Kayseri Ekspres Haber
HV
02 MAYIS Perşembe 03:49
Advert Advert Advert

İNŞALLAH DERS ÇIKARIRSINIZ!

Ahmet ŞAN
Ahmet ŞAN
Giriş Tarihi : 01-04-2024 14:12

Yerel seçimler tamamlandı. Büyük bir rüzgarı arkasına alan ve 20 yılı geçkin süredir yönetimde bulunan Ak Parti’nin oyları ciddi oranda düştü. Melikgazi’deyken yüzde 74 oyla rekor kıran ve geçen seçimlerde Büyükşehir’de yüzde 54 ler civarında kazanan Memduh Büyükkılıç’ın oyları yüzde 38 lere geriledi. Biz günler öncesinden bu satırlardan uyarmıştık. Ve demiştik ki, seçimin 2 ana etkeni var; Birisi emekli ve ekonomi diğeri ittifaklar ve adaylar… Görülen o ki, gerçekle uzlaşmayan bir seçim stratejisi yapılmış…İnşallah bunda ısrarcı olunmaz da, ders alınır…

 

Kayseri gibi bir şehirde muhafazakar dediğimiz kesimin ciddi oy kaybetmesinin arkasında iş bilememezlik var. Evet Türkiye genelinde Ak Parti’nin oyları düştü. Doğrudur… Ancak Kayseri’de doğru strateji yapılamadı. Buna güç şarhoşluğu mu derseniz ne derseniz deyin. Gerçek ortada… Günler öncesinden Ak Partili yetkililere hitaben buradan bu satırlardan yazıyı kaleme alarak seçimin iki ana faktörü veya etkeni olduğunu dile getirmiştik.

Birincisi ve en önemlisi Emeklinin durumu ile mubarek Ramazan ayında yaşadığımız ekonomik sorunlar.

İkincisi ise ittifaklar ve aday isimleriydi.

Seçimde görkemli kampanyalar düzenleyen, dev billboardlara para harcayan siyasetçiler emeklinin zam ısrarına karşı sessiz kalmayı tercih etti.

Vatandaşın cep ile vicdan arasında sıkıştığı bu seçimde nasıl bir psikoloji ile sandığa gittiğini iyi anlamak ve algılamak lazım…

Bu bitişin bir sonu değil… Bence bir başlangıç… Ak Parti’nin bu mesaji iyi alıp artık tabana, kendi vatandaşına dönmesi lazım.

Bu saatten sonra oluşturduğu küskünler ordusunu nasıl ikna edecek birazda onun hesaplarını yapması lazım…

Gelinen noktada CHP’ye Dem Yakıştırması, yani ittifak durumu veya kişisel olarak aday isimleri de bir nebzede olsa seçim sonuçlarına etki etti.

Vatandaş değişim istedi.

“Yeter artık söz milletin” ifadesinin gerçek bir yüzünü gördük.

31 Mart 2024 seçimleri bir milad olmalı…

Burada ana mesaj AK Parti’ye verildi.

Lamı, cimi yok…

Ak Partililerin acilen kendi içerisinde önlem almaları ve yeniden sırtını döndükleri vatandaşa yüzlerini dönmeleri gerekli…

Eğer bu mesaji iyi okumazlar ise bir kez daha söylüyoruz, bu ortamda yarın bir kez daha seçim olsun, sonuç birileri için daha büyük bir hezimet olur.

Vatandaş bizden Allah razı olsun diye bahsediyor söylemleriyle seçim kampanyası yürütenlerin artık bu tavırdan vazgeçmesi ve daha da gerçekçi olması lazım…

Öncelikle Kayseri’de seçilen her başkanı tebrik ediyorum.

Büyükşehir başta olmak üzere 17 belediye başkanına da açık ve net sözüm şu:

Lütfen vatandaşın sorunlarıyla ilgilenin…

Belediye her alanda varlık göstersin…

Emeklilere Kayseri’de özel haklar getirin…

Halkın maddi ve manevi durumunu iyileştirecek projelere imza atın…

Burakın artık yatırım, matırım sözlerini…

Gerçekçi olun…

İnsanları mutlu edecek projeler yapın…

İnsanlar gerçekten sizlerden Allah razı olsun desin… Bunu siz söylemeyin vatandaş sokakta kendi söylesin…

