Kayseri Ekspres Haber
HV
27 NİSAN Cumartesi 21:24
Advert Advert Advert

ERCİYES PLAJ VOLEYBOLU

F. Yılmaz Altınöz
F. Yılmaz Altınöz
Giriş Tarihi : 13-08-2023 12:14

 

 

Muasır Medeniyet Seviyesi "çağdaş uygarlık düzeyi" sözü ve hedefi Mustafa Kemal tarafından idealize edilmiştir. Modern Türkiye’nin hedefi kabul edilmiştir. Çağdaş uygarlık tatbikî Batı Uygarlığıdır. Osmanlı sonrası modern bir Türkiye’nin kurulması için Takriri Sükûn, İstiklal Mahkemeleri; Dersim Operasyonları ve Şeyh Sait Operasyonları hepsi modern Türkiye’nin kurulmasına yönelik yapılanlardır. Çağdaş uygarlık düzeyine yükseliş 100 yılın sonuna doğru ancak mümkün olabilmiştir. Ama Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren bu unvanı hak eden bir şehir olarak İzmir öne çıkmaktadır. İzmir o günden bugüne M. Kemalin idealize ettiği Türkiye’nin prototipi bir şehir olagelmiştir. Muasır medeniyet anlayışının giremediği Güneydoğu illerimiz ise PKK eliyle modernize edilmiştir.

Muasır medeniyetler ligi çalışmaları hızla devam etmektedir. Geçmişte Kemalizm’e karşı direnç oluşturan kesimler şimdilerde Ak Parti hükümetleri ve yerel yönetimler eliyle çağdaş ülkeler seviyesine ikna edilmekteler/edilmişlerdir.

Medyaya bir haber servis edildi “Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş.’nin iş birliğiyle düzenlenen Biordema Pro Beach Tour Erciyes Dağı Plaj Voleybol Etabı bugün erkeklerde ve kadınlarda oynanan karşılaşmalarla başladı. Erciyes, dünyada ilk kez bir dağda düzenlenen plaj voleybolu organizasyonuna ev sahipliği yapıyor.

Dünyada ilk kez bir dağda yerli ve yabancı oyuncuların mücadelesine sahne olan Biordema Pro Beach Tour Erciyes Dağı Etabı, Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı ve Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Elcuman’ın servisleri ile temsili olarak başladı.” Haber böyle.

Bu Plaj etkinliği israf ve günah açısından ele alınabilir. Ama sosyo-psikolojik ve bir zihniyet değişimi açısından ele alınması daha seviyeli olur. Yaklaşık 30-40 yıl önce İstanbul’da Batılı bir aktivist röportajında şöyle bir cümle kurmuştu “30 yıl sonrasında İstanbul’un bir eşcinsel tarafından yönetilebileceğine hazır olmalısınız.”  Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “eğitim ve kültürde” başaramadık tespitlerine “ahlakta da başaramadık” tespitini eklemek lazım.

Türkiye’de seküler çevrenin gerçekleştirmek istedikleri birçok şey; eğitim, kültür, turizm, müzik, spor ve diğer alanlarda son 20 yılda Ak Parti merkezi ve yerel yönetimleri eliyle hayata geçirilmiştir. Kadın erkek ilişkilerinde sınır tanınmaması bunun en büyük göstergesidir. Kapalı yer bırakmamak adına soyunuk çocuk ve gençler, kadın ve erkekler; göbeklerini göstermek için yarışanlar! Gökten zembille inmemiştir.

 

Ve Erciyes Kayak Merkezi’nde ‘plaj’ voleybolu.  2 bin 200 rakımlı Erciyes Kayak Merkezi’ne 300 kamyon kum taşınarak; Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF), Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Erciyes A.Ş. işbirliğiyle gerçekleşen Erciyes’in zirvesinde kadın ve erkek voleybol organizasyonu!

 

Ak Parti Milletvekili Cahit Çıngı’nın servisi ile başlayan “plaj” etkinliği şüphesiz ki muasır medeniyetler liginde yer almanın bir göstergesidir. Makarrı ulema / Ulema Karargâhı olarak anılan ve 1400’lü yıllardan beri Türk ve İslam şehri olan Kayseri’de bu ve benzeri etkinliklerin düzenlenmesi; seküler anlayışın kanıksandığının göstergesidir. Laik, seküler, sol, sosyalist ve diğerlerinin devrimler elden gidiyor diye bağırmasının anlamı yok. Türkiye daha da laikleşiyor.

