https://www.kayseriekspreshaber.com/files/uploads/user/370caceecffaa11d5c0fe2dfefa413c1-4d956ae214199ee9d0ad.jpg
F. Yılmaz Altınöz

BENİM SEÇİMİM SEÇMEK

11-05-2023 12:07

 

Seçim seçmektir. Aslında insanın her anı seçimdir/seçmektir. Hep bir tercih yapar insan. Örnek mi! Alış veriş merkezlerine gider ihtiyaçlarını seçer. Galeriye gider araç seçer. Öğrenime başlar öğretmen ve okul seçer. Hastaneye gider doktor seçer. Evlenecektir eş seçer. Ama tüm bu seçimlerde önemli olan; ahlaki, doğru, kazançlı ve isabetli seçim yapmaktır. 

 

İnsan şimdi yine bir seçimle karşı karşıya. Ülkeyi kim(ler) yönetmeli seçimi. Yine bir tercihte/seçimde bulunacak kadın ve erkekler. Ancak bu seçim diğerlerine benzemiyor. Diğerlerinde kaybetse bilse telafisi mümkündür. Ama bunda mümkün değildir. Daha çok sorumluluk gerektiren bir seçim bu. 

 

İnsan seçimini duygusal olarak yapmamalıdır. Etnik ve ideolojik olmamalıdır. Duyarlı ve sorumlu bir tercih yapmalıdır. Bireyden yana değil insandan yana, ülkeden yana, bölgeden yana ve küresel anlamda bir tercih yapmalıdır. Oyunu hislerine, nefretine ve inadına kurban etmemelidir. Bir de şunu deneyelim diyerek, planı ve projesi olmayan partilerden yana olmamalıdır. Ezan, bayrak, din diyanet bilmeyen ve bu değerlerle uzaktan yakından ilgi ve alakası olmayan kimselere kendini yönetme hakkı vermemelidir. Küresel başkentler Washington, Pekin, Londra, Paris, Berlin, tel Aviv gibi merkezlerden beslenenlere fırsat vermemelidir.

 

Ben tercihimi ahlak, inanç ve din ile barışık olanlardan yana yapacağım. Ben seçimi mi ezan, bayrak ve mescitlerden yana kullanacağım. 

Ben tercihimi tarih, kültür ve gelenekleriyle barışık olanlardan yana yapacağım. 

Ben tercihimi tek bayrak ve tek vatandan yana olanlardan yana kullanacağım. 

Ben seçimi mi teröre geçit vermeyen, sınırlarımızda uydu Yahudi devletine izin vermeyenlerden yana yapacağım. 

Ben seçimi mi başörtüsünden yana olanlara yapacağım. 

Ben tercihimi mazlumlardan yana olan; Doğu Türkistan’dan Endülüs’e, Yemen’den Filistin’e, Irak’tan Balkanlara, Kafkaslardan Afrika’ya, Avrupa’dan Amerika’ya, Hindistan’dan Avustralya’ya kadar; Müslümanlara ve mazlumlara umut olanlardan yana yapacağım. 

Ben seçimi mi Türk ve İslam birliğini gerçekleştirenlerden kullanacağım. Ben tercihimi mavi vatandan, hava, deniz ve kara savunma araçlarından yana yapacağım. 

Ben seçimi mi Hz. Muhammed (sav), Oğuz Han, Alparslan, Osman Gazi, Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim, Abdulhamit Han ile barışık olanlardan yana kullanacağım. 

Ben tercihimi İskilipli Atıf Efendi, Sezai Karakoç, Necip Fazıl Kısakürek, Said-i Nursi, Mehmet Zahid Kotku, Süleyman Hilmi Tunahanlara sahip çıkanlardan yana yapacağım.  

Ben seçimi mi özgürlükten yana olanlara kullanacağım.

Seçim bir sorumluluktur. Sorumlu davranacağım. 

Ve ben din, tarih, insan ve coğrafya ile barışık olmayanlara kendimi yönetme iznini vermeyeceğim. 

