Kayseri Ekspres Haber
HV
06 MAYIS Pazartesi 01:57
Advert Advert Advert

PINARBAŞI MESLEK KAZANDIRIYOR

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-04-2023 12:16
PINARBAŞI MESLEK KAZANDIRIYOR

 

Pınarbaşı İlçe Kaymakamlığı, Pınarbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Pınarbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliği ile  TİG (Argon) kaynakçılığı kursu açılacak. 
   ORAN Kalkınma Ajansı'nın desteklediği ''TR 72 Gelişiyor Pınarbaşı Meslek Kazandırıyor'' projesi kapsamında Pınarbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yürütülecek olan TİG (Argon) kaynakçılığı kursu 29 Nisan 2023 Cumartesi günü başlayacak. Kursa Sarız ve Tomarza’dan da başvuru alınacak. Konuyla ilgili olarak Pınarbaşı MTAL Müdürü İlyas Gezer yaptığı açıklamada, “Bölgemizde bulunan işsiz gençlerimize yönelik başlatacağımız TİG(Argon) kaynakçılığı kursumuzla eğitim ve istihdamın bir araya gelmesini sağlayarak hem gençlerimize umut olup nitelikli eleman olarak yetişmelerini sağlayacak, hemde düzenli eğitimlerle kendilerini geliştirmelerini hedeflemekteyiz. Kurs verme yeterliliğine sahip bir kurum olarak bölgemizde istihdam ve meslek edindirmeye katkı sağlamayı hedefliyoruz. İstihdama giden yolda rehber olarak devam edeceğiz. 360 saat sürecek olan kursumuz haftasonları Cumartesi ve Pazar günleri yapılacak. Bölgemizde 18-25 yaş arası mesleği olmayan işsiz gençlerimize ümit kaynağı olacak olan projemize başvuru yapmak isteyen gençlerimiz Pınarbaşı Şehit Nafiz Uluırmak Halk Eğitim Merkezi'ne müracaat etmeleri gerekiyor. Başvuru yapan vatandaşların grup oluşumu başvuru tarihi ve sırası esas alınarak yapılacaktır. TİG(Argon) kaynakçılığı kursunun yanı sıra okulumda kadınlara yönelik olarak bilgisayar kursu ve öğrencilerimize yönelik olarak girişimcilik kursu da vermekteyiz” dedi. 
    Kursa kayıt yaptırmak isteyenlerde TC Vatandaşı olmak, 18/25 yaş arası işsiz ve meslek sahibi olmamak, Zorunlu eğitimi tamamlamış olmak, Sağlık bakımından mesleği yapmaya uygun olmak, İş yeri hekimi tarafından verilecek rapor şartları aranacak.

AdminAdmin

YORUMLAR