Kayseri Ekspres Haber
HV
27 NİSAN Cumartesi 18:23
Advert Advert Advert

BÜYÜKKILIÇ AĞIR BASIYOR!

Ahmet ŞAN
Ahmet ŞAN
Giriş Tarihi : 08-01-2024 15:49

Kayseri’de büyükşehir belediye başkan adayı kim olacak? sorusu yavaş yavaş netlik kazanmaya başladı. Kulislerde Memduh Büyükkılıç’ın büyük oranla görevine devam edeceği konuşuluyor. Bu arada İstanbul’da Kayseri adayının isminin açıklanmamasının ise stratejik bir durum olduğu gelen bilgiler arasında…

Siyasette, bir hafta, bir gün ve hatta bir saat bile çok önemli… Ve yeni gelişmelere gebe…

Beklenen an geldiğinde her şey değişebilir veya devam edebilir…

İstanbul’da AK Parti adaylarının isimleri açıklanırken, bu kez geleneği bozup Kayseri adayının isminin Ankara’ya bırakılması biraz kafaları karıştırdı.

Önce Kayserililerin Ankara’ya davet edilmesi, temayül yoklamasının kapalı zarf üsuluyle yapılması ve ardından İstanbul’da değil de 15 Ocak’ta Ankara’da açıklanacağının bildirilmesi, ister istemez bir belirsizliğe ve de aynı zamanda bilgi karmaşasına neden oldu.

Ak Parti aslında, teşkilatların ve vatandaşların seçime motive olmasını istiyor ve bekliyor…

Ancak gelinen noktada herkes seçimden çok aday isimlerine motive oldu.

Bu birazda İstanbul adayının merak edilmesi için geliştirilen proje nedeniyle ortaya çıkan bir durum…!

AK Parti il ve ilçe teşkilatları tamamen seçime motive olmak adına çalışma yaparken, Kayseri’de en çok merak edilen konu 3 M oldu. Acaba Mevcut Başkan Memduh Büyükkılıç mı, Mustafa Palancıoğlu mu yoksa Mustafa Yalçın mı aday gösterilecek.

Herkes özellikle İstanbul’da açıklanan 26 belediye başkan adayından sonra bu sorunun cevabını almak için birbirlerine soru yöneltip, konuşup, tartışıp kendince bir çıkış bulmaya çalışıyor.

 

Gelinen noktada parti içi kulislerde konuşulanlar ise biraz daha net…

AK Parti’nin “Durmak yok, Yola Devam” sloganı eşliğinde yine mevcut başkan ağırlıklı bir çalışma yaptığı konuşuluyor.

Amaç yürüyen gemiyi limana bağlı iplerden korumak…

Kayseri’ye gönderilen ve “ Mevcut Başkanınızdan memnunmusunuz?” sorusuna cevap arayan 20 kişilik müfettiş heyetinin ardından temayül ve anket çalışmaları da yapıldı.

Toplamda bakıldığında tüm çalışmalarda Memduh Büyükkılıç’ın isminin en önde çıktığı görüldü.

Bu nedenle de 5 yıldır Kayseri’de Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Memduh Büyükkılıç’ın yeniden aday olmasının sürpriz değil, olası bir durum olduğunu ön gören AK Parti Genel Merkezi’nin büyük ihtimalle değişime gitmeyeceği de ifade ediliyor.

Büyükkılıç ismi ağır basıyor.

Çünkü tüm sonuçlarda az veya çok oranla bu isim önde ve ileride çıkıyor.

Bu gelişme bir gün içerisinde yaşanmadı.

Ayın 15 ine daha çok var. Ancak an itibariyle Büyükkılıç isminin devam edeceği, Kayseri’de notayı bozmadan çalışmaların yürütüleceği konuşuluyor.

Öte yandan AK Parti il teşkilatı başta olmak üzere Kayseri’deki tüm teşkilatlar ise kendi içerlerindeki belediye başkanlık yarışında konuya dahil olmak istemiyor.

