Kayseri Ekspres Haber
HV
28 NİSAN Pazar 09:43
Advert Advert Advert

AMERİKA’NIN DEDİĞİ OLDU

Ahmet ŞAN
Ahmet ŞAN
Giriş Tarihi : 24-01-2024 16:24

İsrail’in Gazze saldırısında destek olduğu için Dünya insanlığının tepkilerini üzerine çeken Amerika, kısa zamanda algıyı değiştirmeye başardı. İsveç’in Nato üyeliğinde de istediğini alan Amerika, ne kadar büyük bir siyaset yürüttüğünü ve güce sahip olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Amerika, bölgede otoritesini tüm hatlarıyla sürdürüyor.

 

Geldiğimiz noktada NATO müttefikimiz Amerika, ülkemiz insanlarının tepkisini Gazze’ye yapılan İsrail saldırılarına destek vererek çekmişti. Hatta o dönemde Türk insanın gönlünden düşen ABD, ülkemiz üst düzey yetkilileriyle yaptığı görüşmelerin ardından bölgede istediği ve beklediği sonuçlara imza atmaya başladı.

Özellikle Ortadoğu ve Türkiye politikalarında bürokratlarımızla ikili ilişkileri sil baştan oluşturan ABD, Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın girişimleriyle bölgede bazı gelişmelere imza attı.

Türkiye ile savaş uçağı konusunda görüşmelerini sürdüren ve İsveç’in Nato üyeliğine “Onay” isteyen ABD, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden Cumhur İttifakı’nın desteğiyle sonuca gitti.

Şimdi Türkiye ile ilişkilerini en üst seviyeye ulaştıran ve Savaş uçakları konusunda da olumlu adım atması beklenen ABD’nin bundan sonra Türkiye’ye daha ılımlı ve olumlu yaklaşması bekleniyor.

Türkiye’den bir kez daha istediğini alan ve müttefiklik konusunda daha sağduyulu davranması beklenen ABD’nin ortadoğudaki sorunları ülkemiz olmadan halletmesi beklenmiyor.

MİT Başkanı İbrahim Kalın’ın Irak’a ziyarette bulunması, İsrail’in Gazze saldırılarında yeniden rehine takasının konuşulması, Yemen’de Husi mevzilerini ABD ve İngilizlerin vurması gelişmeleri ABD’nin ve Türkiye’nin önemini bir kez daha artırdı.

Bölgenin yeniden huzura kavuşması için Türkiye’nin gücünü bilen ABD, istediğini aldığı müttefiki ile yoluna emin adımlarla ilerliyor.

Öte yandan emeklilerin yüzünü güldürmek için üstün gayretler gösteren hükümet maalesef bu konuda istenilen ve beklenilen gelişmeyi sağlayamadı. Kök maaş sorunu yaşayan emekliler hükümetten acilen kök maaş sorununu çözmesini bekliyor. Emeklilerimizin sorunları, kök maaş sisteminden vazgeçilerek, en düşük prime en düşük maaş ve yüksek prime göre de artış sağlanacak bir sistemle çözüme ulaşacaktır. Buradan yetkililere de bu bilgiyi verelim…

Bu arada iki cümlede Kayserispor’dan söylemeden geçmek istemedim.

Önceki gün yazmıştım “Abandone olduk” diye…

Kayserispor’da ciddi sorunlar var.

Yönetim değişikliği konusunda basında çıkan haberlere rastlıyoruz.

Bu şehre gerçekten hizmet etmek istiyorsak, acilen önlem almalıyız.

Kayserispor’un daha fazla krizi kaldıracak gücü yok. Hem yönetimsel, hem de parasal olarak bir çıkış yolu bulunmalı.

Kayserispor bu şehrin değerleri arasında en önemlilerinden…

Lütfen nefis yapmadan herkes üzerine düşen görevi Kayserispor ve bu şehir için yapsın…!

