Kayseri Ekspres Haber
HV
18 NİSAN Perşembe 04:22
Advert Advert

GÜÇLÜ TÜRKİYE'M!

Selda Avcı
Selda Avcı
Giriş Tarihi : 19-02-2023 19:21

 

Benim güzel yurdum taziye evine döndü!

Hiç bir şeyden keyif alamaz hale geldik...

Ne gülecek halimiz, ne yolda yürüyecek mecalimiz kaldı...

Televizyon açıyorum depremde kaybettiğimiz canlarımızın dram dolu hayat hikayelerine şahitlik ediyorum.

Sosyal medya da dolaşırken acı dolu insanların sessiz feryatlarına şahitlik ediyorum.

Depremin ilk günü Hatay'da yaşayan sosyal medya üzerinden tanıdığım bir abi paylaştı ilk olarak, depremde 2 oğlunu, 1 kızını, 1 gelinini, 2 torununu toplamda 6 canını kaybetmiş! 

Abi isimlerini tek tek yazdıktan sonra altına düştüğü not benim gözyaşlarımın sel olmasına sebep oldu. Şöyle yazıyordu; " Rabb'im, emaneti verince seviniyor isek, alınca üzülmek olmaz! Allah verdi, Allah aldı, her gününe şükürler olsun" ne güzel bir teslimiyet bu böyle...

Evlatları toprak olmuş yüreği yanan bir babanın dilinden dökülen kelimeleri iman gücünü nasılda ortaya koyuyor.

Evlat ile imtihan edilmenin ne demek olduğunu çok iyi bilirim. Allah kimseye yaşatmasın! Evlatlarımızın emaneti her zaman Rabbime olsun... Amin!

Ardından yine sosyal medyada bir yazı düştü önüme Kahramanmaraş' ta eşini ve kızını kaybeden acılı baba; "benim güzel meleklerim, ben sizin yokluğunuza nasıl alışırım bilmiyorum ama, sizi çok sevdiğimi sakın unutmayın! Mekanınız cennet olsun" yazmıştı...

Ne büyük bir imtihandı bu, ama şu da var ki "Allah hiç bir kuluna kaldıramayacağından fazlasını yüklemez" acı ile birlikte sabırda verir.
İçiniz yanarken,hafif bir su serpiliverir!

İmanı kuvvetli olanın, imtihanı ağır olur. 

Derdin, tasan, hüznün yoksa üzülmelisin.

Ateş düştüğü yeri değil, hepimizin ciğerini,kalbini cayır cayır yakıyor şu sıralar.

O kadar üzgünüm ki, o kadar hassaslaştı ki kalbim, o kadar acıyı derinden hissediyorum ki, insan olduğumu hatırlıyorum.Vicdanım, merhametim yerinde diye şükür ediyorum.

İnsanların acılarını iliklerime kadar hissedebiliyorum. Acımız büyük Rabb'im dayanma gücü versin her birimize inşallah!

Depremde yakınlarını toprağa verip acısı taze olan herkesin Rabb'im yar ve yardımcısı olsun inşallah... Acınız, acımızdır.

Yaralarımızı kenetlenerek, birlik ve beraberlik içinde birlikte saracağız. Çünkü biz, birlikte güçlüyüz... Birlikten kuvvet doğduğunu bilen bir toplumuz. 

Rabb'im ülkemizin üzerinde dolaşan bu kara bulutlardan kurtulmayı ve bir an evvel evleri yıkılan vatandaşlarımızın ev ortamlarına yeniden  dönmelerini canı gönülden istiyorum.

Allah kimseyi evinin düzeninden bozuk yaşatmasın. Bu günlerde geçecek. Her gecenin bir sabahı, her kışın bir baharı vardır. Allah var gam yok! Allah'a emanet olun benim güzel yurdum, güçlü Türkiye'm! Saygıyla...

YORUMLAR