Kayseri Ekspres Haber
HV
03 MAYIS Cuma 14:30
Advert Advert Advert

Özhaseki'den rahatlatan açıklama!

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-02-2024 15:44   Güncelleme : 15-02-2024 15:50
Özhaseki'den rahatlatan açıklama!

Erzindan’da Altın Madeninde toprak kayması neticesinde özellikle Fırat Nehri ve bölge toprağına ölümcül madde siyanür ve diğer atıkların karışıp karışmadığı konusu tüm ülkeyi tedirgin etti. Dünya ülkelerinin bile dikkatini çeken olayla ilgili en etkin çalışmayı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yapıyor. Bölgeyi A’dan Z’ye tarayan bakanlık kendi laboratuvarların dışında birkaç bağımsız laboratuvar daha oluşturup nehir suyu ve bölge toprağına siyanür karışıp karışmadığını denetliyor.

Bu konuyla ilgili rahatlatan açıklama Bakan Özhaseki’den geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki: " Şu ana kadar herhangi bir kirliliğe korktuğumuz bir olaya rastlamadık. Ama anlık olarak bunu takibe devam ediyoruz " dedi.

Bölgede etraflı bir tarama yapıldığını ve bu taramaların bir süre daha etkin bir şekilde yaşanabilecek tehlikelere karşı sürdürüleceğini dile getiren Özhaseki: “İçişleri bakanımız ve enerji bakanımız şu anda Erzincan, İliçte’ler. Orda müthiş bir kütlenin kaydığı ortam var. Orada haliyle 9 tane kardeşimiz şu anda toprak altında. Bir taraftan 9 kardeşimizi bulmak için arama çalışması var öte yandan atık maddenin suya karışıp karışmadığı yönünde tarama çalışması yapılıyor. İnşallah bir an önce onlara ulaşırlar diye de ümit ediyorum. Dua ediyorum. Olaya bizim bakanlık açısından bakıldığı zaman da oradaki tehlikeli atıkların Fırat nehrine ulaşıp ulaşmadığı konusu çok ama çok önemli. İlk andan itibaren haber alınca ilgili birimlerimiz, genel müdürlerimiz, onların ekipleri, onların iş birliği yaptığı bilim adamları, elimizdeki bütün teknik imkanları tamamıyla bölgeye sevk ettik. Araçlarımız da orada, tahlil laboratuvarlarımız orada ayrıca bağımsız laboratuvarlara, oradan numuneler de alıp gönderiyoruz. İlk etapta gerek topraktan gerekse sudan alınan numunelerden çok şükür sevindirici bir haber geldi. Şu ana kadar herhangi bir kirliliğe korktuğumuz bir olaya rastlamadık. Ama anlık olarak bunu takip ediyoruz, bir süre daha takibe devam edeceğiz. İnşallah bu takipler ve orada şu anda almış olduğumuz tedbirler korkulan bir şeyin olmayacağı şeklinde görülüyor. Hepimizde an itibariyle olumlu bir kanaat oluşturdu. Ama titizlikle de yine biz takip etmeye devam edeceğiz” diye konuştu

AdminAdmin

YORUMLAR