Kayseri Ekspres Haber
HV
27 NİSAN Cumartesi 10:08
Advert Advert Advert

ŞEHRİM GÜVENDE...

Selda Avcı
Selda Avcı
Giriş Tarihi : 17-03-2024 19:27

 

Atanur Aydın, 1973 yılında, Kars'ta dünyaya geldi. Atanur Aydın, evli ve iki çocuk babasıdır. 1994 yılında Polis Akademisi'nden mezun olan Aydın, ilk olarak Komiser Yardımcısı rütbesiyle meslek hayatına başlamıştır.

Atanur Aydın sırasıyla Ankara İl Emniyet Müdürlüğü, Artvin İl Emniyet Müdürlüğü, Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü, Ayrıca Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve Teftiş Kurulu Başkanlığında değişik birimlerde ve çeşitli rütbelerde görev aldı.

19.09.2019 tarih 2019/320 sayılı kararname ile Hakkari İl Emniyet Müdürü olarak atanmıştır. 25.09.2019 günü görevine başladı. 

Ardından Van İl Emniyet Müdürü olarak atanan Aydın, 16.04.2021 itibariyle görevine başladı.

Son olarak Atanur Aydın, 02.03.2024 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Van İl Emniyet Müdürlüğü görevinden Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü görevine getirildi...

Üniversiteler şehri olarak anılan şehrimizde,  buna bağlı olarak her kesimden insanları misafir ediyoruz.  Özellikle Talas ilçesi bu bağlamda diğer ilçelere nazaran kozmopolitlik anlamında bir tık daha önde diyebilirim. Akşamları gezmek, eğlenmek için genelde tercih edilen ilçelerin en başında yer almayı da başaran bir ilçe... Bende Talas ilçesinde ikamet ediyorum, ilçeyi yakından tanıyorum. 

Geçtiğimiz günlerde, her yerde polislerin olması dikkatimi çekti, oğlumu aradım, "Talas'ta güvenlik önlemlerinin baya arttığını ifade ettim. Bu durum seninde dikkatini çekti mi" dedim. Oğlum " evet anne Emniyet müdürü değişmiş yeni gelen Emniyet müdürü güvenlik önlemlerini çok önem veriyor ve sıkı tutuyormuş" dedi...

Yine dün akşam evime gelen misafirimiz emekli polis memuru idi, kendisi de Emniyet müdürünün Emniyet mensupları tarafından takdirle anıldığını ifade etti...

Son olarak ta Köşk mahallesinde bulunan bir parktan bahsetmek istiyorum. Malum çocuklarımızı ve gençlerimizi 7/24 evde tutmamız mümkün olmuyor.  İlla ki dışarıya çıkıp, gezmek, eğlenmek istiyorlar.  Genelde gençler bu bahse konu parkta toplanıp,  orada hasbihal ediyorlar ama her genç oraya sohbet amaçlı gelmiyor.  Kimisi kavgaya, kimisi tacize, kimisi başka başka şeyler için orada bulunuyorlar. Ben o parkta bir kaç yaşanan olayı duydum ve açıkçası oğlumun oraya gitmesini istemiyordum.

Geçtiğimiz günlerde Oğlum ve arkadaşları orada otururken, çok sayıda polis ekibinin oraya gelerek, güvenlik kontrolü gerçekleştirdiklerini söyledi... Kimlik kontrolü,  araç içi, bagaj kontrolü yapıldığını ve şüpheli görülen şahıslara cezai işlem uygulandığını ve polisin kendilerini bulundukları yerin pek tekin olmadığı konusunda uyardığını ifade etti... Bu durum beni inanılmaz mutlu etti, bütün aileler de eminim ki, bu konuda benimle aynı fikirde olurlar. Risk teşkil edilen, kaç kez kavgalar, yaralamalar ve taciz olaylarının yaşandığı bu parkı gelir gelmez, tespit ederek, gerekli güvenlik önlemlerinin sağlanması için çalışma başlatan müdürümüze bir vatandaş ve anne olarak teşekkürü borç bilirim. Şehrim güvende...

Bende Kayseri'de yaşayan bir vatandaş olarak, Kayseri'de göreve başlayan Sayın Kayseri İl Emniyet Müdürümüze, hayırlı olsun dileklerimi iletirken, yeni görevinde başarılar diliyorum, hoşgeldiniz müdürüm... Saygıyla!

YORUMLAR