Kayseri Ekspres Haber
HV
27 NİSAN Cumartesi 15:35
Advert Advert Advert

AĞLATAN DEĞİL...

Selda Avcı
Selda Avcı
Giriş Tarihi : 30-01-2024 14:24

Önceliği siz olmayan birinin, önceliğiniz olmasına müsade etmeyin!

Herkese gelince zaman bulup, size gelince bahaneler üreten birine değer vermeyin!

Sizi yok sayan, değersizleştirme çabası içine giren, her yerden işlerinize mani olan,bir adım önüne geçeceksiniz diye ödü kopan insanlarla irtibatta olmayın. Uzayan kol benden yana diyemeyen, size destek değil köstek olan kişilerin hayatınızda olması zarardan başka bir şey değildir. Çıkarın hayatınızdan gitsin.

 Değer vermeyin mesela... 

Size sıradan biri gibi davranan, önceliği siz olmayan, varlığınızı unutan ve kırıldığınızı bildiği halde umursamayan insanlara sakın değer vermeyin... Çünkü; vefasızlık bazılarının kişiliğidir... 

Vefa önemli bir duygudur. Basit insanlarda barınamayan. Bir fincan kahvenin hatırı sayılırdı eskiden şimdilerde ne hatır biliniyor,ne gönül. Herkes kendi derdinde, telaşında, para, pul, makam, mevki gözlerini kör, kulaklarını sağır etmiş insanların. Tek düşünce var, hep bana, hep bana...

Bazıları size çok büyük kötülükler yapmış dahi olsalar intikam almayı asla düşünmeyin. İntikam alanların en hayırlısı Allah'tır. Allah kimsenin hakkını da, ahını da, kimseye bırakmaz. Sadece vakti saati vardır o beklenir. Sabır gerekir. 

Aslında en güzel intikam yok saymaktır. En güzel intikam görmezden gelmektir. En güzel intikam senin aynada gördüğünü onun bir daha göremeyecek olmasıdır.

Halk arasında "Üveye etme, özünde bulursun; geline etme, kızında bulursun" derler. Eden bulur.

Sizin yedeğinizin, yada bir kopyanızın olmadığının tek ve en üstün varlık olarak yaratıldığınızın farkına varın, sizden bir tane olduğunu karşı tarafa hissettirin.

Unutmayın! Fazla tevazunun sonu vasat insanlardan nasihat dinlemeye sebep olur. 

Şunu bilin sizi üzen kişiyi bir başkası üzüyor. Sizi ağlatanı hayat ağlatıyor. Size güçlü görünse, malı, mülkü makamı olsa bile iç huzuru yerinde olmayan insan ağlamaya mahkumdur. Kalbin temiz, ruhun huzurlu ise işte dünyanın en zengin insanı sensin demektir. İç dünyanda fırtınalar kopuyorsa ve huzursuzsan, dünyanın malı mülkü olsa manevi huzuru satın almaya gücün yetmez. 

Merhametini yitiren, insanlığını da yitirir. Merhamet acımak değil, karşındakini acıtmamaktır. Merhamet insana yakışan en güzel zinettir. Ağlatan değil, güldüren olabilmektir insan olmak! Saygıyla...

Günün Sözleri:

« Gösteriş, bir insanın kültürel zayıflığını yansıtma halidir. » Konfüçyüs

“Yumruğunu sağlam vuramadıktan sonra, elinin büyüklüğünün bir önemi yoktur “

YORUMLAR