Bizden söylemesi…

Yoksa, bir başka seçimde sandıktan çıkamazsınız…

Her şerde bir hayır vardır…

Kalın Sağlıcakla…

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI İKTİDAR VE MUHALEFET EKONOMİDE ANLAŞTI! İRAN VE İSRAİL NEDEN KONUŞULUYOR! ZAM YAPABİLEN RAHAT! Oy kaybı ve nedenleri BU KEZ CİDDİ! BAYRAMINIZ BAYRAM OLA! SEÇİM BİTTİ, SIRA SORUNLARDA! SEÇİMDE İKİ ÖNEMLİ FAKTÖR! ORUÇ BİZİ TUTMALI! SEÇİMLER YEREL, PROJELER GENEL… TUT BENİ ORUÇ! VİCDAN VE MUHASEBE! HANGİSİ DOĞRU! SORUN MUHALEFETTE! MADENLER DAHA ETKİN ELE ALINMALI! ESNAFTA 40, MARKETTE 120 LİRA… SEÇİM ŞİMDİ BAŞLADI! 31 MART’TA NE OLACAK? VEREYİMMİ, VERMEYİMMİ ARASI! AMERİKA’NIN DEDİĞİ OLDU ABANDONE OLDUK! SİYASET İLE VATANDAŞ… BAŞARININ SIRRI! BÜYÜKKILIÇ VE ADAYLIK SÜRECİ! EMEKLİ ve ENFLASYON! BEN KARIŞMAM! 10 OCAK VE BİZ! BÜYÜKKILIÇ AĞIR BASIYOR! AK PARTİ KAYSERİ'Yİ NEDEN AÇIKLAMADI? MESAFE YAKIN, ÖDÜL BÜYÜKSE! YENİ YIL VE YENİ BİR DÜŞÜNCE! YENİ YILA DUA İLE GİRİN! MESELE BAKIŞ AÇISINDA! BİTSİN BU ZULÜM, SÖNSÜN BU ATEŞ… BİR PARTİ VE BAŞKANIN ÇÖKÜŞÜ! DURDURUN BU KÖPEK ZULMÜNÜ! HEM EMEKLİ HEMDE TÜKETİCİ SEVİNMELİ! İLKLER VE VALİ ÇİÇEK… ESAS SAVAŞ ŞİMDİ BAŞLIYOR! CEZAYI GEÇTİK, YA HARAM DEĞİL Mİ? CEZALAR 10 KAT ARTACAK! İŞSİZ İŞ ARIYOR, İŞVEREN İŞÇİ BULAMIYOR! KILIÇDAROĞLU’NDAN SONRA SIRA AKŞENER DE Mİ…? ÖĞRETMEN VE VEBAL! GAZETİCİYİM DEMEKLE OLUNMUYOR! BU BİR BULUŞ DEĞİL DEVRİM! CEHALETLE MÜCADELE SAVAŞTAN ÖNEMLİ! TEŞVİKLER YENİ SORUNLAR OLUŞTURUYOR…! DÜNYA’NIN KÜRESEL DİNİ İNSANLIKTIR! MİLLET BAHÇESİ GÜZEL OLMUŞ AMA…! FAHİŞ FİYAT ENGELLENMELİ! İNSANLAR KENDİ TOPRAKLARINDA NASIL MÜLTECİ OLURLAR? HAK VE BATIL'IN MÜCADELESİ! CHP’DE “ÖZEL” DEĞİŞİM! ERCİYES ANADOLU HOLDİNG VE İŞSİZLİK! BU NEYİN SAVAŞI! KAYSERİ GASTRONOMİ GÜNLERİ VE MİLLET…! CUMHURİYET, 100 NCÜ YIL VE BİZE ANLATTIKLARI… ERBAKAN VE KAYSERİ CENAHI…! GAZZE EVRENSELLEŞTİ! YENİDEN REFAH YENİ BAŞKAN! AMERİKA, BÖLGE HALKININ GÖZÜNDEN DÜŞTÜ DÜNYA YASAKLADI, İSRAİL TANIMADI: FOSFOR BOMBASI ELİTAŞ'IN YENİ GÖREVİ BAŞKANI RAHATLATTI BETON ÇAĞI BİTİYOR… SORUMLULUKTAN KAÇMAYIN! KÖPEK SALDIRILARI VE ZAMLAR NEDEN DURDURULAMIYOR! ULAŞIMA ZAM ÜZDÜ.... KONYA'DA OLMAZKEN, KAYSERİ'DE NEDEN ZAM YAPILDI!