Kayseri Ekspres Haber
HV
28 MART Perşembe 22:53
Advert Advert Advert

ERCİYES EKSPRESİ İLE TABİATA YOLCULUK

Ahmet TAŞ
Ahmet TAŞ
Giriş Tarihi : 01-12-2022 13:50

 

Yıllardır tanıtımı yapılır ve basında yayında yer alır Doğu Ekspresi ile muhteşem gezi diye.

Ankara'dan başlayıp Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum ve Kars'ta sona eren dağlar, ovalar, vadiler, köprüler, tüneller aşarak Kars'a kadar uzanan bir gezi yolculuğudur bu.

Özellikle kış aylarında yapılan Kars'ta Ani Harabeleri, Çıldır Gölü, Sarıkamış şehri ve Şehitliği, Kars'ta Kafkas Cephesi Şehitleri Müzesi, Kars Kalesi ve tarihi Kars şehrini ve yemeklerini içine alan yorucu ama katlanmaya değer bir gezidir bu.

Benzer bir geziyi Mazlumder Kayseri Şubesi, üyeleri ve gönüllüleri için Kayseri-Adana arasında sefer yapan Erciyes Ekspresi ile yaptı. 27 Kasım Pazar günü sabah saat 07.30'da 60'ın üzerinde gezi ekibini alarak yola çıkan Ekspres sırası ile İncesu, Yeşilhisar, Niğde, Ulukışla, Çifte Han, Pozantı, Belemedik istasyonlarını ve sayısız tünelleri aşarak Hacıkırı istasyonuna ulaştırdı.

Yol boyunca Toroslara kadar İç Anadolu Bölgesi'nin, Toroslara ulaştıktan sonra da dağlar, vadiler, ormanlar, kanyonlar seyrine doyum olmayan güzellikleri yolcuları mest etti. Ekibin bir güzelliği de yol boyunca hazırladıkları kahvaltılıkları birbirine ikram ederek yeni dostlukların, tanışıklıkların oluşmasına kapı aralamaları idi.

İçlerinde kadın erkek, yaşlı genç 65 kişinin yer aldığı gezi ekibi saat 13.00 sularında Hacıkırı istasyonunda trenden indiler. Torosların temiz orman havasını teneffüs etmenin ardından kendilerini bekleyen dolmuşlara binerek 1900'lü yıllarda Sultan Abdülhamit Han döneminde Hicaz Demiryolu üzerinde Almanlara yaptırılan mühendislik harikası Varda demiryolu köprüsüne ulaştılar.

Geniş bir vadi üzerinde inşa edilen bugün de iç Anadolu'dan Çukurova'ya giden trenlerin kullanmaya devam ettiği tarih mirası Varda Köprüsü gerçekten görülmeye değer bir tarih mirası. Köprünün ihtişamına hayran kalan Mazlumder gezi ekibi uzun bir süre burada kalarak farklı cephelerden bol bol fotoğraf çektirdiler, köprü üzerinde yürüyüşler yaptılar.

Tadına doyum olmayan Varda Köprüsü üzerinden Torosların güzelim orman ve tabiat manzarasını izleyen gezi ekibi devamında minibüslerine binerek Pozantı’nın tabiat mirası Belemedik’e ulaşmak için yola çıktılar. Yol boyunca bir köy caminde öğle namazı eda edildi. Hicaz Demiryolu inşaatında çalışırken ölüp buraya defnedilen Almanların yattığı Alman Mezarlığı görüldü ve Pozantı üzerinden Belemedik tabiat parkına ulaşıldı.

Pazar günü olması sebebiyle Belemedik mesire yeri oldukça kalabalıktı. Önceden haber verip yer ayırtılmasına rağmen Pozantı Belediyesi'nin tesisinde yer bulmak ve verilen sipariş yemeklerini zamanında almakta oldukça zorluk yaşandı. Gezi ekibimiz burada bir yandan ikindi namazını kıldılar bir yandan yemeklerini yediler bir yandan da bol bol yürüyüş yapıp hatıra fotoğrafları çektirdiler.

Zamanın nasıl geçtiğini bilmeden akşam olmuştu. Erciyes Ekspresi de saat 18.00 sularında Belemedik istasyonunda bizi alacaktı. Yerlere serilen paltolar ve gazeteler üzerinde akşam namazları eda edildi ve 18.15'te trene binilerek Kayseri'ye dönüş için yola çıkıldı.

Gidişte olduğu gibi dönüş yolculuğunda da geziye katılanlar arasında ikramlar, sohbet ve muhabbetler eksik olmadı. 5 saat süren bir yolculuğun ardından Erciyes Ekspresi saat 23.00 sıralarında Kayseri garına ulaştı. Böylece Mazlumder ekibinin de 10 saati tren yolculuğu, 5 saati Belemedik, Hacıkırı ve Varda Köprüsü'nde gezerek toplamda 15 saatlik yorucu ama keyifli gezisi sona erdi.

Kayseri tren garında Mazlumder yöneticilerine teşekkür eden geziye katılanlar başka gezilerde birlikte olma dileklerini de yenilediler. Mazlumder şube yöneticileri de ilk defa yaptıkları ve çoğunluğu yolculuk sırasında tabiat harikası yerleri seyretmek, dostluk, muhabbet ve ikramlaşma ile geçen geziye katılanlara teşekkür ettiler.

Selam ve dua ile

YORUMLAR