Kalın Sağlıcakla…

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI ZAM YAPABİLEN RAHAT! Oy kaybı ve nedenleri BU KEZ CİDDİ! BAYRAMINIZ BAYRAM OLA! SEÇİM BİTTİ, SIRA SORUNLARDA! İNŞALLAH DERS ÇIKARIRSINIZ! SEÇİMDE İKİ ÖNEMLİ FAKTÖR! ORUÇ BİZİ TUTMALI! SEÇİMLER YEREL, PROJELER GENEL… TUT BENİ ORUÇ! VİCDAN VE MUHASEBE! HANGİSİ DOĞRU! SORUN MUHALEFETTE! MADENLER DAHA ETKİN ELE ALINMALI! ESNAFTA 40, MARKETTE 120 LİRA… SEÇİM ŞİMDİ BAŞLADI! 31 MART’TA NE OLACAK? VEREYİMMİ, VERMEYİMMİ ARASI! ABANDONE OLDUK! SİYASET İLE VATANDAŞ… BAŞARININ SIRRI! BÜYÜKKILIÇ VE ADAYLIK SÜRECİ! EMEKLİ ve ENFLASYON! BEN KARIŞMAM! 10 OCAK VE BİZ! BÜYÜKKILIÇ AĞIR BASIYOR! AK PARTİ KAYSERİ'Yİ NEDEN AÇIKLAMADI? MESAFE YAKIN, ÖDÜL BÜYÜKSE! YENİ YIL VE YENİ BİR DÜŞÜNCE! YENİ YILA DUA İLE GİRİN! MESELE BAKIŞ AÇISINDA! BİTSİN BU ZULÜM, SÖNSÜN BU ATEŞ… BİR PARTİ VE BAŞKANIN ÇÖKÜŞÜ! DURDURUN BU KÖPEK ZULMÜNÜ! HEM EMEKLİ HEMDE TÜKETİCİ SEVİNMELİ! İLKLER VE VALİ ÇİÇEK… ESAS SAVAŞ ŞİMDİ BAŞLIYOR! CEZAYI GEÇTİK, YA HARAM DEĞİL Mİ? CEZALAR 10 KAT ARTACAK! İŞSİZ İŞ ARIYOR, İŞVEREN İŞÇİ BULAMIYOR! KILIÇDAROĞLU’NDAN SONRA SIRA AKŞENER DE Mİ…? ÖĞRETMEN VE VEBAL! GAZETİCİYİM DEMEKLE OLUNMUYOR! BU BİR BULUŞ DEĞİL DEVRİM! CEHALETLE MÜCADELE SAVAŞTAN ÖNEMLİ! TEŞVİKLER YENİ SORUNLAR OLUŞTURUYOR…! DÜNYA’NIN KÜRESEL DİNİ İNSANLIKTIR! MİLLET BAHÇESİ GÜZEL OLMUŞ AMA…! FAHİŞ FİYAT ENGELLENMELİ! İNSANLAR KENDİ TOPRAKLARINDA NASIL MÜLTECİ OLURLAR? HAK VE BATIL'IN MÜCADELESİ! CHP’DE “ÖZEL” DEĞİŞİM! ERCİYES ANADOLU HOLDİNG VE İŞSİZLİK! BU NEYİN SAVAŞI! KAYSERİ GASTRONOMİ GÜNLERİ VE MİLLET…! CUMHURİYET, 100 NCÜ YIL VE BİZE ANLATTIKLARI… ERBAKAN VE KAYSERİ CENAHI…! GAZZE EVRENSELLEŞTİ! YENİDEN REFAH YENİ BAŞKAN! AMERİKA, BÖLGE HALKININ GÖZÜNDEN DÜŞTÜ DÜNYA YASAKLADI, İSRAİL TANIMADI: FOSFOR BOMBASI ELİTAŞ'IN YENİ GÖREVİ BAŞKANI RAHATLATTI BETON ÇAĞI BİTİYOR… SORUMLULUKTAN KAÇMAYIN! KÖPEK SALDIRILARI VE ZAMLAR NEDEN DURDURULAMIYOR! ULAŞIMA ZAM ÜZDÜ.... KONYA'DA OLMAZKEN, KAYSERİ'DE NEDEN ZAM YAPILDI!