Kayseri Ekspres Haber
HV
29 MART Cuma 04:12
Advert Advert Advert

HELALLİK ALMAK!

Selda Avcı
Selda Avcı
Giriş Tarihi : 14-01-2023 17:26

 

Yıl 2007 çalışma hayatına çocuklarıma bakacak kimse olmadığı için bir müddet ara vermiştim fakat, günde iki saatlik sponsorlu program alıp elimin harçlığını çıkarmaya, ev ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyordum. 

Yayın yaptığım radyoda birde hem reklama, hem programa bakan, hem yaşca da benden büyük olan bir kadın çalışan vardı...

İlk etapta bana ablalık yapmıştı, iyi davranıyordu, ben radyoya çocuğumla gider, yayınımı yapar, yayın biter bitmez koştur koştur eve gelirdim. Çünkü oğlum ana okuluna gidiyordu, ona yetişmem gerekiyordu.

Reklam ve sponsorluk görüşmelerine hep kızımla gidiyordum.

Ben sponsor görüşmesini yaptım, reklamı aldım. Sponsorluk aldığım bir firma ile bu yukarıda bahsettiğim programcı arkadaşım da benden sonra görüşmeye gitmiş. 

Onlarda reklamı bana verdiklerini, anlaşmayı yaptıklarını söylemişler.

Programcı arkadaş firmadan çıkar çıkmaz bir hışımla radyoya geldi, ben yayındaydım, kızım kucağımda uyumuştu, beni dinlerken.

Yayın odasının kapısına vurulan tekme ile kızımın gözleri fal taşı gibi açıldı, korktu ve ağlamaya başladı. Bir yandan kızımı susturmaya çalışırken,diğer yandan da ne olduğunu anlamaya çalışıyordum. 

Kızım ağlarken, programcı kadın, bana bir sürü bir şeyler sayıştırıyordu, sorun nedir bir sakin ol ve bana anlat çözelim dedim.

Sen benim sponsor aldığım firmadan reklam almışsın, sen kimsin vs şeklinde ağır ithamlarda bulunarak bana sayıştırmaya başladı... Ona sakin olmasını hem ben, hem radyo sahibi söylemiş olsa da nafile kadın bizi duymuyordu.

Yayını o moral bozukluğu ile veda edip bitirdim. Kızımı kucağıma aldım ve patronun odasına gittim helalleştim. Bu ortamda çalışmak hem kızım için hem benim için uygun değil hakkınızı helal edin dedim. 

Göndermek istemedi patron, 'aranızı yapalım, biz senden memnunuz, gitme dedi' lütfen beni anlayın artık kalamam burada dedim ve odadan çıktım.

Yayın odasına gittim, bu kadın yayına başlamıştı, usulca kapıyı açtım ve "anlamadan, dinlemeden bana bu şekilde ağır ithamlarda bulundun, benim kalbimi Allah'tan hiç korkmadan kırdın, çocuğumu korkuttun ya! Seni Allah'a havale ediyorum" dedim ve ağlamamak için kendimi zor tutarak kapıyı çarpıp çıktım. Arkamdan tek kelime edemedi, bakakaldı!

Numarasını sildim ve bir kaç gün üzüldükten sonra normal hayatıma dönmeye başladım.

Bu kavganın üzerinden 7 gün geçmişti, öğle saatleriydi, kızıma yemek yedirirken, telefonum çaldı. Arayan kayıtsız bir numara idi...

Açtım telefonu, karşıda ağlayan bir kadın vardı! Ağladığı için sesini alamadım, kimsiniz dedim... "Benim Selda, üç kuruş için seni üzen, kıran, hakaret eden, çocuğunun rızkına mani olan. Ne olur beni affet" dedi. Ne oldu bir sakin ol neden ağlıyorsun dedim.

"Seninle kavga ettikten bir gün sonra başıma öyle bir felâket geldi ki, özel bir hastalık,az daha beni öldürüyordu, hastaneye zor düştüm. Apar, topar ameliyata alındım, ölümden döndüm Selda beni affet" dedi...

Tamam üzülme, ben kimim ki seni affedeceğim, Allah affetsin, benden yana sıkıntı yok, geçmiş olsun dedim.

Selda ne olur yanıma gel, sana sarılıp senden helalik almak istiyorum, ne olur gel dedi. Tabi bu kadar ısrar etmesine dayanamadım, radyonun sahibine söyledim, bir başka programcı arkadaş ve ben üçümüz,bu arkadaşın evine gittik. 

Ameliyatlı haliyle beni kapıda karşıladı. Gözyaşları sel olmuştu. Pişmanlık onu yiyip, bitirmişti. Bende dayanamadım ağladım. "Hakkını helal et" dedi. "Helal olsun, sende helal et" dedim. "Oda helal olsun" dedi helalleştik ve barıştık. 

Sonra o Kayseri'den başka bir şehre taşındı. Bir müddet konuştuk, sonra numara vs değişince bağlarımız koptu uzun süre...

Tam 15 yıl önce olan bu olayı neden anlattım derseniz de, dün akşam bu arkadaşım benim numaramı bulmuş ve yeniden aradı, saatlerce uzun uzadıya konuştuk. Eskileri yad ettik. Bu olayın da tekrar üzerinden geçtik. Bende bu ibretlik ve yaşanan hatalardan ders alınan olayı sizlerle paylaşmak istedim.

Olabilir insanlar hata yapabilir insanız, beşer şaşarız. Önemli olan yaptığımız hatalardan ders alıp, kırdığımız kalpleri onarmak, helalik almak, pişman olmak... Gerisi inanın hikaye! Saygıyla...
Günün Sözü:
Ölüm güzel şey budur perde ardından haber, hiç güzel olmasaydı ölür müydü Peygamber! N.F.K

YORUMLAR