Kayseri Ekspres Haber
HV
16 MAYIS Perşembe 03:22
Advert Advert

İKTİDAR VE MUHALEFET EKONOMİDE ANLAŞTI!

Ahmet ŞAN
Ahmet ŞAN
Giriş Tarihi : 29-04-2024 12:40

Ülkemiz ekonomisinde yaşanan sorunların çözümüne bu kez muhalefette katkı sağlıyor. İlk kez yaşanan bu tablo AK Parti ile CHP arasındaki buzları eritmeye başladı. Cumhur İttifakı’nın “Faiz Sebep, Enflasyon sonuçtur” söylemlerinden vazgeçmesi ve Mehmet Şimşek’i ekonominin başına getirmesinin ardından muhalefetin tavrı da olumlu yönde değişim göstermeye başladı. Şimdi bu tavrın samimiyetle sürdürülebilmesi lazım.

 

Özellikle geçen yıl yaşadığımız Cumhurbaşkanlığı seçimleri, ardından CHP’de genel başkan değişikliği ile birlikte Türkiye iktidar ve muhalefet anlamında yeni bir döneme girdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomideki sorunları çözmek adına attığı olumlu adımları ilk destekleyen ve dahasını da isteyen taraf ana muhalefet partisi CHP oldu.

CHP, Genel Başkan Özgür Özel ile bir kabuk değişimi, aynı zamanda ılımlı bir atmosfer yakaladı.

Adeta küllerinden yeniden doğdu.

31 Mart yerel seçimlerinde oy kaybedeceğini bile bile sıkı para politikası kararından vazgeçmeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu tavrı muhalefete samimi geldi.

Tüm bu gelişmelerin ardından yerel seçim sonuçlarına göre CHP Türkiye’de birinci parti oldu.

Bu süreç devam eder, etmez onu zaman gösterecek ancak CHP’nin ılımlı yaklaşımları ve özellikle ekonomide alınan kararlara destek olması ilk kez yaşanan bir durum…

Eleştirdiği ve beklediği konular var ancak Bakan Mehmet Şimşek’in para politikalarını destekleyen CHP’nin tavrı iktidar ve ana muhalefeti birbirine yakınlaştırdı.

Bu durum bazı siyasilerin ve vatandaşların kafasını karıştırdı.

Sonuç olarak özellikle emeklilerin durumunu ele alan ve emeklinin yaşam şartlarının düzeltilmesi için “Emekli Mitingi” bile düzenlemeyi planlayan CHP’deki değişim, Ak Parti’de de bir anlamda karşılık gördü.

İlerleyen günlerde neler yaşarız, Cumhur İttifakı’nın tavrı ne olur şu an net bir şey söylemek doğru olmaz ancak ekonomide alının kararların özellikle kamuda ve bürokraside tasarruf tedbirlerinin alınmasına destek veren CHP, iktidarın bu söylemini gerçekleştirmesiyle daha da ılımlı hale gelebilir.

Daha doğrusu yan yana fotoğraflarını daha çok görebiliriz.

Türkiye’nin bekası için ekonomi proplemini çözmek adına muhalefet ve iktidarın ilk kez tabanda aynı söylemleri gerçekleştirmesi vatandaşlar arasındaki olumlu karşılık buldu.

Zaman ne getirir derseniz!

Ben özellikle Haziran 2024’de dikkat çekmek isterim.

Haziran’da muhtemelen enflasyon verileri iyice düşecek ve hatta özellikle turizm gelirlerinin tavan yapmasıyla Türkiye oldukça rahat bir nefes alacak.

Gelinen noktada tablo veya öngörü bu…

Her ne kadar 1 yıl içerisinde falan dense de, ekonomideki sorunların liderler arasındaki gerginlikler yaşanmaz ise Eylül 2024’de varmadan çok güzel yerlere geleceğini düşünüyorum.

Ancak fahiş fiyatla ilgili seçim öncesi geldi, gelecek dedikleri yasa TBMM’den olur alır ve ambalaj üzerine fiyatlar yazılır, fahiş fiyat uygulayanlara hapis ve kapatma cezası çıkarsa piyasa otomatikmen rahatlar.

Yani çözüm iktidarın alacağı kararlarda.

Bu kararlar olumlu olunca muhalefette mantıklı bir adım atarak destek oluyor.

Türkiye, güzel bir ülke kavgasız, gürültüsüz gidilirse ve samimi kararlar alınırsa çözemeyeceğimiz hiçbir sorunumuz kalmaz…

Tabii burada yeni Anayasa’ya CHP’nin desteği önemli.

Bu durumların hepsi süreçle birlikte evrilecek.

