Kayseri Ekspres Haber
HV
27 NİSAN Cumartesi 17:23
Advert Advert Advert

AK PARTİ KAYSERİ'Yİ NEDEN AÇIKLAMADI?

Ahmet ŞAN
Ahmet ŞAN
Giriş Tarihi : 07-01-2024 15:47

 

 

2019 Seçimlerinde İstanbul’da açıklanan Kayseri adayının ismi bu kez Ankara’ya kaldı. Kayseri adayının isminin İstanbul’da değil de Ankara’da açıklanacak olması bazı soruları da beraberinde getirdi. Neden İstanbul değil de Ankara… Neler oluyor…? Gelin bu soruların cevabını hep birlikte verelim…!

40 yılı aşkın süredir siyasi hayatı bulunan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın ismi bu kez açıklanmadı. Sadece Memduh Başkan değil, alternatif olarak konuşulan Mustafa Palancıoğlu ve Mustafa Yalçın’ın isimleri de İstanbul’dan açıklanmadı.

Mevcut Başkanın isminin açıklanmaması bir değişim sinyali olabilir mi? Sorusu hemen zihinlerde oluştu.

İnsanlar merak etmeye başladı.

Neden 5 yıl önce ismi İstanbul’da açıklanan Başkan Memduh Büyükkılıç ve dolayısıyla Kayseri Büyükşehir adayının ismi bu kez bir sonraki toplantıya bırakıldı.

Bunun üç ana nedeni olabilir…

1-      Aday ismi değişecek

2-      Kesin olmayan bir şeyler var değişim için çalışma yapılıyor

3-      Avrupa yakası ( İstanbul’dan), Anadolu yakası ( Ankara’dan) mı açıklanacak

 

Tabii çok çeşitli yorumlar yapılabilir ancak gecikme ister istemez zihinlerde değişim sinyali verdi.

Sanki bir değişim yaşanacak.

5 yıl önce Mustafa Çelik koltukta otururken, Memduh Büyükkılıç isminin açıklandığı gibi…

Memduh Başkan yeniden görev yapabilmek için elinden gelen gayreti gösteriyor ancak Ak Parti tabanı ve halkın bakış açısı genel merkeze nasıl yansıdı…

Bunun cevabını almakta doğru yolu bulmakta önemli bir faktör…

Mesela, Cumhurbaşkanımız ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz haftalarda Kayseri’den partinin etkili ve yetkili 71 ismini Ankara’ya davet etmişti. Burada kapalı zarfla görüşlerini yazılı almıştı.

Bunun ardından Kayseri’de bir anket yapıldığı ve Memduh Başkanın birinci sırada çıktığı konuşulmaya başlandı.

Gelişmeleri tam anlamıyla biz çözemiyoruz ancak parti il merkezindeki yöneticilerde ser verip sır vermeyen genel merkez üst yöneticilerinden tam anlamıyla ışık alamadıkları için yorumlar biraz havada kalıyor.

Sonuç itibariyle Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayının isminin İstanbul’da açıklanmaması ve Ankara’da açıklanacağı söylenmesi biraz manidar oldu.

Şimdi gözler 15 Ocak’taki toplantıyı bekliyor.

Kayseri’de an itibariyle üç isim büyükşehir için konuluyor. Bakalım görelim, Ankara’daki toplantıdan kimin ismi çıkacak.

Sürprizlere açık olmalıyız…

Memduh Başkanda olabilir, üç M’den diğerleri Mustafa Palancıoğlu veya Mustafa Yalçın’da…

Şu anda ben biliyorum diyen yanılır sanki…

Son sözü yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söyleyecek…

Bakalım, görelim…

Haydi hayırlısı olsun…

 

