Kayseri Ekspres Haber
HV
19 MART Salı 13:07
Advert Advert Advert

DERS NİTELİĞİNDE!

Selda Avcı
Selda Avcı
Giriş Tarihi : 28-10-2022 10:43

 

Hangi otopark yada yol güzergahı olursa olsun, aracımı park eder etmez, yanımda yakınımda olan araç sahiplerinin aracıma vurma olasılığını göz önünde bulundurarak, yanımda park halinde olan araçların fotoğraflarını çekerim...
Peki, geçtiğimiz günlerde ne olsa beğenirsiniz, aklıma gelen şey maalesef başıma geldi, hemde ben araç içinde otururken!
İki genç yanımda bulunan park halindeki araçlarına bindiler. Ben o esnada aracımın içinde telefon görüşmesi yapıyordum,işte tam o esnada gençlerin yanımdan çıkan aracı, benim aracımı sarsacak şekildeki bir  hızda vurdu ve hiç bir şey olmamış gibi gidiyorlardı ki, aracımdan bir hışımla inip, koşar adımlarla gidip önlerine geçtim. 
Beni görünce böyle bir şey beklemedikleri için her ikiside afalladılar  "nereye, hayrola, aracıma vurdunuz inip bakmadınız bile ve hiç bir şey olmamış gibi  kaçıyorsunuz, benim araçta olduğumdan haberiniz yok tabi, öylece bırakıp gidecektiniz değil mi?'' dedim.
Gençlerin ikiside şaşkın ve yaptıklarından dolayı da mahçup olmuşlardı! 
Şimdi gelin birlikte aracımı kontrol edelim, herhangi bir hasar var mı dedim. Akşam olduğu için hava karanlıktı telefon ışığı ile gençlerle birlikte sağına, soluna baktık. 
Göz ile görülen herhangi bir sıkıntı yoktu, sanırım arka lastik kısmına vurunca aracı ister istemez sarsmış olsa gerek!
Aracımda herhangi bir sıkıntı yoktu yok olmasına ama bu gençlerin aracıma vurup kaçmaları son derece yanlıştı!
Kader ve kazaya inanan insanlarız amenna, olur kazadır ummadığın anda başına gelebilir, fakat bir kişinin aracına vurup, arkana bile dönüp bakmadan gitmek ne demek?
Gençleri ikaz edip, yaptıklarının çok yanlış ve bunun bir kul hakkı olduğunu ifade ettim. Birazda büyükleri olarak sert çıkış yaptım ki bana yaptılar, başkalarına aynı şeyi yapmasınlar diye...
Gençler mahcup bir ifade ile "haklısın abla, özür dileriz, araçta bir şey yok, biz gidebilir miyiz? diye müsaade istediler. Gidin ama bir daha bu şekilde davranmayın dedim. "Tamam abla bundan sonra daha dikkatli oluruz, iyi akşamlar" deyip gittiler. 
Her ihtimale karşın gençlerin araç plakalarını ve araç fotoğrafını aldım, sabah aracımı detaylı bir şekilde inceledim, herhangi bir sıkıntı yoktu! 
Umarım bu yaşanan kaza bu iki genç için ders niteliğinde olmuştur... 
Ben sessiz kalsaydım afedersiniz, özür dilerim aptal yerine konulacaktım. Hem hakkımı savundum, hem gençlere güzel bir ders verdim. Biraz korktular ama aynı hataya bir daha düşmezler diye umut ediyorum.
Malumunuz mal canın yongasıdır, ola ki başımıza böyle bir kaza geldi, araç sahibi etrafta yok, ne yapacağız kaçacak mıyız?
Elbetteki hayır, hemen aracın camına telefon numaramızı bırakıp, özür dileyeceğiz, araç sahibinin bizi aramasını bekleyeceğiz ve şayet bir hasar varsa da onu yaptıracağız.
Gençler de durup çabaya düşmüş olsalardı benim tavrım bu kadar sert olmazdı, umursamaz tavırları beni sinirlendirdi! Herkes hatasının bedelini ödemeli ki, bir daha aynı hataya düşmesin... Saygıyla!

YORUMLAR