 

Bu makaleyi Kurşun Kalemle yazdım!

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI FİLİSTİN MESELESİ ÇADIRDA BİLE İSLAMCILAR VE EKSEN KAYMASI MELİKGAZİ VİZYONER BELEDİYE KADINLAR 8 MART RÖNESANS II GAZZE İSLAM ŞERİATI 14 ŞUBAT SEVGİLİ AKREDİTE İMAN ÜÇ AYLARI KARŞILAMA PROGRAMI VE TALAS BELEDİYESİ REGAİP GECESİ BİDAT SA! HER GÜN YILBAŞI FİLİSTİN HİTLER VE SİYONİST YAHUDİLER TEMAYÜL YOKLAMALARI VE STK’LAR SEYYİD BURHANEDDİN VE ERCİYES BULVARI WE WİLL JUDGE YOU NETANYAHU SENİ YARGILAYACAĞIZ NETANYAHU MUASIR MEDENİYET SINIFTA KALDI SÖYLEV VE MİTİNG ALANLARI FİLİSTİN’E YÜRÜYÜŞ FİLİSTİN’DE KATİLLER VAR FİLİSTİN’DE DAVUT VE CALUT SANATCI VEYA KONSERLER ADINA AİLEYİ YOK ETMEK SİYASET EZİP GEÇER PARAŞÜT ALANI KUR’AN ZİYAFETİ KUR’AN SEÇMELİ DERS Mİ? OLAMAZ BEKLENEN MELİKGAZİ KİTAP VE SANSÜR HAYATI YAVAŞLATMAK VE SİVİL TOPLUM PROF. DR. ALİ ERBAŞ VE CUMA NAMAZI AK PARTİ VE İSLAMİ SÖYLEM FİLİSTİN TOPRAKLARINDA İSRAİL ADI 1445 YIL SONRA HİCRET 15 TEMMUZ VE DARBELERİN ANATOMİSİ KURBANI KONUŞMAK DOĞU TÜRKİSTAN VE FİLİSTİN MİMARSİNAN KAYABAŞI CAMİİ LGBT TUVALET BİLİNÇ VE 28 MAYIS BENİM SEÇİMİM SEÇMEK ANNELER GÜNÜNDE KADINLAR 14 MAYIS SEÇİMLERİNİ BU MAKALE ÜZERİNDEN OKUMAK KİTAP OKUMA DA ÖNCELİKLERİMİZ RAMAZAN’DA SUDAN VE İSRAİL AYŞE BÖHÜRLER VE MAHMUT ARIKAN KUDÜS ÖZGÜR OLUNCAYA KADAR DÜNYA TUTSAKTIR AŞKIN VAKTİ SAHUR TERAVİH GECELERİ TAÇALNDIRIR RAMAZAN ÜZERİNE BİR KİTAP İÇTİMA VAKTİDİR RAMAZAN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNDE KADINLAR RAMAZAN AYINA GİRİŞ BELGESİ ARAPLAR DİYANET VE AFET YÖNETİMİ İMANİ BİR EYLEM ENSAR OLMAK CAMİİ GÜNLÜĞÜ MEHCUR KİTAP KUR’AN’I KERİM FİLİSTİN VE HEDEF KÜÇÜLTMEK MEKKE VE FETİH NOTLARI VE YILBAŞI MİLİTARİST SİBER SEKÜLER SALDIRI KUDÜS’Ü BÜNYAMİN’CE SEVMEK ÇOCUK İSTİSMARI VE DİN GENÇLİK VE AİLE ÇALIŞTAYI KEDER KADER Mİ? EĞİTİM VE İNSAN İNŞASI EĞİTİME BESMELE İLE BAŞLAMAK PERİNÇEK VE KUTSALLAR NEDEN ŞİMDİ GÜLŞEN MARKA DEĞERİNDE NAMAZ PSİKOLOJİK DANIŞMAN BAŞÖRTÜSÜ