Kayseri Ekspres Haber
HV
27 NİSAN Cumartesi 16:31
Advert Advert Advert

BAŞARININ SIRRI!

Ahmet ŞAN
Ahmet ŞAN
Giriş Tarihi : 19-01-2024 12:16

 

Son dönemde insanların algılamada güçlük çektiği başarı ve başarmanın altında yatan nedenleri biraz tartışmaya açmak istedim. Başarmak hepimizin hakkı…! Ama nasıl…? Ne yapmalıyız dediğimizde cevabı ne olmalı… Başarmak için sadece “Sabır” yeterlimi, bunun günsel ve dinsel anlamları ne içerir… Bir bakış açısıyla sorulara cevap aramaya çalışacağım. Bence, başarmanın ana arteri “Tahammüldür”… Hayatta tahammül istemez mi?

 

Öncelikle dinimizde sabredenlerin başarılı olacağı anlatılır, ancak bunun altında yatan ana nedenini anlatmaya pek girilmez… Sabır dediğimizde olay; “Sadece bir şeyi beklemek, yani hiçbir şey yapmadan beklemektir”

Bu durum nerelerde olabilir…

 

Başınıza bir iş gelir, sabredersiniz…

Din sabredin derken aslında “Oturun bekleyin” demiyor…

Amacınız itikatli bir insan olmaksa; “ibadet edin, Allah’a çokça yalvarın… Ve ekler… Sabrederek devam edin… İbadetinde süreklisi makbuldür… Sürekli ibadet edin ama sabırlı olarak” der…

Hani başta dedimya, bakış açısı diye….!

Malesef insanlarımız sabretmeyi, sadece beklemek şeklinde anlıyor…

Beklemekle başarı ancak bir şeyler yaparak beklemekten geçer…

Şimdi çok kafa karıştırmadan başarının sırrını “Tahammül” olduğunu söylemek ve dillendirmek istiyorum…

Çünkü, bunu bize söyleyen ve anlatanlar yok…

Onca kitap okuyoruz içinde yok…

Başarının sırrı” Tahammüldür”

Eğer bir işte veya hayatta başarılı olmak istiyorsanız tahammül edebilmelisiniz…

Tahammül; “ Dış etkenlere karşı dayanabilme gücü… Zorlukları sabırla aşabilmek”

Bunun içerisinde ve ana arterinde Sabır var ancak tahammül sadece sabrı içermez, içerisinde “Sabır, Gayret, Dayanma gücü, yaşanan olaylara katlanmak, feraset gibi onlarca manidar konuyu kapsar…”

Başarmak için tekrar söylüyoruz…

Tahammül edebilmeliyiz…

Tahammül şart…

Ruhen ve fiziken dayanabildiğiniz her işte başarılı olabilirsiniz…

Bu gelişmenin ardından perde açılıyor ve şunu da iyi anlayabiliyoruz…

“Yahu bu adamda hiçbir icraat yok” ama bu makama oturmuş!

Evet cevabı tahammülde…

Çünkü o adam siz beğensenizde, beğenmesenizde yıllarca sabahın köründe kalkıp o işe gelmiş, şartlarını yerine getirmek için tahammül etmiş…Ve sonunda bu bileziği koluna takmış…

Yani başarmak için tahammül lazım…

Bugün ne iş yaparsanız yapın, siz o işin adamı olmalısınız…

Eğer bir gazeteci iseniz…

Sokakta sizi “Gazeteci geliyor” edasıyla karşılamıyorlarsa, siz gazeteci olamamışsınız demektir…

Tahammül ederken iyi veya kötü siz zamanla insanların gözünde o mesleğin veya işin vazgeçilmezi oluyorsunuz…

Sonuç olarak başarmak isteyenlere tavsiyem, sabır değil, tahammül edebilin…

Tahammül başarı getirir!

