https://www.kayseriekspreshaber.com/files/uploads/user/230a11d4f53fa5ecb16c69d668eb8456-e90aab1c1f772a72185a.jpg
Ahmet ŞAN

31 MART’TA NE OLACAK?

29-01-2024 13:36

 

Seçim çalışmalarına hız veren partiler yavaş yavaş alana inip, vatandaş üzerinden siyaset yapmaya başladı. Muhalefet ekonomik kriz ve geçim sıkıntısı üzerinden yol alırken, iktidar ise büyüme ve gelişme konusunda başarısını taçlandırmak istiyor. Bu seçimde vatandaşın oy verme konusunda gündemi ne olacak 31 Mart’ta hep birlikte göreceğiz…

 

31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde sadece belediye başkanları seçilmeyecek. Yani ana kararları verecek olan belediye meclis üyeleri ve mahallelerin sorunlarını bire bir çözüm noktasına ulaştıracak olan muhtarlarda belirlenecek. 5 yılda bir yapılan seçimlerde bu kez ne değişecek veya değişmeyecek sonuçlar açıklanınca göreceğiz: ancak an itibariyle muhalefet ve iktidar çalışmalarına hız verdi.

 

Her gün bir ayrı noktada, çarşı pazar gezerek özellikle son dönemlerde emekliye verilen zamlar ve yetersiz emekli maşları, serbest piyasa adı altında vatandaşı geçim sıkıntısına sokan fahiş fiyatlar konusunu ele alan ve bu yolda ilerleyen muhalefet partileri bu yöndeki söylemleriyle iktidar mensubu belediye başkanlarının koltuğunu sallamaya çalışıyor.

 

Bu kez olacak sloganıyla ortaya çıkan ve farklı alanlarda da çalışma yapan siyasilerin bu kez kazanmak adına yaptığı siyaset tutacak mı tutmayacak mı?… Tüm bunların cevabını 31 Mart gecesi göreceğiz…

CHP, İyi Parti ve Yeniden Refah free takılıp kendi adaylarıyla yola devam ederken, küçük ortaklar ise tavanda yapamadıkları ittifakı tabanda yapma gayreti içerisinde yol almaya çalışıyorlar.

CHP hala Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıklayamadı. Merkez metropol belediye başkan adaylarını açıklayan CHP bu hamlesinin karşılığını kamuoyunda görmek için çalışıyor.

İyi Parti ise biraz daha hızlı şekilde seçim atmosferine girdi.

Önce ittifaktan kopan ardından kendi içerisinde istifalarla sarsılan İyi Parti gelinen noktada tüm enerjisini belediye başkanlarını kazandırmaya verdi ve en azından an itibariyle ittifak ve istifa kavgalarını sonlandırdı.

Yeniden Refah Partisi ise Kayseri’de güçlü bir tabanı olduğunu bildiği için aylar öncesinden Erbakan’ın Kayseri’ye gelmesiyle seçim stardı vermişti.

En hızlı davranan partiler arasında ilk sırayı Yeniden Refah alabilir…

Büyükşehir, Kocasinan ve Melikgazi adaylarını tek tek açıklayıp alana inen Yeniden Refah Partisi Ak Parti’ye kayan tabanını yeniden toparlamak adına çalışma yapıyor.

Cumhur İttifakı ise seçime en güçlü giren ekip olarak göze çarpıyor…

Büyükşehir Belediye Başkan adayını iki kez gelen acı haberler nedeniyle erteleyen AK Parti, seçime hızlı girmek istiyor

Cumhur İttifakı Kayseri’de Büyükşehir dahil 17 belediyenin 5’ini MHP’ye verdi.

AK Parti ve MHP, ittifak anlaşması çerçevesinde iki parti tek parti anlayışıyla çalışıyor.

AK Parti adayı bir çalışma yapacaksa MHP İl başkanı ve yönetimi tam kadro katılıp destek oluyor.

MHP adayı bir çalışma yapacaksa AK Parti il başkanı, il yönetimi ve hatta belediye başkanları tam kadro katılım ve destek gösteriyorlar…

Bu nedenle seçim atmosferine baktığınızda en derli toplu çalışmayı Cumhur İttifakı yapıyor.

Muhalefet bazı konularda kopuk davranırken, Cumhur İttifakı’nın derli toplu çalışma yapması “yeniden Kayseri’de bunlar kazanır” yorumu getiriyor.

Muhalefetin geçim sıkıntısı, emeklinin yetmeyen maaşlarını dile getirmesi iş yapar mı, bunun cevabını 31 Mart’ta hep birlikte alacağız; Ancak önceki seçim sonuçlarına bakarsak, insanlarımızın da ne olursa olsun siyasi adayın iş yükünü kaldırıp kaldıramayacağına baktığını görmek ve iyi değerlendirmek lazım…

Mesela her şey kötü giderken kendini millete izah eden bir liderin kazandığını gördük.

Millet her şeyden önce bu “Şahıs, adam, Lider, Başkan” neyse bu görevi yapabilir mi?

