Kayseri Ekspres Haber
HV
04 MAYIS Cumartesi 01:57
Advert Advert Advert

Oy kaybı ve nedenleri

Ahmet ŞAN
Ahmet ŞAN
Giriş Tarihi : 23-04-2024 14:13

31 Mart yerel seçimlerinde en çok oy kaybı yaşayan Ak Parti, sorunun nedenlerini araştırıyor. Arada çatlak sesler çıksa da, doğruyu bulmak önemli. Milletin derdiyle dertlenmek, gönlünü almak oy kaybını önleyebilir. Bu ülkede ekonomik kriz sadece yaşayanlar için var. Maalesef… Bu nedenle Ak Parti’nin oy kayıplarının direk ekonomiye bağlanmasını doğru bulmuyorum. Gönül alma meselesinde bir sorun olduğunu düşünüyorum. Bu kez bir kulak çekme operasyonu olduğunu düşünüyorum.

 

Biraz anlatmaya çalıştım ama gerçekler maalesef bu eksende dönüşüyor. Ak Parti’nin oy kayıplarının altındaki ana nedenin taban ile tavan arasındaki diyalogun kopmasına bağlıyorum.

Milletin derdiyle dertlenme gayretinde olan ve bir dönem fırtınalar estiren AK Parti ne oldu da ciddi oy kaybı yaşadı.

Bunu iyi analiz etmek lazım..

Hala bazı partililer olayı yanlış anlayıp partide ve siyasetçilerde gönlü kaldığını düşünen seçmenlere karşı tuhaf söylemlerde bulunuyor.

Gönlümü alamadınız diyen seçmene karşı kindar gibi davranıyor.

Bu çok yanlış…

Bu ülkede ekonomik kriz var. Ama kriz her kesimde yok. Yaşayanlarda kriz var. Maalesef sokağa çıktığınızda kimisi evinin iaşesini temin edemediği için şikayet ederken, bir diğeri ise kazançlarının daha da artmadığından falan serzenişte bulunuyor.

Sadece sorun eşit dağılımda…

Ekonomide durum böyleyken, nasıl olurda oy vermeyenleri ekonomik nedenlerden dolayı “Üç kuruş parayı alamadı da” oy vermedi diye yaftalayabiliriz.

Ben oy vermeyenlerin bir sitemde bulunduğunu ve hatta bazı siyasetçilerin saçma sapan açıklamaları nedeniyle sinirlenerek kulak çekme modunda oy kullandığını düşünüyorum.

Bakın bu bir gerçek.

Hiç kimse şöyle yatırım yapıldı, böyle uçtuk, böyle kaçtık söylemine oy vermiyor.

Ve hatta sizin bazı yatırım dediğiniz şeylere de karşı çıkıyorlar.

İnsanlar her zaman dediğimiz gibi samimi gördüğü, inandığı adaylara oy veriyor.

İnsanlar, daha doğrusu, halk gerçekten samimi ve bilinçli.

Ak Parti’yi insanlar sevdi.

Karşılıksız oylarda verdi.

Peki, gelinen süreçte sorun ekonomik değildi de, neydi…

Açık ve net söylüyorum.

Gönül alma işinin çılkı çıktı.

Vatandaşın gündemiyle, siyasetçilerin, bürokratların gündemi birbirini tutmadı.

Tabii, birilerini kızdırabilir bu…

Ama gerçek…

Dönün! Halkın, insanların taleplerini iyi okuyun.

Sorun neymiş siz görün…

Ben, samimiyetle söyleyeceğimi söyledim.

Olayı kafanızda tartışmaya çekip, şahsi menfaatleriniz ölçüsünde düşünmeyin, algılamaya, anlamaya çalışın…

Bakın o zaman başarı nasıl yeniden gelecektir.

Yeter ki, halkı anlamasını bilelim…

İnsanlarımıza yardımcı olalım.

İşlerini zorlaştırmayalım.

Sen, ben kavgasını bırakıp, bu vatan ve millet için adımlar atalım.

Öncelikle samimiysek, aile yapısını koruyacak adımlar atalım. Kadınlarımızın öldürülmemesi için ne gerekiyorsa onu yapalım. Öğrencilere parasız okuma örgürlüğünü cidden verelim. Emeklinin gönlünü alalım, fahiş fiyatı hapis cezaları getirerek bitirelim, sokak köpekleri saldırısını önleyelim. Milletin kazanması için gayret gösterelim. Bunlar sadece bazıları ama cidden halka dair bir şeyler yapalım.