Kalın sağlıcakla…

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI ZAM YAPABİLEN RAHAT! Oy kaybı ve nedenleri BU KEZ CİDDİ! BAYRAMINIZ BAYRAM OLA! SEÇİM BİTTİ, SIRA SORUNLARDA! İNŞALLAH DERS ÇIKARIRSINIZ! SEÇİMDE İKİ ÖNEMLİ FAKTÖR! ORUÇ BİZİ TUTMALI! SEÇİMLER YEREL, PROJELER GENEL… TUT BENİ ORUÇ! VİCDAN VE MUHASEBE! HANGİSİ DOĞRU! SORUN MUHALEFETTE! MADENLER DAHA ETKİN ELE ALINMALI! ESNAFTA 40, MARKETTE 120 LİRA… SEÇİM ŞİMDİ BAŞLADI! 31 MART’TA NE OLACAK? VEREYİMMİ, VERMEYİMMİ ARASI! AMERİKA’NIN DEDİĞİ OLDU ABANDONE OLDUK! SİYASET İLE VATANDAŞ… BÜYÜKKILIÇ VE ADAYLIK SÜRECİ! EMEKLİ ve ENFLASYON! BEN KARIŞMAM! 10 OCAK VE BİZ! BÜYÜKKILIÇ AĞIR BASIYOR! AK PARTİ KAYSERİ'Yİ NEDEN AÇIKLAMADI? MESAFE YAKIN, ÖDÜL BÜYÜKSE! YENİ YIL VE YENİ BİR DÜŞÜNCE! YENİ YILA DUA İLE GİRİN! MESELE BAKIŞ AÇISINDA! BİTSİN BU ZULÜM, SÖNSÜN BU ATEŞ… BİR PARTİ VE BAŞKANIN ÇÖKÜŞÜ! DURDURUN BU KÖPEK ZULMÜNÜ! HEM EMEKLİ HEMDE TÜKETİCİ SEVİNMELİ! İLKLER VE VALİ ÇİÇEK… ESAS SAVAŞ ŞİMDİ BAŞLIYOR! CEZAYI GEÇTİK, YA HARAM DEĞİL Mİ? CEZALAR 10 KAT ARTACAK! İŞSİZ İŞ ARIYOR, İŞVEREN İŞÇİ BULAMIYOR! KILIÇDAROĞLU’NDAN SONRA SIRA AKŞENER DE Mİ…? ÖĞRETMEN VE VEBAL! GAZETİCİYİM DEMEKLE OLUNMUYOR! BU BİR BULUŞ DEĞİL DEVRİM! CEHALETLE MÜCADELE SAVAŞTAN ÖNEMLİ! TEŞVİKLER YENİ SORUNLAR OLUŞTURUYOR…! DÜNYA’NIN KÜRESEL DİNİ İNSANLIKTIR! MİLLET BAHÇESİ GÜZEL OLMUŞ AMA…! FAHİŞ FİYAT ENGELLENMELİ! İNSANLAR KENDİ TOPRAKLARINDA NASIL MÜLTECİ OLURLAR? HAK VE BATIL'IN MÜCADELESİ! CHP’DE “ÖZEL” DEĞİŞİM! ERCİYES ANADOLU HOLDİNG VE İŞSİZLİK! BU NEYİN SAVAŞI! KAYSERİ GASTRONOMİ GÜNLERİ VE MİLLET…! CUMHURİYET, 100 NCÜ YIL VE BİZE ANLATTIKLARI… ERBAKAN VE KAYSERİ CENAHI…! GAZZE EVRENSELLEŞTİ! YENİDEN REFAH YENİ BAŞKAN! AMERİKA, BÖLGE HALKININ GÖZÜNDEN DÜŞTÜ DÜNYA YASAKLADI, İSRAİL TANIMADI: FOSFOR BOMBASI ELİTAŞ'IN YENİ GÖREVİ BAŞKANI RAHATLATTI BETON ÇAĞI BİTİYOR… SORUMLULUKTAN KAÇMAYIN! KÖPEK SALDIRILARI VE ZAMLAR NEDEN DURDURULAMIYOR! ULAŞIMA ZAM ÜZDÜ.... KONYA'DA OLMAZKEN, KAYSERİ'DE NEDEN ZAM YAPILDI!