Kayseri Ekspres Haber
HV
29 MART Cuma 17:42
Advert Advert Advert

AKINCILARIN KAYSERİ BULUŞMASI

Ahmet TAŞ
Ahmet TAŞ
Giriş Tarihi : 16-08-2022 21:23

 

1970 ile 1980 arası yıllar ülkemizde genç kuşakların idealist bir anlayışla ülkeye ve ülkenin geleceğine sahip çıkmak için mücadele ettiği yıllardır.

MTTB, Akıncılar Derneği, Ülkü Ocakları Derneği gibi gençlik teşkilatları vatanını, milletini seven, dinine, kültürüne, tarihine saygılı gençler yetiştirmek, bunları ülkeye hizmetkar yapmak için kendi çaplarında bin bir zorluklara göğüs gererek çaba sarf etmiş teşkilatlardı.

Birer ocak olan bu gençlik teşkilatlarından biri de Akıncı Gençlik Derneği olarak bilinen gençlik teşkilatı idi. Eline silah almayan, okuma, öğrenme, dini hayatını ihmal etmeme, doğruluk, dürüstlük ve donanımlı olarak ülkeye hizmet etmeye kendini adama bu gençlik teşkilatının şiarlarıydı.

Kocasinan Belediyesi eski başkanlarından Bekir YILDIZ, namı diğer Bekir abi, Osman YAPAR, Mehmet HÜSREVOĞLU ve diğer önde gelenlerin çabaları ile Kayseri Akıncı Gençlik Derneği, eski başkanlardan Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN Hoca'nın yönlendirmesi ve tavsiyeleri ile şehrimize ve ülkemize hizmete hazır, erdemli donanımlı bir gençliğin yetişmesine ön ayak olmuşlardır.

İçlerinden belediye başkanları, milletvekilleri, öğretim üyeleri, iş adamları dahil birçok insan çıkan bu nesil 12 Eylül 1980 askeri darbesinde darbeciler tarafından hak etmedikleri zulümlere maruz bırakılmışlardır. Mamak cezaevinde yıllarca ömür tüketenler, yurt dışına çıkmak zorunda kalıp isimlerini değiştirenler, memuriyette sürgün hayatına maruz bırakılanlar hep bu güzide nesil olmuştur.

Bundan 7 yıl kadar önce Kayserili Akıncılar bir araya gelmeyi, tanışmayı, bilişmeyi, bugünkü durumlarını gözden geçirmeyi, birbirinden haberdar olmayı düşünerek yıllık buluşmalar başlatmışlar. İyi de etmişler. Birkaç yıl devam eden buluşmalar pandemi döneminde risk almama adına yapılmamış ve ara verilmiş.

7 Ağustos 2022 günü Kayserili Akıncılar yeniden toplanmaya, birbirini görüp hatırlarını sormaya, vefat edenleri hayırla yad edip onlar için okudukları hatimlerin duasını yapıp hasret gidermeye karar vermişler. Toplantıya beni de davet ettiler. Sağ olsun değerli dostum Faruk HASETÇİ beni arayıp davet etti. Ben, Akıncı gençlikle geçmişte yolumun kesişmediğini söylesem de, olmaz sen faal akıncısın, sen de akıncılık ruhu devam ediyor dedi, ben de teklifi kabul ettim.

Bereket Sofrası salonunda yapılan buluşmaya tahmini 70 kadar arkadaş katılım sağladı. Yaşları 70'in üzerine çıkanların da olduğu güzide insanların katıldığı buluşmaya yurt dışından ve Kayseri dışından katılanlar da vardı. Eski başkanlardan şu an yurt dışında yaşayan Osman YAPAR, Mehmet HÜSREVOĞLU, Hacı Ali ÇAKICI, Hasan ERSÖZLÜ, Oğuz MEMİŞ, Ali HASETÇİ, Nihat OK, Ali VERAL, Seyfullah KAPLAN,   Faruk HASETÇİ, eski baro başkanlarından Fevzi KONAÇ ve isimlerini sayamadığım 70 kadar evlat, torun sahibi olmuş çoğu heyecanını kaybetmemiş 1980 öncesinin Akıncı gençleriydi bunlar.

Faruk HASETÇİ Bey'in ev sahipliğinde ve mekanında yapılan Hasan ERSÖZLÜ ve Oğuz MEMİŞ Beylerin katkı sunduğu buluşmaya Kayseri milletvekili ve şu an MTTB Genel Başkanı İsmail Emrah KARAYEL’de iştirak ederek Akıncı abileri ile birlikte oldu.

4 saatten fazla süren, vefat eden Akıncı gençlik üyelerinden Zekeriya ERGÜNEŞ, Sami İPEK ve diğerleri için okunan hatimler için Hacı Ali ÇAKICI Hocanın duası ile tamamlanan, tamamen dostluk, muhabbet vefa ve sadakatin hakim olduğu Akıncılar buluşmasına katkıları için Faruk HASETÇİ Bey'e Hasan ERSÖZLÜ ve Oğuz MEMİŞ Beylere teşekkür ediyor. Emeğinize sağlık diyor, heyecanını kaybetmemiş ruhu diri akıncıların bu güzel buluşmayı devam ettirmelerini umuyorum.

Selam ve dua ile

YORUMLAR