Kayseri Ekspres Haber
HV
02 MAYIS Perşembe 07:45
Advert Advert Advert

SEÇİM BİTTİ, SIRA SORUNLARDA!

Ahmet ŞAN
Ahmet ŞAN
Giriş Tarihi : 02-04-2024 12:41

 

Aylardır Türkiye seçim yapabilmek için mücadele verdi. Siyasiler hem yoğun mesai hem de para harcayarak seçimden başarılı olmak için çalıştılar. Onlarca vaatler havada uçuştu, şimdi seçim bitti peki vatandaşın sorunları ne olacak. Emeklinin durumu ne zaman düzelecek. Sokak köpekleri sorunu ne zaman bitecek. Fahiş fiyatlar ne zaman duracak!. Vatandaş şimdi bu soruların cevabını bekliyor.

 

Türkiye seçimini yaptı. Milyonlarca insan sandık başına sorunlarını bir kenara bırakarak umut içerisinde gitti. Türkiye’nin en başlıca sorunlarından birisi ekonomikti.

Daha sonra insan hak ve özgürlükleri bakımından hakkedişlerin alınamaması, Sokak Köpekleri Saldırıları gibi başlıca sorunları tartıştı konuştu ve beklenti içerisine girdi.

İktidarın özellikle emeklilere veremediği zamlardan kaynaklanan sorunları başka boyutlara çekmeye çalışanlarda ortaya çıktı.

Sorunu yanlış anlayan ve algı oluşturmaya çalışan zihniyet bir kez daha suyu bulundurma yolunda ilerlemeye başladı.

Emeklinin sorunu, üç beş kuruş para değildi.

Emekli elbette para için oyunu değiştirmedi.

Bu bir hak mücadelesiydi.

Haklı olarak beklenti oluştu, arkası gelmedi.

Emeklinin anayasal haklarını alma konusunda gösterdiği gayret seçim sonucuna bu şekilde etki etti.

 

Yani ortada haklı bir hak mücadelesi vardı.

Ancak hala sorunu anlamamakta direnenlerin olması emekliyi bir kez daha üzdü.

 

Çünkü sorun para değil, hak edilmiş bir talebin yerine getirilmesiydi.

Ak Parti’nin ısrarla bu konuyu çözmek adına çalışma yapmasını bekliyor emekli…

Amacı ve talebi sadece maddi düzeyde bir nebzede olsa iyi yaşamak ve yaşatmak…

Çünkü emekli yalnız değil…

Mutlaka bakmakla yükümlü olduğu kişiler veya öğrencileri var.

 

Sonuç olarak iktidar seçimde bana oy vermedi diye emekliye hala bir düzenleme yapmama kararında ısrar ederse, bir küskünler ordusu oluşturur.

Seçim bitti, artık geçim başladı.

Bu ülke hepimizin, bu saatten sonra sorunlarımızı çözme zamanı…

Öncelikle iktidarın hemen ve acilen emeklinin maddi durumunu düzeltecek kararlar alması…

Fahiş fiyatla mücadelede ciddi adımlar atması…

Sokak köpekleri sorununu kökünden çözmesi…

Acil ve önemle beklenen şeyler arasında…

Artık sözün bittiği icraatın başladığı noktadayız…

Yanlışta inadın kimseye faydası yok…

Kalın Sağlıcakla…

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI İKTİDAR VE MUHALEFET EKONOMİDE ANLAŞTI! İRAN VE İSRAİL NEDEN KONUŞULUYOR! ZAM YAPABİLEN RAHAT! Oy kaybı ve nedenleri BU KEZ CİDDİ! BAYRAMINIZ BAYRAM OLA! İNŞALLAH DERS ÇIKARIRSINIZ! SEÇİMDE İKİ ÖNEMLİ FAKTÖR! ORUÇ BİZİ TUTMALI! SEÇİMLER YEREL, PROJELER GENEL… TUT BENİ ORUÇ! VİCDAN VE MUHASEBE! HANGİSİ DOĞRU! SORUN MUHALEFETTE! MADENLER DAHA ETKİN ELE ALINMALI! ESNAFTA 40, MARKETTE 120 LİRA… SEÇİM ŞİMDİ BAŞLADI! 31 MART’TA NE OLACAK? VEREYİMMİ, VERMEYİMMİ ARASI! AMERİKA’NIN DEDİĞİ OLDU ABANDONE OLDUK! SİYASET İLE VATANDAŞ… BAŞARININ SIRRI! BÜYÜKKILIÇ VE ADAYLIK SÜRECİ! EMEKLİ ve ENFLASYON! BEN KARIŞMAM! 10 OCAK VE BİZ! BÜYÜKKILIÇ AĞIR BASIYOR! AK PARTİ KAYSERİ'Yİ NEDEN AÇIKLAMADI? MESAFE YAKIN, ÖDÜL BÜYÜKSE! YENİ YIL VE YENİ BİR DÜŞÜNCE! YENİ YILA DUA İLE GİRİN! MESELE BAKIŞ AÇISINDA! BİTSİN BU ZULÜM, SÖNSÜN BU ATEŞ… BİR PARTİ VE BAŞKANIN ÇÖKÜŞÜ! DURDURUN BU KÖPEK ZULMÜNÜ! HEM EMEKLİ HEMDE TÜKETİCİ SEVİNMELİ! İLKLER VE VALİ ÇİÇEK… ESAS SAVAŞ ŞİMDİ BAŞLIYOR! CEZAYI GEÇTİK, YA HARAM DEĞİL Mİ? CEZALAR 10 KAT ARTACAK! İŞSİZ İŞ ARIYOR, İŞVEREN İŞÇİ BULAMIYOR! KILIÇDAROĞLU’NDAN SONRA SIRA AKŞENER DE Mİ…? ÖĞRETMEN VE VEBAL! GAZETİCİYİM DEMEKLE OLUNMUYOR! BU BİR BULUŞ DEĞİL DEVRİM! CEHALETLE MÜCADELE SAVAŞTAN ÖNEMLİ! TEŞVİKLER YENİ SORUNLAR OLUŞTURUYOR…! DÜNYA’NIN KÜRESEL DİNİ İNSANLIKTIR! MİLLET BAHÇESİ GÜZEL OLMUŞ AMA…! FAHİŞ FİYAT ENGELLENMELİ! İNSANLAR KENDİ TOPRAKLARINDA NASIL MÜLTECİ OLURLAR? HAK VE BATIL'IN MÜCADELESİ! CHP’DE “ÖZEL” DEĞİŞİM! ERCİYES ANADOLU HOLDİNG VE İŞSİZLİK! BU NEYİN SAVAŞI! KAYSERİ GASTRONOMİ GÜNLERİ VE MİLLET…! CUMHURİYET, 100 NCÜ YIL VE BİZE ANLATTIKLARI… ERBAKAN VE KAYSERİ CENAHI…! GAZZE EVRENSELLEŞTİ! YENİDEN REFAH YENİ BAŞKAN! AMERİKA, BÖLGE HALKININ GÖZÜNDEN DÜŞTÜ DÜNYA YASAKLADI, İSRAİL TANIMADI: FOSFOR BOMBASI ELİTAŞ'IN YENİ GÖREVİ BAŞKANI RAHATLATTI BETON ÇAĞI BİTİYOR… SORUMLULUKTAN KAÇMAYIN! KÖPEK SALDIRILARI VE ZAMLAR NEDEN DURDURULAMIYOR! ULAŞIMA ZAM ÜZDÜ.... KONYA'DA OLMAZKEN, KAYSERİ'DE NEDEN ZAM YAPILDI!