Kayseri Ekspres Haber
HV
24 NİSAN Çarşamba 23:42
Advert Advert Advert

ZEHİRLİ GIDAYA DİKKAT!

Ahmet TAŞ
Ahmet TAŞ
Giriş Tarihi : 05-04-2023 14:00

 

Birkaç yıldan bu yana Kayseri şehir merkezinde (Kocasinan, Melikgazi, Talas) açıkta satılan (Toz toprak, egzoz gazı bulaşmasına muhatap olan) gıdalara basın yayın ve sivil toplum kurumları dikkat çekip duruyor.

Bir ara şehrin merkezinde az da olsa camekanlı ortamlarda satış başlasa da sanırım ipin ucu yeniden kaçtı. Şu anda kuruyemiş, kuru meyve (Hurma, üzüm, kayısı, dut kurusu) gibi şekerli ve unlu yiyecekler (Tatlı, pasta, börek, ekmek, simit, poğaça gibi) açık havada her türlü zehirli toz ve egzoz gazına muhatap yiyecekler yine açıkta satılmaya başlandı.

Belediyelerimizin ilgili birimleri İl Sağlık Müdürlüğümüzün, Tarım İl Müdürlüğümüzün ilgili birimleri ya tek tek ya da ekip halinde topluca çarşı pazarı şöyle bir kolaçan ederlerse durumun vehametini daha rahat görürler.

Uzağa gitmeye gerek yok İstasyon Caddesi, Bankalar Caddesi, İnönü Caddesi, Sivas Caddesi, Osman Kavuncu Caddesi ya da Talas'ın ana caddelerinde şöyle bir dolaşsınlar görsünler tatlılar, simitler, hurmalar, kuru incir ve üzümler ve diğer yıkanma imkanı olmayan yiyecekler özellikle rüzgarlı havalarda nasıl da toz toprak içinde satışa sunuluyor.

Ayrıca nasıl da bu sıkıntılı satışlar vatandaşın yürümesi için yapılan kaldırımlar işgal edilerek gayri sıhhi ortamlarda yapılabiliyor. 6 Şubat'tan sonra belediyelerimiz enerjilerinin büyük kısmını deprem bölgesine ve ilimizde ikamet eden depremzedelere ayırdı doğru. Allah emeklerini zayi etmesin ama bunların hiçbiri vatandaşın sağlıklı gıdaya sağlıklı ortamlarda ulaşma hakkına asla zarar vermemeli.

Geçen salı günü Kayseri'mizde rüzgarlı bir hava vardı. Hava tesirini şehir merkezinde de hissettirdi. Bu havada Bankalar Caddesi ve Camikebir civarında dolaşanlar gıda satışı konusunda yaşanan sağlıksızlık faciasını gözleriyle yakından gördüler.  Vatandaşın sağlığının nasıl da yok sayıldığına şahit oldular. Ey belediyelerimiz, ey Sağlık Müdürlüğümüz, Tarım İl Müdürlüğümüz sesimiz sizlere ulaşsın. Gelin el ele verelim hiçbir tesir altında kalmadan vatandaşın sağlığını koruma adına açıkta zehirli gıda satışına son verme adına birlikte adım atın. İnanın dua alırsınız, sevap alırsınız. Bırakın kınayıcının kınaması yanına kalsın. Özellikle mübarek Ramazan ayında yapın bu hizmeti.

 Ramazanımız mübarek olsun.

Selam ve dua ile

YORUMLAR