Kayseri Ekspres Haber
HV
27 NİSAN Cumartesi 20:25
Advert Advert Advert

EMEKLİ ve ENFLASYON!

Ahmet ŞAN
Ahmet ŞAN
Giriş Tarihi : 15-01-2024 12:31

Ülkemizin terörden sonra en büyük sorunlarından birisi “Ekonomi”… Özellikle mayıs 2023 seçimlerinden sonra temel ürünlere gelen zamlar ve fahiş fiyat ile faiz artışı ülkemizin ekonomik dengesini iyiden iyiye sarstı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimleri, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in sıkı para politikaları işe yaramaya başladı; ancak enflasyonun ciddi bir şekilde düşmesi ve ekonomide dengelerin oluşması için daha etkin top yekun mücadele şart… Öncelikle asgari ücrete yapılan zammın ardından zam yapanlara ağır yaptırımların getirilmesi ve şu an gündemde olan emeklilerin maaşlarının gerçek anlamda güncellenmesi elzem oldu. Şimdi enflasyon sorununu emekliye verilen haklarla çözme zamanı!

Ülkemizde enflasyonu tetikleyen tek etkin unsurun insanların bir kenara para koyamamasından kaynaklandığını uzmanlar söylüyor, biz DEĞİL…!

Eğer bir işçi veya emekli ay sonu aldığı maaşdan kenara üç beş kuruş atar pozisyona gelmez ise enflasyonu durdurmanın imkansız olduğunu ekonomistler sık sık dile getiriyor.

Bu sorun yerel seçimler öncesi muhalefetin işine gelse de, bu aslında çözüm bekleyen milli bir sorun haline geldi.

Buradan hükümeti hedef almak veya çözümsüzlüğün önünü açacak söylemlerde bulunmak yerine hep birlikte el ele verip güzel ülkemizin, güzel insanlarını yaşanabilir bir hayat ölçüsüne taşımamız lazım…

Gelinen noktada bahane değil, hep birlikte çare üretir şekle bürünmemiz şart…

Sorun sadece iktidar muhalefet veya vatandaşın sorunu değil…

Ülkemizin geleceği, insanlarımızın refahı için hep birlikte doğru yere su taşımalı ve çözümde etkin olmalıyız…

Fahiş fiyat uygulayanlarla sadece PARA cezası anlamında mücadele ettiğimizde sorunun çözülmediğini de gördük…

Sonuç itibariyle bir vatandaş olarak artık her alanda haklarımızı aramalı, ortak derdiğimiz olan enflasyon konusunda katkı sağlamalıyız…

Bugün emeklinin mali durumunun düzelmesi, ülkemizde refah seviyesini artıracak ve ortak noktada, ortak memnuniyet çerçevesinde katkı sunmamız gereken bir durum olacaktır…

Öncelikle market ürünlerine yapılacak artışların kontrolünü sağlayacak bir sistem oluşturmalıyız.

Benzin ve mazotun fiyatlarını dengede tutamama sorununu çözmeliyiz.

Daha sonra emekliye verilecek zammı güncel ve görünmeyen tarafında da etkin hale getirmeliyiz.

Sık sık tartışmak yerine gerekeni yapıp, ülkemiz ve insanlarımızın ekonomik anlamda nefes alacağı ortamı oluşturmalıyız.

Tasarruf tedbirlerini açıklarken, görünen ve görünmeyen etkilerini iyi analiz etmeliyiz.

Milletin menfaati söz konusu olduğunda Gazi Meclisimizde iktidar muhalefet hep bir arada ortak kararlar alabilmeliyiz.

Didişmek, hep birilerini suçlamak veya elzem altında bırakmak yolunda gittiğimiz için hep kaybeden konumuna düşüyoruz.

Geldiğimiz noktada kemer sıkma politikalarının en üst seviyede yaşandığını söyleyebiliriz.

Ancak kriz döneminde yapılan yatırımların büyümenin önünü açacağını hepimiz bilmeliyiz.

Bu nedenle her kesime hitap eden doğru kararlar almak için öncelikle emeklinin yüzünü güldürmeliyiz.

Daha sonra işi sıkı tutup, rast gele, kafasına göre zam yapanlara işyeri kapatma cezasına kadar ağır yaptırımlı cezalar uygulamalıyız.

Bakın ondan sonra enflasyon nasıl düşüyor!

