Kayseri Ekspres Haber
HV
28 MART Perşembe 19:07
Advert Advert Advert

TAKDİR ETMESİNİ BİLİN!

GÜLŞAH ÜNSAL
GÜLŞAH ÜNSAL
Giriş Tarihi : 07-01-2023 21:08

 

Toplumu oluşturan her birey bir misyon üzerine yaratılmıştır. Ne yapacağınızı,  nasıl yaşayacağınızı  bilmeden geldiğiniz bu hayatta;   yeteneklerinizle ya da hayatın getirileri ile bir takım işlerde bulursunuz kendinizi...Çalışır, çabalar, engelleri aşarak, yılmadan tüm zorlukları aşar, bir yerlere gelir ve gıpta ile bakılan biri oluverirsiniz!
Bunca başarının bir şanstan ibaret olduğunu düşünenlerde olacaktır elbette ama gerçeklerle boğuşarak bu günlere geldiğinizi  yalnızca siz biliyorsunuz! Buraya kadar herşey zor ama güzel sonuçlara açıldı değil mi?  Buraya kadar tamam bundan sonrası içinde süreç nasıl işleyecek  hadi gelin birlikte değerlendirelim. Geldiğiniz noktadan sonra yürüdüğünüz yolda daha sağlam ve daha kati olmak durumunda olduğunuzu bilin!
Açtığınız her kapının ardında, başarıya giden başka güç kapılar da olacaktır. Her türlü duruma hazırlıklı olun. Bu süreçte yanınızda, arkanızda,  önünüzde her çeşit insanın olduğunu gördünüz ve daha kimlerin çıkacağının bilinciyle ilerlemeniz şart!  Bu çeşitli insanların içinde; takdir edip, destekleyenlerin  yanında, köstek  olarak küçümseyip, dalga geçer tarzda eleştirip, sizi yıldırmaya çalışanlarda illa ki olacaktır. Kısmen çoğumuz karşılaştık  bile... Siz ki o dalga geçerek eleştiren insanların gözünde çok büyük işler yapıyorsunuz emin olun! Onların  bu davranışı; kıskançlığın hazımsızlık olarak dışa vurum şeklidir. Bu da sizin ne kadar doğru yolda olduğunuzu gösterir. Eleştiri elbette ki doğru ve makul olduğu müddetçe kişinin gelişimi açısından gerekli. Böyle yapıcı olmaya yönelik eleştiriler dikkate alınarak değerlendirilmeli fakat usulsüzce sizi küçümseyerek yapılan eleştirilere ise hiç itimat etmeyin. Burada ki amacın ne olduğu aşikar,
aldırmayın ve yolunuza devam edin.
Sözüm ona o küçümseyerek bilgiçlik ahkamı kesenler; inanın hiç birşey bilmiyordur. Üstünlük kurma psikolojisi ile ego savaşına girerek sizi alt etme politikası üzerinden ilerliyordur.
Sağlam, kendinden emin duruşunuz ile siz onları alt edin!
Gerçekten komik!
Sözüm ona bencillik ve üstünlük taslama cehaletine girenler yanlış yoldasınız!
Bunun size dönüşü yalnızlık ve başarısızlık olacaktır!
Birileri sizden daha iyi işler yaptığında takdir ve tebrik etmesini bilin. Bu sizi küçültmez aksine yücelmenizi  sağlar! Saçma salak egolarınız ile insanları küçümseyip, hor gördüğünüz bu eğilimden uzak olun. O burun kıvırıp, küçümsediğiniz insanlara hayatın belli bir noktasında muhtaç olduğunuzu  unutmayın!  Çünkü her bir insan; toplumun ve iş gücünün temel taşıdır. Birinin eksikliği bütün dengeleri bozar! Kibiri ve böbürlenmeyi bir kenara bırakıp insan olabilmenin gerekliliklerini yerine getirmek için çaba gösterin!
Mesela  Wc temizleyen birine elinize sağlık deyip, teşekkür ederek içinizdeki kibri yenmeye çalışın! Bunu söylediğinizde korkmayın ağzınız pis olmaz, mesela kağıt toplayan birinin kokuyor diye 10 m ilerisinden yürüyeceğinize; kaldırımdan çıkaramadığı arabasının ucundan destek verip, çıkarmasına yardım edin bu sizin ellerinizi kirletse de gönlünüzü  temizler! Bu örnekleri olabildiğince çoğaltmak mümkün tabi ki ama bu iki örnekle verilmek istenen mesaj açık ve bir o kadar da net!

"İnsani değerlere sahip olabilmek!"

Bu tutumdan bu duygulardan  kendinizi temizlemedikten sonra statünüz, eğitiminiz, makamınız her ne olursa olsun; insanlık namına boş ve bir o kadar da koca bir hiçsiniz!

Lütfen, hayatı güzelleştirmek sanıldığı kadar zor değil! Sizin çok küçük olarak gördüğünüz şey; belki de çok büyük güzelliklere,  iyiliklere,  açılan bir kapı olacaktır.
Kibir sizden çok şey alıp götürürken;
Takdir ve teşekkür size çok şey katacaktır!
Hayat; ne kadar karmaşık, zor gibi görünse de aslında onu güzel ve yaşanılası kılmak hepimizin elinde!

Sevgiyle kalın...

YORUMLAR