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI ZAM YAPABİLEN RAHAT! Oy kaybı ve nedenleri BU KEZ CİDDİ! BAYRAMINIZ BAYRAM OLA! SEÇİM BİTTİ, SIRA SORUNLARDA! İNŞALLAH DERS ÇIKARIRSINIZ! SEÇİMDE İKİ ÖNEMLİ FAKTÖR! ORUÇ BİZİ TUTMALI! SEÇİMLER YEREL, PROJELER GENEL… TUT BENİ ORUÇ! VİCDAN VE MUHASEBE! HANGİSİ DOĞRU! SORUN MUHALEFETTE! MADENLER DAHA ETKİN ELE ALINMALI! ESNAFTA 40, MARKETTE 120 LİRA… SEÇİM ŞİMDİ BAŞLADI! 31 MART’TA NE OLACAK? VEREYİMMİ, VERMEYİMMİ ARASI! AMERİKA’NIN DEDİĞİ OLDU ABANDONE OLDUK! SİYASET İLE VATANDAŞ… BAŞARININ SIRRI! BÜYÜKKILIÇ VE ADAYLIK SÜRECİ! EMEKLİ ve ENFLASYON! BEN KARIŞMAM! 10 OCAK VE BİZ! BÜYÜKKILIÇ AĞIR BASIYOR! MESAFE YAKIN, ÖDÜL BÜYÜKSE! YENİ YIL VE YENİ BİR DÜŞÜNCE! YENİ YILA DUA İLE GİRİN! MESELE BAKIŞ AÇISINDA! BİTSİN BU ZULÜM, SÖNSÜN BU ATEŞ… BİR PARTİ VE BAŞKANIN ÇÖKÜŞÜ! DURDURUN BU KÖPEK ZULMÜNÜ! HEM EMEKLİ HEMDE TÜKETİCİ SEVİNMELİ! İLKLER VE VALİ ÇİÇEK… ESAS SAVAŞ ŞİMDİ BAŞLIYOR! CEZAYI GEÇTİK, YA HARAM DEĞİL Mİ? CEZALAR 10 KAT ARTACAK! İŞSİZ İŞ ARIYOR, İŞVEREN İŞÇİ BULAMIYOR! KILIÇDAROĞLU’NDAN SONRA SIRA AKŞENER DE Mİ…? ÖĞRETMEN VE VEBAL! GAZETİCİYİM DEMEKLE OLUNMUYOR! BU BİR BULUŞ DEĞİL DEVRİM! CEHALETLE MÜCADELE SAVAŞTAN ÖNEMLİ! TEŞVİKLER YENİ SORUNLAR OLUŞTURUYOR…! DÜNYA’NIN KÜRESEL DİNİ İNSANLIKTIR! MİLLET BAHÇESİ GÜZEL OLMUŞ AMA…! FAHİŞ FİYAT ENGELLENMELİ! İNSANLAR KENDİ TOPRAKLARINDA NASIL MÜLTECİ OLURLAR? HAK VE BATIL'IN MÜCADELESİ! CHP’DE “ÖZEL” DEĞİŞİM! ERCİYES ANADOLU HOLDİNG VE İŞSİZLİK! BU NEYİN SAVAŞI! KAYSERİ GASTRONOMİ GÜNLERİ VE MİLLET…! CUMHURİYET, 100 NCÜ YIL VE BİZE ANLATTIKLARI… ERBAKAN VE KAYSERİ CENAHI…! GAZZE EVRENSELLEŞTİ! YENİDEN REFAH YENİ BAŞKAN! AMERİKA, BÖLGE HALKININ GÖZÜNDEN DÜŞTÜ DÜNYA YASAKLADI, İSRAİL TANIMADI: FOSFOR BOMBASI ELİTAŞ'IN YENİ GÖREVİ BAŞKANI RAHATLATTI BETON ÇAĞI BİTİYOR… SORUMLULUKTAN KAÇMAYIN! KÖPEK SALDIRILARI VE ZAMLAR NEDEN DURDURULAMIYOR! ULAŞIMA ZAM ÜZDÜ.... KONYA'DA OLMAZKEN, KAYSERİ'DE NEDEN ZAM YAPILDI!