Kayseri Ekspres Haber
HV
03 MAYIS Cuma 18:58
Advert Advert Advert

Çanakkale Şehitlerini Unutturmuyorlar!

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-11-2023 16:13
Çanakkale Şehitlerini Unutturmuyorlar!

Okullarda seminer veriyorlar. Bir çok etkinlikler yapıyorlar. Her daim canlı tutuyorlar. Çanakkale'ye geziler düzenliyorlar. Çanakkale savasını yerinde anlatıyorlar ve bilinçleniyorlar.

 

Çanakkale’de şehit olan Dedesinden ilhan alarak çanak kale şehitleri derneğini kurmuş.

Dernek başkanlığını yapan Rıza yağar Şu bilgileri verdi zaman Osmanlı sınırları içinde olan her eli silah tutan Çanakkale savaşına destek vermiştir. Bugün Filistin’den ,Yemenden, Bosna’dan, Üsküp’ten isimlerini sayamayacağımız beldelerden ve bugün sınırları belli olmuş Türkiye cumhuriyetinin illerinden ilçelerinden her haneden bir şehit vardır. Çalışmalarımıza destek vermek isteyen Çanakkale şehitleri yakınlarını bekliyoruz. İsimleri bilmeleri yeterli olacaktır. Nerede şehit oldu son durumları hakkında bilgi almak için bize müracaat etmeleri yeterlidir. Derneğimizde şehirlerimizi hatırlatmak için o zaman kullanılmış eşyalar ve malzemelerden oluşan müzemiz mevcuttur. Herkesi buraya bir çay içmeye bekliyoruz" dedi.

Yağan ,Derneği neden nasıl kurduğu hakkın dada şu bilgileri verdi.

"Kurucu Başkan olarak benimde büyük dedem Seyitoğlu Rıza 1915 Çanakkale Meydan Muharebesinde cephede şehit olmuştur. Bende torunu olarak yıllarca dedemin adını taşımanın gururu ve vatanımızın nasıl zorluklarla kazanıldığı bilinciyle hayatıma devam ederken, bir Çanakkale Şehidi yakını olarak yıllar sonra dedemin adına Türkiye Şehitlerini Anıyor Programında etkinlik düzenlendi ve Genel Kurmay Başkanlığı tarafından ONUR belgesi aldım. 

Son zamanlarda gelişen olaylar gerek iç ve gerek dış güçlerin ülkemiz üzerindeki oyun planlarını gördükçe milli şuur içinde birlik ve beraberlikle değerlerimize sahip çıkmamız ve yeni nesillere aktarmak için vatandaş olarak neler yapabileceğimi düşünürken böyle bir dernek kurmanın zorunluluğunu kendimde hissederek harekete geçtim. 

Kısa sürede gördüm ki vatandaşlarımız çok duyarlı birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde milli şuur ile faaliyetlerimize katılmaya başladılar, Siz değerli büyüklerimiz ve halkımızla birlikte, geçmişimizi yad edip geleceğimizi şekillendirme umudu ediyorum" 

AdminAdmin

YORUMLAR