Kayseri Ekspres Haber
HV
27 NİSAN Cumartesi 08:52
Advert Advert Advert

KAYSERİ DEVLET TİYATROSU…

Selda Avcı
Selda Avcı
Giriş Tarihi : 28-03-2024 12:18

 

Kayseri’de son zamanlarda tiyatroya olan ilgi her geçen gün artmaya başladı… 

Birbirinden güzel ve kaliteli oyunlar sahneleniyor ve günler öncesinden de bu oyunların biletleri tükeniyor. Profesyonel oyuncu kadrosu ve oyunları ile sanatseverleri büyülemeyi başarıyorlar. Tiyatroyu televizyon ve sinemadan üstün kılan özelliği ise sahnede oyuncuların canlı performanslarına şahitlik etmek olsa gerek! 

Tiyatrocu yâda oyuncu olmak gerçekten çok büyük başarı, sahnede iken kendilerini izleyen insanları görmelerine rağmen, ne söyleyecekleri sözleri, ne yapacakları hareketleri unutmadan, heyecanlanmadan sahnede performans sergilemek oldukça güç bir sanattır! Buram buram profesyonellik kokan hareketler bunlar… Bahar Noktası, Ramses ve çocuk oyunlarında ki performansları ile izleyiciyi pür dikkat izlemeye yöneltiyorlar. Oyunun sonuna kadar heyecanla sonunda ne olacak merakı sarıyor tüm izleyenleri…

27 Mart (dün) Dünya Tiyatro Günü idi, ‘’Kayseri Devlet Tiyatrosu da’’ muhteşem bir oyunla bu günlerini kutladılar. Tiyatro günü münasebetiyle, Kral Üşümesi oyunu prömiyer biletleri ücretsiz olarak izleyicinin beğenisine sunuldu… Her sahnesinde ayrı bir heyecan yaşayarak, zaman zaman da kahkahalar atarak izlediğimiz, izlerken bir yandan da düşündüren bu şahane oyun bir kadın yönetmen tarafından sahneye konuldu… Kadınların her alanda başarı grafiğini her geçen yükseltmesi de ayrı bir gurur verici olay… Her alanda bizde varız demek muhteşem! 

Kral Üşümesi: Yalnızlığından üşüyen bir kral… Düşüncesinin gelişmesi için karşıtlıklara ihtiyaç duyan Kral, bu karşıtlığı yine kendisi kurar. Kurduğu düzeni bırakmak istese de düzen onu bırakmak istemez. Saraydan ve halktan yükselen itirazlar onu durduracak mıdır? 

Tüm olanlara rağmen Kral umutludur, insana olan inancını yitirmemiştir. Herkes susmuşsa bir ortamda yine de konuşacak birileri vardır. 

Yazan: Sabahattin Kudret AKSAL

Yönetmen: Ece OKAY

Dekor Tasarım: M. Mustafa MAHDUM 

Kostüm Tasarım: Gökçe ŞENER

Işık Tasarım: Osman UZGÖREN

Müzik: Can ATİLLA

Oyuncular: Büşra ERTÜRK, Burak POYRAZ, Oğuzhan DAĞLAR, Simge UZUN, Başak ATALAY, Rabia TUTAL ÖKSÜZ

Bu muhteşem oyunu izlemeyenler için mutlaka izlemelerini tavsiye ediyorum ve Kayseri Devlet Tiyatrosu Müdürü Sayın Kıymet Betül GÖKÇER başta olmak üzere, tiyatro çalışanlarına ve emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyorum, tüm sanatseverlere iyi seyirler diliyorum. Saygıyla…

YORUMLAR