Kayseri Ekspres Haber
HV
25 NİSAN Perşembe 01:21
Advert Advert Advert

SENİN İÇİN NE YAPABİLİRİM?

Selda Avcı
Selda Avcı
Giriş Tarihi : 03-06-2023 11:36

 

Bazen hayatımızdaki minicik bir dokunuş, koskocaman bir mutluluğu beraberinde getirir!

Beklenmedik anda gelen bir merhaba, önemli hissettirir. Bir mesaj yüzünüzde ki tebessüme sebep olabilir. 

Küçük sürprizler büyük sevinçleri yaşatır.

Önemsenmek, önemli hissetirebilmek bunların hepsi birer gönül inceliğidir.

Üzüntünüzü, sevincinizi paylaşan insanların hayatınızda var olması!

Sizi bir kaç gün görmeyince merak eden, sizin için endişelenen, nasılsın diye arayan, soran kişilerin varlığı hayata daha pozitif bakmanızı sağlar.

Özellikle sizin değer verdiğiniz insanların,sizi önemsediğini bilmek, görmek insana mutluluğun en güzelini yaşatır mesela...

Geçtiğimiz günlerde kısa süreli bir sıkıntı yaşadım, bu sıkıntımı da şehir dışında yaşayan bir arkadaşım ile paylaştım. Yaşadığım sıkıntı beni ziyadesiyle üzmüştü. Şehir dışındaki arkadaşım, benim üzgün olmama çok üzüldü "senin için ne yapabilirim, hiç çekinme" dedi. Bazen bu sözü duymak bile insana o kadar iyi gelir ki! 

Para, pul gibi önemsiz şeyler ile satın alınamayan manevi bambaşka bir duyguyu yaşamanıza vesile olur. Senin için ne yapabilirim. Bana göre bu söz paha biçilemez güzelliktedir.

Arkadaşıma manevi olarak uzaktan verdiği dostane yaklaşımı için teşekkür ettim. Ama onun içi rahat etmemiş olsa gerek ki, dün değil,evvel ki gün şehir dışından, onca işini, gücünü, telaşını, koşturmacasını bırakmış, sırf ben kötüyüm diye benim yanımda olmak için yaşadığım şehrime gelmiş. İnanın bu beni o kadar mutlu etti ki, bunu kelimeler ile anlatmam imkansız.

Aynı şehirde yaşayan arkadaşım, yarım saatlik mesafeye gelmezken, şehir dışından 10 küsur saatlik mesafeyi bir gün bile olsa çıkıp gelmesi, inanılmaz bir incelikti benim için.

İşte değer vermek budur. Zaman ayırmaktır. Önemli hissettirmektir. Duygunun davranışa yansıma şeklidir. Bana değer verdiğinin, sevip, saydığının göstergesidir. Buradan tekraren arkadaşıma,en zor günümde yanımda olmak için onca yolu tepip geldiği için çok teşekkür ediyorum. İyi ki var ve hep var olsun...

Birde lüzumlu, lüzumsuz herkese zaman bulan, vakit ayıran fakat, sizi önemsemeyen örnekler de var bu hayatta... Ne yapacağız nasıl davranıyor ise ona da hak ettiği gibi davranacağınız. 

Onun yada onların her kimse bize ayıracak zamanları yoksa bizimde onlara ayıracak zamanımız olmayacak. 

Kişinin en değerli hazinesi zamanıdır. Onu kimlere verdiğine dikkat etmesi gerekir. Ha birde şu var, hayatınızın kalitesini, etrafınızdaki insanlar belirler. Kiminle oturup kalktığınıza dikkat edin ki, ileriki süreçte başınız ağrımasın. Kişilerin menfaatine hizmet etmeyin ve sizi gerçek seven dostlarınıza zaman ayırın. Zira, zaten bu tür yaklaşımda olan kişi yada kişilerle uzun soluklu bir yolculuğa çıkamazsınız, yarı yolda kalan siz olursunuz.

Günün sözü:

Acının çıraklığı yapılmadan, huzurun patronu olunmaz!

YORUMLAR