Kayseri Ekspres Haber
HV
28 MART Perşembe 22:36
Advert Advert Advert

BU MAÇIN GALİBİ KİM?

GÜLŞAH ÜNSAL
GÜLŞAH ÜNSAL
Giriş Tarihi : 02-01-2023 11:41

 

Yeni yılın bu ilk yazısında ne mutlu ki yine birlikteyiz... Güzel şeyler yazmak istiyorum! Yüreğimden satırlarıma dökülen; dilimin döndüğünce,  kalemimin yazdığınca...O sıkıntı,  bu sorun, şu dert demeden hepimizin içini sıcacık yapacak,  yüzümüze tebessüm konduracak, bakışlarımıza derinlik kazandırıp; umut deryasında düşünmemizi sağlayacak,  samimiyet dolu yüreğimden yüreğinize sevgi gönderdiğim mis kokulu bir yazı demeti... Pozitif kişiliğim ile hayat dolu,  hep umutlu,  olumlamalarla hayata güzel bakan, yaşamı kendine daha da  güzelleştirmeye çalışan biri olarak tüm samimi duygularımla karşınızdayım sevgili dostlar...
Bu samimiyetin etrafında toplanarak; 
birbirimize güzel enerjiler gönderelim ne dersiniz? Önce etrafımızdaki olumsuzlukları bertaraf ederek; Bizi umutsuzluğa sürükleyecek,  enerjimizi sömürerek bizi dibe batıracak negatif insanlara  bu fırsatı vermeyerek işe başlayalım mesela... Etmeyelim çünkü o girdaba başkalarını çekmelerine göz yumarak neden yenik başlayalım ki insanlığa umut olacak hayat maçında...! Bu başlı başına güzelliklere açılacak olan kapının kapanması demek olur! Buna müsaade etmemek için karamsar olmalarının kendilerine ve çevrelerine vereceği zarardan bahsedelim, bu durumdan çıkmalarını sağlayıp onları kazanmaya çalışalım öncelikle, baktık olmuyor  nazikçe yönümüzü değiştireceğiz o halde...Ne oldu? Bertaraf ettiğimiz bu durum ile 1-0 galip başladık!  Bize iyi gelen insanları; başucu kitabımız gibi yanıbaşımızda olmaları için gereken değeri verip;  iyiyi, vefayı daha da öğrenmek adına onları sayfa sayfa okuyup hayatımıza işleyelim. Varlıklarıyla hayatımıza anlam katan insanlar hep baş tacı olarak hak ettikleri yerde dursunlar! Onlara bu zorlu ama bir o kadar da güzel süreçte yer yer çok ihtiyacımız olacak! Merhamet duygusunu yüreğimizden eksik etmeyerek yaşamla yoğrulalım. Doğa demek, yaşam demek... Onu korumak adına tüm özverimizle bunun mücadelesini verelim. Etti mi size 2-0! " Başarmak için gidilen her yol mübah!" değil ki gidilen bu yolun adı ancak hırsızlıktır! "Adaletle yürüyüp, çalışılıp  kazanılan başarı haktır!" düsturuyla çıkılan yol aslolan yoldur! Bunun da bilincinde 3-0 olduk mu bu insanlık maçında!? Tüm iyi niyetimizle açılan ve açılacak olan yaralara sevgimizi sardık mı yara bandı niyetine...!İyileşmez dediğimiz kalp kırgınlığını  sevgimiz ile iyileştirip, insan olabilmenin önce farkına varıp ardından hazzını duyup,  layıkıyla bunu yaşayıp aşılayabildik mi? Düşenin elinden tutup,  tüm varlığımız ile yanında bulunduk mu?
Bütün bunları başardı isek; insan olabilmenin de en temel unsurunu   başarmışız demektir. Hoşgördük, sabrettik, çabaladık, kurşun sıkana gül uzattık,  küfredene güzel kelamlarla, insanlık dersi verdik. Skor oldu mu size 4-0!
 insanlıkla olan müsabakada, aldığınız skor, alacağınız yeni galibiyetlerin bir nevi habercisi...
Güzel niyetlerin akabindeki güzel davranışlarla övgü ile bahsedilip, örnek gösterilecek insan topluluğunun  arasına girdiğinize  göre tebrikler, sırtınızın sıvazlanmasını hak ettiniz.
Bu haklı gururunuz ve o kocaman yüreğiniz ile sonu nice galibiyetlere çıkacak, güzelliklerle bezeli  yolda esen kalın...
Ayağınıza taş,  gözüne yaş değmesin!

YORUMLAR