Kayseri Ekspres Haber
HV
18 NİSAN Perşembe 19:55
Advert Advert

NEDEN ŞİMDİ GÜLŞEN

F. Yılmaz Altınöz
F. Yılmaz Altınöz
Giriş Tarihi : 26-08-2022 17:01

 

 

Varlık ve yokluk hali de olsa, yoksulluk zenginlik hali de olsa, kızgınlık ve mutluluk hali de olsa; Müslümanlar adil olmaktan, adaleti ayakta tutmaktan uzak kalamazlar. İdeal Müslüman tipi budur. Allah Kur’an’da Müslümanları böyle tanımlıyor. Bataklığı çok olan şehrin sinekleri tükenmez. Üstelik sinekleri tek değil bin bir tür olacaktır. Onlardan korunmak biraz zor olacaktır. Pencerelerimize tel/sineklik taksak ta kapının anahtar deliğinden gelebilirler. Sineklerden korunmak bataklıkların kurutulmasıyla mümkün olacaktır. Bu çerçevede günah bataklıkları kurutulmadan günah sayılan suç içerikli davranışlardan korunmak söz konusu olmayacaktır.

 

     Gülşen adlı şarkıcının sahne esnasında imam hatip okulları ve mezunları ile ilgili; bir cümlesi servis edildi. “şarkıcı Gülşen, nisan ayında İstanbul'daki bir mekânda sahne almış; şarkıcının, 4 ay önceki konserinden bir kesit sosyal medyada paylaşılmıştı. O Görüntülerde Gülşen bir kişi hakkında, "İmam hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor" ifadeleri yer almıştı. Şüphesiz ki bu cümle İmam Hatip okullarının sapık ürettiğini ima ve iddia etmektedir. Bunun kabulü asla mümkün değildir. İncitici, yaralayıcı, iftira ve nefret içerikli bir söylem; başta İmam Hatip toplulukları olmak üzere Müslümanları üzmüştür. Bu bir yanlıştır. Ahlaki ve hukuki tepkiler verilmelidir.

 

Ancak Gülşen’e karşı geliştirilen tepkilerin boyutu da dikkate değerdir. Kullanılan tepki dilinin büyük oranda bir linç girişimi olduğu görülmektedir. “Linç girişimi” dilinin İslami olmadığını bilmek ve söylemek zorundayız. Müslümanların geleneğinde “Zemm fiiledir Faile değil” yani Allah için buğz/nefret etme; fâile(suçu işleyen)  değil, fiilinedir(suçadır)!  Üstelik hüküm vermek; suçu işleyen kimseye savunma hakkı vermeden, dil sürçmesi mi? Yoksa bile isteyerek kasıt var mı? Özrü ve pişmanlığı söz konusu mu? Tüm bunları bilmeden; hüküm vermek adil ve İslami olmayacaktır. İslami gelenek bir suçu/günahı önlerken merhamet eksenli bir davranış ortaya koymamızı öğütler. Ola ki muhatabımız hidayete erer. Yanlışından vaz geçer. 

 

Ama Gülşen olayında böyle olmadı. Nisan ayında söylenen bu cümle 4 ay sonra nasıl gündeme geldi? Kim ne için ve hangi maksatla şimdi servis etti? Hedeflenen nedir? Bu olaydan kim kazançlı çıkacak? Bu soruların cevabı bulunmalıdır. Toplum mühendisleri yine devrede olmalı. Halkın üzerinden, kin ve nefret üzerinden birilerinin kazanmasına izin verilmemelidir.  Neden şimdi Gülşen!

 

Ama İslama ve değerlerine saldırı var, denilecek olursa; yaşadığımız ülkede bir  çok günah yasalarla korunmuş olarak işlenmeye devam etmektedir. Örnek mi? RÜTÜK ne iş yapar?

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI FİLİSTİN MESELESİ ÇADIRDA BİLE İSLAMCILAR VE EKSEN KAYMASI MELİKGAZİ VİZYONER BELEDİYE KADINLAR 8 MART RÖNESANS II GAZZE İSLAM ŞERİATI 14 ŞUBAT SEVGİLİ AKREDİTE İMAN ÜÇ AYLARI KARŞILAMA PROGRAMI VE TALAS BELEDİYESİ REGAİP GECESİ BİDAT SA! HER GÜN YILBAŞI FİLİSTİN HİTLER VE SİYONİST YAHUDİLER TEMAYÜL YOKLAMALARI VE STK’LAR SEYYİD BURHANEDDİN VE ERCİYES BULVARI WE WİLL JUDGE YOU NETANYAHU SENİ YARGILAYACAĞIZ NETANYAHU MUASIR MEDENİYET SINIFTA KALDI SÖYLEV VE MİTİNG ALANLARI FİLİSTİN’E YÜRÜYÜŞ FİLİSTİN’DE KATİLLER VAR FİLİSTİN’DE DAVUT VE CALUT SANATCI VEYA KONSERLER ADINA AİLEYİ YOK ETMEK SİYASET EZİP GEÇER PARAŞÜT ALANI KUR’AN ZİYAFETİ KUR’AN SEÇMELİ DERS Mİ? OLAMAZ BEKLENEN MELİKGAZİ KİTAP VE SANSÜR ERCİYES PLAJ VOLEYBOLU HAYATI YAVAŞLATMAK VE SİVİL TOPLUM PROF. DR. ALİ ERBAŞ VE CUMA NAMAZI AK PARTİ VE İSLAMİ SÖYLEM FİLİSTİN TOPRAKLARINDA İSRAİL ADI 1445 YIL SONRA HİCRET 15 TEMMUZ VE DARBELERİN ANATOMİSİ KURBANI KONUŞMAK DOĞU TÜRKİSTAN VE FİLİSTİN MİMARSİNAN KAYABAŞI CAMİİ LGBT TUVALET BİLİNÇ VE 28 MAYIS BENİM SEÇİMİM SEÇMEK ANNELER GÜNÜNDE KADINLAR 14 MAYIS SEÇİMLERİNİ BU MAKALE ÜZERİNDEN OKUMAK KİTAP OKUMA DA ÖNCELİKLERİMİZ RAMAZAN’DA SUDAN VE İSRAİL AYŞE BÖHÜRLER VE MAHMUT ARIKAN KUDÜS ÖZGÜR OLUNCAYA KADAR DÜNYA TUTSAKTIR AŞKIN VAKTİ SAHUR TERAVİH GECELERİ TAÇALNDIRIR RAMAZAN ÜZERİNE BİR KİTAP İÇTİMA VAKTİDİR RAMAZAN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNDE KADINLAR RAMAZAN AYINA GİRİŞ BELGESİ ARAPLAR DİYANET VE AFET YÖNETİMİ İMANİ BİR EYLEM ENSAR OLMAK CAMİİ GÜNLÜĞÜ MEHCUR KİTAP KUR’AN’I KERİM FİLİSTİN VE HEDEF KÜÇÜLTMEK MEKKE VE FETİH NOTLARI VE YILBAŞI MİLİTARİST SİBER SEKÜLER SALDIRI KUDÜS’Ü BÜNYAMİN’CE SEVMEK ÇOCUK İSTİSMARI VE DİN GENÇLİK VE AİLE ÇALIŞTAYI KEDER KADER Mİ? EĞİTİM VE İNSAN İNŞASI EĞİTİME BESMELE İLE BAŞLAMAK PERİNÇEK VE KUTSALLAR MARKA DEĞERİNDE NAMAZ PSİKOLOJİK DANIŞMAN BAŞÖRTÜSÜ