Kayseri Ekspres Haber
HV
27 NİSAN Cumartesi 11:04
Advert Advert Advert

KADIN...

Selda Avcı
Selda Avcı
Giriş Tarihi : 18-02-2024 14:28

 

Fazla tevazunun sonu,, vasat insanlardan nasihat dinlemeye sebep olur. 

Sen alttan aldıkça, insanlar tepene çıkar. 

Sen sustukça insanlar haddini aşar. 

Sen dur demezsen, insanlar senin ayarlarınla oynar.

Herşey sende başlıyor ve sende bitiyor. 

Dün akşam bir programa katıldım.  Gerçekten çok hoş bir programdı... Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. 

Bu programda Kayseri Valimiz Sayın Gökmen Çiçek o kadar güzel ve anlamlı bir konuşma yaptı ki tüm salonda alkış tufanı koptu. Şimdi bu açıklamadan yola çıkarak yazıma devam etmek istiyorum. 

Kayseri’nin Kayserili kadınlara ihtiyacı var. Bizim dik duran, kendinden emin ve tuttuğunu koparan annelere, kadınlara ihtiyacımız var. Kadınlar olmazsa hiçbir projede başarılı olma şansımız yok.

Türkler ataerkil olarak bilinir ama biz anaerkiliz. Tarihimizde baktığımızda birçok kahramanımız var ama nedense rol model olarak genç kızlarımıza sunabileceğimiz kadın kahramanlarını çok gün yüzüne çıkarmamışız. Bizler de suçluyuz bunu tam anlamıyla öğretememişiz.

Osmanlı tarihine baktığımızda da bir kadın biraz başarılı olduysa, Hürrem Sultan gibi, biz hemen onu bir takım entrikalar yapan kişi olarak algılarız. Kösem Sultan Osmanlı’yı yıkılıştan kurtarıyor, tek başına yıllarca yönetmiş başarılı bir kadındır. 

Bende Sayın Valimin bu sözlerinden yola çıkarak, şunları eklemek istiyorum, kadın başarısı ile bir yere geldiği zaman hemen altında bir şeyler aranıyor,  erkek bir yere geldiği zaman sorun yok.  Ama kadın illaki ya ahlak dışı bir şey yapmış gibi yada entrika çevirip bulunduğu göreve gelmiş gibi lanse ediliyor. 

Oysa kadın deli gibi gecesini, gündüzüne katıp, çalışıp çabaladığı ve söz sahibi oldu her yerde hemen farklı bir bakış açısı ile bu çalışma hayatında anılmaya başlıyor. 

Oysa kadın yaratılmış en değerli varlıktır. Cennet anaların, kadınların ayakları altındadır,  hadis-i şerif-i ile bu önemin vurgusu yapılmıştır. 

Kadın erkek için bir ana, bir kız çocuğu, bir bacı ve bir yardır...Peki onu bir erkek neden cinsel obje gibi görür ki? Kendi evli bile olsa, başkasının namusuna yan gözle bakan, o kadına farklı teklifler sunan erkekler var? Kendi nefsine ağır geleni kişi yada kişiler bir başkasına nasıl reva görür inananın anlamış değilim.

Bir kadın bir erkekten övgü ile bahsedecek olursa hemen yakıştırma yapılır. Ya kadın o erkeğin duruşunu,yaptığı çalışmalarını, insanlara davranış şekline göre ona değer veriyor olamaz mı? Yada onun hayatında bir noktada dokunup, büyük bir iyilik yapmış olamaz mı? Allah aşkına artık, şu sığ düşünceli, bağnaz tavırlarınızdan bir kurtulun, içinizde ki örümcek ağlarından arının ve dünyada yaşayan kadınlara biraz daha elinizi vicdanınıza koyararak yargılayın ve her kadını da aynı kefeye koymayın! Saygıyla...

YORUMLAR