Milletin gündemi sizim gündeminiz olsun.

Bakın o zaman başarı yeniden nasıl gelecektir…

Kalın samimiyetle…

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI İKTİDAR VE MUHALEFET EKONOMİDE ANLAŞTI! İRAN VE İSRAİL NEDEN KONUŞULUYOR! ZAM YAPABİLEN RAHAT! BU KEZ CİDDİ! BAYRAMINIZ BAYRAM OLA! SEÇİM BİTTİ, SIRA SORUNLARDA! İNŞALLAH DERS ÇIKARIRSINIZ! SEÇİMDE İKİ ÖNEMLİ FAKTÖR! ORUÇ BİZİ TUTMALI! SEÇİMLER YEREL, PROJELER GENEL… TUT BENİ ORUÇ! VİCDAN VE MUHASEBE! HANGİSİ DOĞRU! SORUN MUHALEFETTE! MADENLER DAHA ETKİN ELE ALINMALI! ESNAFTA 40, MARKETTE 120 LİRA… SEÇİM ŞİMDİ BAŞLADI! 31 MART’TA NE OLACAK? VEREYİMMİ, VERMEYİMMİ ARASI! AMERİKA’NIN DEDİĞİ OLDU ABANDONE OLDUK! SİYASET İLE VATANDAŞ… BAŞARININ SIRRI! BÜYÜKKILIÇ VE ADAYLIK SÜRECİ! EMEKLİ ve ENFLASYON! BEN KARIŞMAM! 10 OCAK VE BİZ! BÜYÜKKILIÇ AĞIR BASIYOR! AK PARTİ KAYSERİ'Yİ NEDEN AÇIKLAMADI? MESAFE YAKIN, ÖDÜL BÜYÜKSE! YENİ YIL VE YENİ BİR DÜŞÜNCE! YENİ YILA DUA İLE GİRİN! MESELE BAKIŞ AÇISINDA! BİTSİN BU ZULÜM, SÖNSÜN BU ATEŞ… BİR PARTİ VE BAŞKANIN ÇÖKÜŞÜ! DURDURUN BU KÖPEK ZULMÜNÜ! HEM EMEKLİ HEMDE TÜKETİCİ SEVİNMELİ! İLKLER VE VALİ ÇİÇEK… ESAS SAVAŞ ŞİMDİ BAŞLIYOR! CEZAYI GEÇTİK, YA HARAM DEĞİL Mİ? CEZALAR 10 KAT ARTACAK! İŞSİZ İŞ ARIYOR, İŞVEREN İŞÇİ BULAMIYOR! KILIÇDAROĞLU’NDAN SONRA SIRA AKŞENER DE Mİ…? ÖĞRETMEN VE VEBAL! GAZETİCİYİM DEMEKLE OLUNMUYOR! BU BİR BULUŞ DEĞİL DEVRİM! CEHALETLE MÜCADELE SAVAŞTAN ÖNEMLİ! TEŞVİKLER YENİ SORUNLAR OLUŞTURUYOR…! DÜNYA’NIN KÜRESEL DİNİ İNSANLIKTIR! MİLLET BAHÇESİ GÜZEL OLMUŞ AMA…! FAHİŞ FİYAT ENGELLENMELİ! İNSANLAR KENDİ TOPRAKLARINDA NASIL MÜLTECİ OLURLAR? HAK VE BATIL'IN MÜCADELESİ! CHP’DE “ÖZEL” DEĞİŞİM! ERCİYES ANADOLU HOLDİNG VE İŞSİZLİK! BU NEYİN SAVAŞI! KAYSERİ GASTRONOMİ GÜNLERİ VE MİLLET…! CUMHURİYET, 100 NCÜ YIL VE BİZE ANLATTIKLARI… ERBAKAN VE KAYSERİ CENAHI…! GAZZE EVRENSELLEŞTİ! YENİDEN REFAH YENİ BAŞKAN! AMERİKA, BÖLGE HALKININ GÖZÜNDEN DÜŞTÜ DÜNYA YASAKLADI, İSRAİL TANIMADI: FOSFOR BOMBASI ELİTAŞ'IN YENİ GÖREVİ BAŞKANI RAHATLATTI BETON ÇAĞI BİTİYOR… SORUMLULUKTAN KAÇMAYIN! KÖPEK SALDIRILARI VE ZAMLAR NEDEN DURDURULAMIYOR! ULAŞIMA ZAM ÜZDÜ.... KONYA'DA OLMAZKEN, KAYSERİ'DE NEDEN ZAM YAPILDI!