Kayseri Ekspres Haber
HV
26 NİSAN Cuma 03:55
Advert Advert Advert

O YOKKEN DE...

Selda Avcı
Selda Avcı
Giriş Tarihi : 03-08-2023 16:28

 

Sevgi emek ister, özveri ister, hissetirilmek ister. 

Kuru kuruya seni seviyorumdan ziyade gösterilen bir çaba görmek ister.

Sevmek, sevdiğinin sevmediği çiçekten, böcekten, kuştan,kelebekten, ona zarar veren insanlardan uzak durmayı gerektirir.

Seviyorum dediğiniz insanın düşmanı ile dost olarak seviyorum dediğiniz zaman komediden başka bir izlenim vermezsiniz.

Sevgi başlı başına bir sanattır. Öyle herkese de nasip olmayan! 

Sevdiğine bakarken, bakmaya doyamamak, karşılıksız, çıkarsız, beklentisiz sevebilmek.

O yokken de varmış gibi davranmak. Olaylara onun penceresinden bakabilmek.

Sahi sevmek neydi? Sevmek emekti, sevmek acıtmadan, incitmeden, yanında dimdik durabilmekti. Zarar vermeden, gözyaşı döktürmeden. Üzerine titremekti sevmek! Acısında kederinde, sevincinde mutluluğunda var olduğunu hissettirmekti... Bende varım diyebilmekti. Bilirsiniz ki, gözden uzak olan, gönülden de uzak olur. Seven insan zaten sevdiğini gözünden uzaklaştırmaz. Yokluğuna dayanamaz. Görmeden duramaz. Sevgi yoksa yıllar geçse de umursamaz.

Sevgisinin büyüklüğüne güvenip, yerden yere vurduğunuz insanlar, sizi terkettiği zaman eyvah dersiniz ama o zaman her şey için çok geç olur. 

Sevilirken sevmek, kıymet bilirken kıymetini bilmezseniz, fazla naz aşık usandırır ve bu ben ne yaparsam yapayım gitmez dediğiniz kişi bir de bakmışsınız ellere yar olmuş.

Sevdiklerinizin kıymetini yanınızda iken bilin. Bu benim elimin altında mantığı ile el üstünde tutmazsanız, elinizden sabun köpüğü gibi kayıp gidişini izlersiniz.

Bir de maymun iştahlı tipler vardır. Onlar için sevgi kavramı diye bir şey yoktur. Günü birlik ilişki peşinde koşup, iki onunla, iki bununla sohbet havasında gününü gün edenler. İşte bu karakterde olan insanlar ne sevginin, ne kendisini sevenin farkına varmadan sap gibi yaşayıp, sonrada unutulup giderler.

Değer vermediğiniz her şey sizden uzaklaşır. Durmadan tek tarafın çabası ile bazı çarklar dönmeyi bırakır. 

Emek, çaba, özveri, sadakat, bağlılık, sevgi ve saygı olmalı gerek ikili ilişkilerde, gerekse insani ilişkilerde bu kavramlar çok büyük önem arz etmek ile birlikte bunların zedelenmesi halinde en büyük aşklar, en büyük dostluklar bile zamanla noktalanmaya mahkum kalır.

Birinin içinde sizi kaybetme korkusu yoksa, o sizi sevmiyor demektir. Sizde onu sevmeyin. Ona, onun vazgeçilmez olmadığını gösterin ki, neyi kaybettiğinin farkına varsın. 

Bir insan sizi sevip, sayıyor, değer veriyorsa haddinizi aşmadan bu değerlere layık olmayı bilin, yoksa yalnızlığa yelken açarsınız. 

*****

Hissizleşmek kadar kötü bir şey varsa oda her şeye alışmaktır...

Hayat,alışmak istemediğin her şeye alıştırıyor işte!

Ve herşeye rağmen bu dünya  dönmeye devam ediyor! Kalan ölmüyor, giden dönmüyor olsada hayat devam ediyor...

Hayat herkese kalbinin renginde bir yaşam armağan eder. 

Rengarenk çiçekler açtırın kalpleriniz de, sevin ki, sevilesiniz. Çünkü tüm duygular, karşılıklı olursa anlam bulur ve güzellikle buluşur. Saygıyla...

Günün sözü;

Kaderin hayal gücü bizimkinden çok daha renklidir.

YORUMLAR