Seçkinlerden olmayı seçmek…

NOT: Bir bilge dostum “bu seçim Çanakkale savaşı kadar önemlidir” dedi. Ve bundan dolayı bu makaleyi kaleme aldım. Seçimlerin hayırla sonuçlanmasını diliyorum. 

Neler Söylendi?

DİĞER YAZILARI FİLİSTİN MESELESİ ÇADIRDA BİLE İSLAMCILAR VE EKSEN KAYMASI MELİKGAZİ VİZYONER BELEDİYE KADINLAR 8 MART RÖNESANS II GAZZE İSLAM ŞERİATI 14 ŞUBAT SEVGİLİ AKREDİTE İMAN ÜÇ AYLARI KARŞILAMA PROGRAMI VE TALAS BELEDİYESİ REGAİP GECESİ BİDAT SA! HER GÜN YILBAŞI FİLİSTİN HİTLER VE SİYONİST YAHUDİLER TEMAYÜL YOKLAMALARI VE STK’LAR SEYYİD BURHANEDDİN VE ERCİYES BULVARI WE WİLL JUDGE YOU NETANYAHU SENİ YARGILAYACAĞIZ NETANYAHU MUASIR MEDENİYET SINIFTA KALDI SÖYLEV VE MİTİNG ALANLARI FİLİSTİN’E YÜRÜYÜŞ FİLİSTİN’DE KATİLLER VAR FİLİSTİN’DE DAVUT VE CALUT SANATCI VEYA KONSERLER ADINA AİLEYİ YOK ETMEK SİYASET EZİP GEÇER PARAŞÜT ALANI KUR’AN ZİYAFETİ KUR’AN SEÇMELİ DERS Mİ? OLAMAZ BEKLENEN MELİKGAZİ KİTAP VE SANSÜR ERCİYES PLAJ VOLEYBOLU HAYATI YAVAŞLATMAK VE SİVİL TOPLUM PROF. DR. ALİ ERBAŞ VE CUMA NAMAZI AK PARTİ VE İSLAMİ SÖYLEM FİLİSTİN TOPRAKLARINDA İSRAİL ADI 1445 YIL SONRA HİCRET 15 TEMMUZ VE DARBELERİN ANATOMİSİ KURBANI KONUŞMAK DOĞU TÜRKİSTAN VE FİLİSTİN MİMARSİNAN KAYABAŞI CAMİİ LGBT TUVALET BİLİNÇ VE 28 MAYIS ANNELER GÜNÜNDE KADINLAR 14 MAYIS SEÇİMLERİNİ BU MAKALE ÜZERİNDEN OKUMAK KİTAP OKUMA DA ÖNCELİKLERİMİZ RAMAZAN’DA SUDAN VE İSRAİL AYŞE BÖHÜRLER VE MAHMUT ARIKAN KUDÜS ÖZGÜR OLUNCAYA KADAR DÜNYA TUTSAKTIR AŞKIN VAKTİ SAHUR TERAVİH GECELERİ TAÇALNDIRIR RAMAZAN ÜZERİNE BİR KİTAP İÇTİMA VAKTİDİR RAMAZAN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNDE KADINLAR RAMAZAN AYINA GİRİŞ BELGESİ ARAPLAR DİYANET VE AFET YÖNETİMİ İMANİ BİR EYLEM ENSAR OLMAK CAMİİ GÜNLÜĞÜ MEHCUR KİTAP KUR’AN’I KERİM FİLİSTİN VE HEDEF KÜÇÜLTMEK MEKKE VE FETİH NOTLARI VE YILBAŞI MİLİTARİST SİBER SEKÜLER SALDIRI KUDÜS’Ü BÜNYAMİN’CE SEVMEK ÇOCUK İSTİSMARI VE DİN GENÇLİK VE AİLE ÇALIŞTAYI KEDER KADER Mİ? EĞİTİM VE İNSAN İNŞASI EĞİTİME BESMELE İLE BAŞLAMAK PERİNÇEK VE KUTSALLAR NEDEN ŞİMDİ GÜLŞEN MARKA DEĞERİNDE NAMAZ PSİKOLOJİK DANIŞMAN BAŞÖRTÜSÜ