Kayseri Ekspres Haber
HV
27 NİSAN Cumartesi 08:18
Advert Advert Advert

SANATCI VEYA KONSERLER ADINA AİLEYİ YOK ETMEK

F. Yılmaz Altınöz
F. Yılmaz Altınöz
Giriş Tarihi : 04-10-2023 12:06

 

 

Furkan Yılmaz ALTUNÖZ

İlahiyatcı - Yazar 

 

Sadece Müslümanlar değil, inanmış yani seküler olmayan Hristiyan ve Yahudilerde ailenin kutsallığına inanırlar. Onun korunması noktasında ahlaki ve hukuki mücadele verirler. Ancak son yüzyılda; nikahın ve ailenin imhasına yönelik operasyonların farklı şekillerde gerçekleştirildiğine tanık oluyoruz. Bu operasyonların en masumane rolü “sanat/sanatçı” adına oynanmaktadır. Yine aileyi imha/yok etme eylemleri konserler üzerinden toplumsallaştırma ve normalleştirme çabaları tüm hızıyla sürdürülmektedir. 

Sanat adı verilen her girişim Kutsal mıdır? Hayır. Sanat adı verilen o şeyi yapan kimse kutsal mıdır? Hayır. Ama egemen güçler öyle bir felsefe geliştirdiler ve yaldızlı tanımlar yaptılar ki sanatçı peygamber, sanatı kutsal kitap gibi sosyo-psikoloji oluşturdular. Teo-Psikoloji inşa ettiler. Ve böylece dokunulmaz oldular. Çağdaş Amon rahipleri gibi…

Mademki sanatçı adı verilen kimseler peygamber değil yani dokunulabilir. Ve yine icra ettikleri sanatları kutsal metinler değil düzeltilebilir. Dokunulmalı ve düzeltilmelidir. Ahlak ve normlar çerçevesinde dokunulmalıdır. Tarih, kültür ve toplumun akıl, nesil ve ruh sağlığı açısından düzeltilmelidir. 

Bir kadın ve erkekten oluşan aile olmazsa birey olmaz. Sanıldığı gibi aileyi birey oluşturmaz.  Aile bireyi oluşturur. Aile olmaz ise toplum, devlet ve insanlık olamaz. Dört ayaklı varlıklar ve sürüler oluşur. Ve bir de onları güdenler. Aileye yönelik tüm olumsuz girişimler durdurulmalıdır. Unvanları ne olursa olsun geleceğimizin imhasına izin verilmemelidir.

Kayseri, ailenin kutsallığını dolaylı olarak hiçe sayan bir konser felsefesine ve onu icra edene ev sahipliği yapacak. 18 Ekim, Çarşamba günü saat: 21.00’de Ayta Sözeri diye birisi, Kayseri Erciyes Kültür Merkezinde sahne alacak. 

Ayata Sözeri kim?  Sosyal medyada “Ayta Sözeri erkek mi?” diye sorulan biri. 20'li yaşlarında cinsiyet değiştiren. Kendisini transseksüel olarak tanımlayan ve konunun aktivisti olduğunu söyleyen biri. 

Şunu önemle belirteyim. İlahiyatçı bir düşünür olarak benim zemmim filedir faile değil. Bu tür etkinlikler sanatçı kimliği ve konserleri adına bir yaşam felsefesi sunmaktadır. Ahlak, din, aile, sosyoloji ve ontolojiyi hiçe sayan yaşam tarzını meşrulaştırmaktadır. 

Bu nedenle Ahlakın ve dinin izin vermediği; bu tür etkinlikler iptal edilmelidir. Bu konuda yasal düzenlemeler yapılmalıdır. Şehri yönetenler genel sağlık ve asayişi tehdit eden ve milli güvenlik meselesi haline gelen, bu tür girişimleri durdurmalıdır. İptal etmelidir. 

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI FİLİSTİN MESELESİ ÇADIRDA BİLE İSLAMCILAR VE EKSEN KAYMASI MELİKGAZİ VİZYONER BELEDİYE KADINLAR 8 MART RÖNESANS II GAZZE İSLAM ŞERİATI 14 ŞUBAT SEVGİLİ AKREDİTE İMAN ÜÇ AYLARI KARŞILAMA PROGRAMI VE TALAS BELEDİYESİ REGAİP GECESİ BİDAT SA! HER GÜN YILBAŞI FİLİSTİN HİTLER VE SİYONİST YAHUDİLER TEMAYÜL YOKLAMALARI VE STK’LAR SEYYİD BURHANEDDİN VE ERCİYES BULVARI WE WİLL JUDGE YOU NETANYAHU SENİ YARGILAYACAĞIZ NETANYAHU MUASIR MEDENİYET SINIFTA KALDI SÖYLEV VE MİTİNG ALANLARI FİLİSTİN’E YÜRÜYÜŞ FİLİSTİN’DE KATİLLER VAR FİLİSTİN’DE DAVUT VE CALUT SİYASET EZİP GEÇER PARAŞÜT ALANI KUR’AN ZİYAFETİ KUR’AN SEÇMELİ DERS Mİ? OLAMAZ BEKLENEN MELİKGAZİ KİTAP VE SANSÜR ERCİYES PLAJ VOLEYBOLU HAYATI YAVAŞLATMAK VE SİVİL TOPLUM PROF. DR. ALİ ERBAŞ VE CUMA NAMAZI AK PARTİ VE İSLAMİ SÖYLEM FİLİSTİN TOPRAKLARINDA İSRAİL ADI 1445 YIL SONRA HİCRET 15 TEMMUZ VE DARBELERİN ANATOMİSİ KURBANI KONUŞMAK DOĞU TÜRKİSTAN VE FİLİSTİN MİMARSİNAN KAYABAŞI CAMİİ LGBT TUVALET BİLİNÇ VE 28 MAYIS BENİM SEÇİMİM SEÇMEK ANNELER GÜNÜNDE KADINLAR 14 MAYIS SEÇİMLERİNİ BU MAKALE ÜZERİNDEN OKUMAK KİTAP OKUMA DA ÖNCELİKLERİMİZ RAMAZAN’DA SUDAN VE İSRAİL AYŞE BÖHÜRLER VE MAHMUT ARIKAN KUDÜS ÖZGÜR OLUNCAYA KADAR DÜNYA TUTSAKTIR AŞKIN VAKTİ SAHUR TERAVİH GECELERİ TAÇALNDIRIR RAMAZAN ÜZERİNE BİR KİTAP İÇTİMA VAKTİDİR RAMAZAN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNDE KADINLAR RAMAZAN AYINA GİRİŞ BELGESİ ARAPLAR DİYANET VE AFET YÖNETİMİ İMANİ BİR EYLEM ENSAR OLMAK CAMİİ GÜNLÜĞÜ MEHCUR KİTAP KUR’AN’I KERİM FİLİSTİN VE HEDEF KÜÇÜLTMEK MEKKE VE FETİH NOTLARI VE YILBAŞI MİLİTARİST SİBER SEKÜLER SALDIRI KUDÜS’Ü BÜNYAMİN’CE SEVMEK ÇOCUK İSTİSMARI VE DİN GENÇLİK VE AİLE ÇALIŞTAYI KEDER KADER Mİ? EĞİTİM VE İNSAN İNŞASI EĞİTİME BESMELE İLE BAŞLAMAK PERİNÇEK VE KUTSALLAR NEDEN ŞİMDİ GÜLŞEN MARKA DEĞERİNDE NAMAZ PSİKOLOJİK DANIŞMAN BAŞÖRTÜSÜ