Zaman içerisinde hep birlikte göreceğiz!

 

Ne dedik…!

Samimiyet başarı getirir!

Kalın samimiyetle…

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI ANNE... DOĞRU DÜŞÜNMEYİ ÖĞRENİN! İRAN VE İSRAİL NEDEN KONUŞULUYOR! ZAM YAPABİLEN RAHAT! Oy kaybı ve nedenleri BU KEZ CİDDİ! BAYRAMINIZ BAYRAM OLA! SEÇİM BİTTİ, SIRA SORUNLARDA! İNŞALLAH DERS ÇIKARIRSINIZ! SEÇİMDE İKİ ÖNEMLİ FAKTÖR! ORUÇ BİZİ TUTMALI! SEÇİMLER YEREL, PROJELER GENEL… TUT BENİ ORUÇ! VİCDAN VE MUHASEBE! HANGİSİ DOĞRU! SORUN MUHALEFETTE! MADENLER DAHA ETKİN ELE ALINMALI! ESNAFTA 40, MARKETTE 120 LİRA… SEÇİM ŞİMDİ BAŞLADI! 31 MART’TA NE OLACAK? VEREYİMMİ, VERMEYİMMİ ARASI! AMERİKA’NIN DEDİĞİ OLDU ABANDONE OLDUK! SİYASET İLE VATANDAŞ… BAŞARININ SIRRI! BÜYÜKKILIÇ VE ADAYLIK SÜRECİ! EMEKLİ ve ENFLASYON! BEN KARIŞMAM! 10 OCAK VE BİZ! BÜYÜKKILIÇ AĞIR BASIYOR! AK PARTİ KAYSERİ'Yİ NEDEN AÇIKLAMADI? MESAFE YAKIN, ÖDÜL BÜYÜKSE! YENİ YIL VE YENİ BİR DÜŞÜNCE! YENİ YILA DUA İLE GİRİN! MESELE BAKIŞ AÇISINDA! BİTSİN BU ZULÜM, SÖNSÜN BU ATEŞ… BİR PARTİ VE BAŞKANIN ÇÖKÜŞÜ! DURDURUN BU KÖPEK ZULMÜNÜ! HEM EMEKLİ HEMDE TÜKETİCİ SEVİNMELİ! İLKLER VE VALİ ÇİÇEK… ESAS SAVAŞ ŞİMDİ BAŞLIYOR! CEZAYI GEÇTİK, YA HARAM DEĞİL Mİ? CEZALAR 10 KAT ARTACAK! İŞSİZ İŞ ARIYOR, İŞVEREN İŞÇİ BULAMIYOR! KILIÇDAROĞLU’NDAN SONRA SIRA AKŞENER DE Mİ…? ÖĞRETMEN VE VEBAL! GAZETİCİYİM DEMEKLE OLUNMUYOR! BU BİR BULUŞ DEĞİL DEVRİM! CEHALETLE MÜCADELE SAVAŞTAN ÖNEMLİ! TEŞVİKLER YENİ SORUNLAR OLUŞTURUYOR…! DÜNYA’NIN KÜRESEL DİNİ İNSANLIKTIR! MİLLET BAHÇESİ GÜZEL OLMUŞ AMA…! FAHİŞ FİYAT ENGELLENMELİ! İNSANLAR KENDİ TOPRAKLARINDA NASIL MÜLTECİ OLURLAR? HAK VE BATIL'IN MÜCADELESİ! CHP’DE “ÖZEL” DEĞİŞİM! ERCİYES ANADOLU HOLDİNG VE İŞSİZLİK! BU NEYİN SAVAŞI! KAYSERİ GASTRONOMİ GÜNLERİ VE MİLLET…! CUMHURİYET, 100 NCÜ YIL VE BİZE ANLATTIKLARI… ERBAKAN VE KAYSERİ CENAHI…! GAZZE EVRENSELLEŞTİ! YENİDEN REFAH YENİ BAŞKAN! AMERİKA, BÖLGE HALKININ GÖZÜNDEN DÜŞTÜ DÜNYA YASAKLADI, İSRAİL TANIMADI: FOSFOR BOMBASI ELİTAŞ'IN YENİ GÖREVİ BAŞKANI RAHATLATTI BETON ÇAĞI BİTİYOR… SORUMLULUKTAN KAÇMAYIN! KÖPEK SALDIRILARI VE ZAMLAR NEDEN DURDURULAMIYOR! ULAŞIMA ZAM ÜZDÜ.... KONYA'DA OLMAZKEN, KAYSERİ'DE NEDEN ZAM YAPILDI!