Sorusuna cevap arıyor…

Aslında oy veren vatandaşın kriz, geçim sıkıntısı, şu olmuş, bu olmuşa çok bakmadığını görebiliyoruz.

Bu nedenle elbette iktidar ortağı partilerin biz bunu yaptık, bundan sonrada şunu yapacağız demesi etkili olmuyor değil.

Muhalefet partilerinde bir kapı aralamak adına kendilerini ispat noktasında toplumun sıkıntılarını dile getirmesi bu kez ne kadar etkili olacak, bilemiyoruz….

Ama dediğim gibi sonuç ne olacak…

31 Mart gecesi bakacağız, göreceğiz…

Çalışmaya devam…

Haydi hayırlısı…

Neler Söylendi?

DİĞER YAZILARI İRAN VE İSRAİL NEDEN KONUŞULUYOR! ZAM YAPABİLEN RAHAT! Oy kaybı ve nedenleri BU KEZ CİDDİ! BAYRAMINIZ BAYRAM OLA! SEÇİM BİTTİ, SIRA SORUNLARDA! İNŞALLAH DERS ÇIKARIRSINIZ! SEÇİMDE İKİ ÖNEMLİ FAKTÖR! ORUÇ BİZİ TUTMALI! SEÇİMLER YEREL, PROJELER GENEL… TUT BENİ ORUÇ! VİCDAN VE MUHASEBE! HANGİSİ DOĞRU! SORUN MUHALEFETTE! MADENLER DAHA ETKİN ELE ALINMALI! ESNAFTA 40, MARKETTE 120 LİRA… SEÇİM ŞİMDİ BAŞLADI! VEREYİMMİ, VERMEYİMMİ ARASI! AMERİKA’NIN DEDİĞİ OLDU ABANDONE OLDUK! SİYASET İLE VATANDAŞ… BAŞARININ SIRRI! BÜYÜKKILIÇ VE ADAYLIK SÜRECİ! EMEKLİ ve ENFLASYON! BEN KARIŞMAM! 10 OCAK VE BİZ! BÜYÜKKILIÇ AĞIR BASIYOR! AK PARTİ KAYSERİ'Yİ NEDEN AÇIKLAMADI? MESAFE YAKIN, ÖDÜL BÜYÜKSE! YENİ YIL VE YENİ BİR DÜŞÜNCE! YENİ YILA DUA İLE GİRİN! MESELE BAKIŞ AÇISINDA! BİTSİN BU ZULÜM, SÖNSÜN BU ATEŞ… BİR PARTİ VE BAŞKANIN ÇÖKÜŞÜ! DURDURUN BU KÖPEK ZULMÜNÜ! HEM EMEKLİ HEMDE TÜKETİCİ SEVİNMELİ! İLKLER VE VALİ ÇİÇEK… ESAS SAVAŞ ŞİMDİ BAŞLIYOR! CEZAYI GEÇTİK, YA HARAM DEĞİL Mİ? CEZALAR 10 KAT ARTACAK! İŞSİZ İŞ ARIYOR, İŞVEREN İŞÇİ BULAMIYOR! KILIÇDAROĞLU’NDAN SONRA SIRA AKŞENER DE Mİ…? ÖĞRETMEN VE VEBAL! GAZETİCİYİM DEMEKLE OLUNMUYOR! BU BİR BULUŞ DEĞİL DEVRİM! CEHALETLE MÜCADELE SAVAŞTAN ÖNEMLİ! TEŞVİKLER YENİ SORUNLAR OLUŞTURUYOR…! DÜNYA’NIN KÜRESEL DİNİ İNSANLIKTIR! MİLLET BAHÇESİ GÜZEL OLMUŞ AMA…! FAHİŞ FİYAT ENGELLENMELİ! İNSANLAR KENDİ TOPRAKLARINDA NASIL MÜLTECİ OLURLAR? HAK VE BATIL'IN MÜCADELESİ! CHP’DE “ÖZEL” DEĞİŞİM! ERCİYES ANADOLU HOLDİNG VE İŞSİZLİK! BU NEYİN SAVAŞI! KAYSERİ GASTRONOMİ GÜNLERİ VE MİLLET…! CUMHURİYET, 100 NCÜ YIL VE BİZE ANLATTIKLARI… ERBAKAN VE KAYSERİ CENAHI…! GAZZE EVRENSELLEŞTİ! YENİDEN REFAH YENİ BAŞKAN! AMERİKA, BÖLGE HALKININ GÖZÜNDEN DÜŞTÜ DÜNYA YASAKLADI, İSRAİL TANIMADI: FOSFOR BOMBASI ELİTAŞ'IN YENİ GÖREVİ BAŞKANI RAHATLATTI BETON ÇAĞI BİTİYOR… SORUMLULUKTAN KAÇMAYIN! KÖPEK SALDIRILARI VE ZAMLAR NEDEN DURDURULAMIYOR! ULAŞIMA ZAM ÜZDÜ.... KONYA'DA OLMAZKEN, KAYSERİ'DE NEDEN ZAM YAPILDI!