Bizden söylemesi…

Kalın sağlıcakla…

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI ZAM YAPABİLEN RAHAT! Oy kaybı ve nedenleri BU KEZ CİDDİ! BAYRAMINIZ BAYRAM OLA! SEÇİM BİTTİ, SIRA SORUNLARDA! İNŞALLAH DERS ÇIKARIRSINIZ! SEÇİMDE İKİ ÖNEMLİ FAKTÖR! ORUÇ BİZİ TUTMALI! SEÇİMLER YEREL, PROJELER GENEL… TUT BENİ ORUÇ! VİCDAN VE MUHASEBE! HANGİSİ DOĞRU! SORUN MUHALEFETTE! MADENLER DAHA ETKİN ELE ALINMALI! ESNAFTA 40, MARKETTE 120 LİRA… SEÇİM ŞİMDİ BAŞLADI! 31 MART’TA NE OLACAK? VEREYİMMİ, VERMEYİMMİ ARASI! AMERİKA’NIN DEDİĞİ OLDU ABANDONE OLDUK! SİYASET İLE VATANDAŞ… BAŞARININ SIRRI! BÜYÜKKILIÇ VE ADAYLIK SÜRECİ! BEN KARIŞMAM! 10 OCAK VE BİZ! BÜYÜKKILIÇ AĞIR BASIYOR! AK PARTİ KAYSERİ'Yİ NEDEN AÇIKLAMADI? MESAFE YAKIN, ÖDÜL BÜYÜKSE! YENİ YIL VE YENİ BİR DÜŞÜNCE! YENİ YILA DUA İLE GİRİN! MESELE BAKIŞ AÇISINDA! BİTSİN BU ZULÜM, SÖNSÜN BU ATEŞ… BİR PARTİ VE BAŞKANIN ÇÖKÜŞÜ! DURDURUN BU KÖPEK ZULMÜNÜ! HEM EMEKLİ HEMDE TÜKETİCİ SEVİNMELİ! İLKLER VE VALİ ÇİÇEK… ESAS SAVAŞ ŞİMDİ BAŞLIYOR! CEZAYI GEÇTİK, YA HARAM DEĞİL Mİ? CEZALAR 10 KAT ARTACAK! İŞSİZ İŞ ARIYOR, İŞVEREN İŞÇİ BULAMIYOR! KILIÇDAROĞLU’NDAN SONRA SIRA AKŞENER DE Mİ…? ÖĞRETMEN VE VEBAL! GAZETİCİYİM DEMEKLE OLUNMUYOR! BU BİR BULUŞ DEĞİL DEVRİM! CEHALETLE MÜCADELE SAVAŞTAN ÖNEMLİ! TEŞVİKLER YENİ SORUNLAR OLUŞTURUYOR…! DÜNYA’NIN KÜRESEL DİNİ İNSANLIKTIR! MİLLET BAHÇESİ GÜZEL OLMUŞ AMA…! FAHİŞ FİYAT ENGELLENMELİ! İNSANLAR KENDİ TOPRAKLARINDA NASIL MÜLTECİ OLURLAR? HAK VE BATIL'IN MÜCADELESİ! CHP’DE “ÖZEL” DEĞİŞİM! ERCİYES ANADOLU HOLDİNG VE İŞSİZLİK! BU NEYİN SAVAŞI! KAYSERİ GASTRONOMİ GÜNLERİ VE MİLLET…! CUMHURİYET, 100 NCÜ YIL VE BİZE ANLATTIKLARI… ERBAKAN VE KAYSERİ CENAHI…! GAZZE EVRENSELLEŞTİ! YENİDEN REFAH YENİ BAŞKAN! AMERİKA, BÖLGE HALKININ GÖZÜNDEN DÜŞTÜ DÜNYA YASAKLADI, İSRAİL TANIMADI: FOSFOR BOMBASI ELİTAŞ'IN YENİ GÖREVİ BAŞKANI RAHATLATTI BETON ÇAĞI BİTİYOR… SORUMLULUKTAN KAÇMAYIN! KÖPEK SALDIRILARI VE ZAMLAR NEDEN DURDURULAMIYOR! ULAŞIMA ZAM ÜZDÜ.... KONYA'DA OLMAZKEN, KAYSERİ'DE NEDEN ZAM YAPILDI!