 

Böyle bir mantık, böyle bir bakış açısı, BÖYLE BİR DURUM olur mu?

“VEREYİMMİ, VERMEYİMMİ ARASI!”

Buna birileri dur demeyecek mi?

 

Lütfen kendimize gelelim… Her kim isek…

 

BİZİM İNSANLARIMIZ BUNU HAKETMİYOR

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI ZAM YAPABİLEN RAHAT! Oy kaybı ve nedenleri BU KEZ CİDDİ! BAYRAMINIZ BAYRAM OLA! SEÇİM BİTTİ, SIRA SORUNLARDA! İNŞALLAH DERS ÇIKARIRSINIZ! SEÇİMDE İKİ ÖNEMLİ FAKTÖR! ORUÇ BİZİ TUTMALI! SEÇİMLER YEREL, PROJELER GENEL… TUT BENİ ORUÇ! VİCDAN VE MUHASEBE! HANGİSİ DOĞRU! SORUN MUHALEFETTE! MADENLER DAHA ETKİN ELE ALINMALI! ESNAFTA 40, MARKETTE 120 LİRA… SEÇİM ŞİMDİ BAŞLADI! 31 MART’TA NE OLACAK? AMERİKA’NIN DEDİĞİ OLDU ABANDONE OLDUK! SİYASET İLE VATANDAŞ… BAŞARININ SIRRI! BÜYÜKKILIÇ VE ADAYLIK SÜRECİ! EMEKLİ ve ENFLASYON! BEN KARIŞMAM! 10 OCAK VE BİZ! BÜYÜKKILIÇ AĞIR BASIYOR! AK PARTİ KAYSERİ'Yİ NEDEN AÇIKLAMADI? MESAFE YAKIN, ÖDÜL BÜYÜKSE! YENİ YIL VE YENİ BİR DÜŞÜNCE! YENİ YILA DUA İLE GİRİN! MESELE BAKIŞ AÇISINDA! BİTSİN BU ZULÜM, SÖNSÜN BU ATEŞ… BİR PARTİ VE BAŞKANIN ÇÖKÜŞÜ! DURDURUN BU KÖPEK ZULMÜNÜ! HEM EMEKLİ HEMDE TÜKETİCİ SEVİNMELİ! İLKLER VE VALİ ÇİÇEK… ESAS SAVAŞ ŞİMDİ BAŞLIYOR! CEZAYI GEÇTİK, YA HARAM DEĞİL Mİ? CEZALAR 10 KAT ARTACAK! İŞSİZ İŞ ARIYOR, İŞVEREN İŞÇİ BULAMIYOR! KILIÇDAROĞLU’NDAN SONRA SIRA AKŞENER DE Mİ…? ÖĞRETMEN VE VEBAL! GAZETİCİYİM DEMEKLE OLUNMUYOR! BU BİR BULUŞ DEĞİL DEVRİM! CEHALETLE MÜCADELE SAVAŞTAN ÖNEMLİ! TEŞVİKLER YENİ SORUNLAR OLUŞTURUYOR…! DÜNYA’NIN KÜRESEL DİNİ İNSANLIKTIR! MİLLET BAHÇESİ GÜZEL OLMUŞ AMA…! FAHİŞ FİYAT ENGELLENMELİ! İNSANLAR KENDİ TOPRAKLARINDA NASIL MÜLTECİ OLURLAR? HAK VE BATIL'IN MÜCADELESİ! CHP’DE “ÖZEL” DEĞİŞİM! ERCİYES ANADOLU HOLDİNG VE İŞSİZLİK! BU NEYİN SAVAŞI! KAYSERİ GASTRONOMİ GÜNLERİ VE MİLLET…! CUMHURİYET, 100 NCÜ YIL VE BİZE ANLATTIKLARI… ERBAKAN VE KAYSERİ CENAHI…! GAZZE EVRENSELLEŞTİ! YENİDEN REFAH YENİ BAŞKAN! AMERİKA, BÖLGE HALKININ GÖZÜNDEN DÜŞTÜ DÜNYA YASAKLADI, İSRAİL TANIMADI: FOSFOR BOMBASI ELİTAŞ'IN YENİ GÖREVİ BAŞKANI RAHATLATTI BETON ÇAĞI BİTİYOR… SORUMLULUKTAN KAÇMAYIN! KÖPEK SALDIRILARI VE ZAMLAR NEDEN DURDURULAMIYOR! ULAŞIMA ZAM ÜZDÜ.... KONYA'DA OLMAZKEN, KAYSERİ'DE NEDEN ZAM YAPILDI!