Kayseri Ekspres Haber
HV
26 NİSAN Cuma 21:44
Advert Advert Advert

PES ETME!

Selda Avcı
Selda Avcı
Giriş Tarihi : 22-08-2023 11:19

 

"Bir kere ağladıysan üç kere gülecek, yedi katlı binan yıkıldıysa sekiz katlısını yapacaksın. Beş kez düştüysen altıncı kez kalkacaksın. Bazı savaşlar böyle kazanılır."

Azimle yürü ve asla pes etme...

Hayat bu bazen çelme takar düşürür ve senin sabrını sınar. İnancı olan insanda umutsuzluk olmaz. Pes etmek olmaz. 

Hz. Mevlana der ki; Her şey üstüne gelip, seni dayanamayacağın bir noktaya getirdiğinde, sakın vazgeçme. Çünkü orası kaderinin değişeceği yerdir.

Bazen tüm sıkıntılar üst üste gelir, neden ben dedirtir ama, bunu demeyeceğiz. Bizi yaratan elbet yolumuzu en güzel şekilde çizmiştir.

Başımıza gelen her sıkıntı günahlarımızın kefaretidir belki de, Rabb'im bizi bu dünyada imtihana tabi tutuyor. Cenneti kazanmak kolay mı? Rabb'im sadece sevdiği kullarına dert ve sıkıntı verir. Onu her türlü sınar ve sınavı geçene cenneti müjdeler. 

Aslında günahlarımızın bedelini, bu dünyada yaşadığımız ufak tefek geçici sıkıntılarla ödediğimiz için mutlu olmalıyız. Ahirete bırakılmadığı için sevinmeliyiz. Ahiretin hesabı, dünya hesabından çok daha zordur. 

Ben başıma gelen her sıkıntıya seviniyorum. Çünkü Rabb'im beni unutmamış ve benim ona duamı, yalvarmamı, af dilememi istiyor diye mutlu oluyorum.

Olaylara bu açıdan bakıldığında içini saran manevi huzurun tadını başka hiç bir şeyde bulamazsın.

Firavun, Nemrut, Karun bunlar dünyevi zenginlik içinde, başları bile ağrımadan, bolluk içinde yaşamışlardı. Sonları ne oldu? Nasıl öldüler? Bunları sorgulamak ve düşünmek gerekir. Senin bir sıkıntın yoksa o zaman üzül! Rabb'in seni unutmuş diye...

Defalarca kez düşsen bile, sana uzanan elin farkına varmak ta bütün mesele...

Yaşadığın her sıkıntı seni güçlendirsin. Dimdik ayakta tutsun. Kimseye ihtiyaç duymadan, sadece Allah'tan isteyerek, dua ederek, azimle çalışarak insanın bu hayatta başaramayacağı şey yoktur. Yeter ki iste ve kararlı ol.

Tırnağın varsa otur başını kaşı! Sağ gözünü kapatsan, sol gözüne faydan olmaz. El elin eşeğini türkü çağırarak arar. Kendi keyfi yerinde olan, başkasının sıkıntısına gözünü yumar, kulağını tıkar. Görür gözün, tutar elin, kimseden fayda yok! Hele tuzu kuru insanların senin çektiğin sıkıntı umurunda bile olmaz. Sen kulundan değil, her zaman yaratandan iste onun hazinesinde herşey o kadar fazla ki, yeter ki istemeyi bil... Rabb'in sana ne güzellikler açacak onu izlemek inanılmaz bir duygu... Saygıyla!

Günün Sözü;

‘Zulmeden dindardan daha kötüsü zalim "bizdendir" diye susan dindardır.’ Susmayın!

YORUMLAR