Sonuç itibariyle kim aday gösterilirse gösterilsin Ak Parti teşkilatları “Hepimiz Birimiz için” sloğanıyla seçimi kazanmak adına çalışacaklar…

Haydi hayırlısı…

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI ZAM YAPABİLEN RAHAT! Oy kaybı ve nedenleri BU KEZ CİDDİ! BAYRAMINIZ BAYRAM OLA! SEÇİM BİTTİ, SIRA SORUNLARDA! İNŞALLAH DERS ÇIKARIRSINIZ! SEÇİMDE İKİ ÖNEMLİ FAKTÖR! ORUÇ BİZİ TUTMALI! SEÇİMLER YEREL, PROJELER GENEL… TUT BENİ ORUÇ! VİCDAN VE MUHASEBE! HANGİSİ DOĞRU! SORUN MUHALEFETTE! MADENLER DAHA ETKİN ELE ALINMALI! ESNAFTA 40, MARKETTE 120 LİRA… SEÇİM ŞİMDİ BAŞLADI! 31 MART’TA NE OLACAK? VEREYİMMİ, VERMEYİMMİ ARASI! AMERİKA’NIN DEDİĞİ OLDU ABANDONE OLDUK! SİYASET İLE VATANDAŞ… BAŞARININ SIRRI! BÜYÜKKILIÇ VE ADAYLIK SÜRECİ! EMEKLİ ve ENFLASYON! BEN KARIŞMAM! 10 OCAK VE BİZ! AK PARTİ KAYSERİ'Yİ NEDEN AÇIKLAMADI? MESAFE YAKIN, ÖDÜL BÜYÜKSE! YENİ YIL VE YENİ BİR DÜŞÜNCE! YENİ YILA DUA İLE GİRİN! MESELE BAKIŞ AÇISINDA! BİTSİN BU ZULÜM, SÖNSÜN BU ATEŞ… BİR PARTİ VE BAŞKANIN ÇÖKÜŞÜ! DURDURUN BU KÖPEK ZULMÜNÜ! HEM EMEKLİ HEMDE TÜKETİCİ SEVİNMELİ! İLKLER VE VALİ ÇİÇEK… ESAS SAVAŞ ŞİMDİ BAŞLIYOR! CEZAYI GEÇTİK, YA HARAM DEĞİL Mİ? CEZALAR 10 KAT ARTACAK! İŞSİZ İŞ ARIYOR, İŞVEREN İŞÇİ BULAMIYOR! KILIÇDAROĞLU’NDAN SONRA SIRA AKŞENER DE Mİ…? ÖĞRETMEN VE VEBAL! GAZETİCİYİM DEMEKLE OLUNMUYOR! BU BİR BULUŞ DEĞİL DEVRİM! CEHALETLE MÜCADELE SAVAŞTAN ÖNEMLİ! TEŞVİKLER YENİ SORUNLAR OLUŞTURUYOR…! DÜNYA’NIN KÜRESEL DİNİ İNSANLIKTIR! MİLLET BAHÇESİ GÜZEL OLMUŞ AMA…! FAHİŞ FİYAT ENGELLENMELİ! İNSANLAR KENDİ TOPRAKLARINDA NASIL MÜLTECİ OLURLAR? HAK VE BATIL'IN MÜCADELESİ! CHP’DE “ÖZEL” DEĞİŞİM! ERCİYES ANADOLU HOLDİNG VE İŞSİZLİK! BU NEYİN SAVAŞI! KAYSERİ GASTRONOMİ GÜNLERİ VE MİLLET…! CUMHURİYET, 100 NCÜ YIL VE BİZE ANLATTIKLARI… ERBAKAN VE KAYSERİ CENAHI…! GAZZE EVRENSELLEŞTİ! YENİDEN REFAH YENİ BAŞKAN! AMERİKA, BÖLGE HALKININ GÖZÜNDEN DÜŞTÜ DÜNYA YASAKLADI, İSRAİL TANIMADI: FOSFOR BOMBASI ELİTAŞ'IN YENİ GÖREVİ BAŞKANI RAHATLATTI BETON ÇAĞI BİTİYOR… SORUMLULUKTAN KAÇMAYIN! KÖPEK SALDIRILARI VE ZAMLAR NEDEN DURDURULAMIYOR! ULAŞIMA ZAM ÜZDÜ.... KONYA'DA OLMAZKEN, KAYSERİ'DE NEDEN ZAM YAPILDI!