Kayseri Ekspres Haber
HV
01 MAYIS Çarşamba 04:14
Advert Advert Advert

Özdemir: Türkiye Güçlü Bir ÜLKEDİR

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-11-2023 21:05
Özdemir: Türkiye Güçlü Bir ÜLKEDİR

 

1/5

MHP’Lİ ÖZDEMİR: “Türkiye artık bölgesel düzeyde politikalar uygulayan ve yalnızca kendi gündemine hapsolan bir ülke değildir, olamayacaktır.”

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri milletvekili İsmail Özdemir, TBMM’de Genel Kurulunda konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Gine Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Hava Ulaştırma Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi hakkında konuşan Özdemir, “Türk devrinin insanlığa umut olduğu bir süreçte hava, kara ve denizde Türk'ün kudretini, yetenek ve iradesini ortaya koymak en önemli vazifemiz olmalıdır.” Dedi.

 

Afrika’nın Dünyaya Açılan Kapısı Türkiye

Afrika’da bağımsızlığını kazanan ilk ülkenin Gine olduğuna değinen İsmail Özdemir, ülkenin her ne kadar aradan geçen uzun yıllar boyunca Fransa'dan bağımsız gibi görünse de bu ülkeyle olan örtülü bazı münasebetler nedeniyle Fransa’ya bağımlı kaldığını ifade etti.

Mevcut durumda askeri cunta tarafından idare edilen Gine ile Türkiye’nin ilişkilerinin 2 ülkenin karşılıklı olarak büyükelçiliklerini açtığı 2013 yılından itibaren hız kazandığını belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı Özdemir, “Türkiye'nin en önemli yumuşak güç unsuru olan Türk Hava Yollarının tüm Afrika kıtasında olduğu gibi Gine'de de faaliyet göstermesi hem toplumları hem de kamuyu birbirine yakınlaştıracak önemli bir etken doğuracaktır. Afrika'nın dünyaya açılan kapısı Türkiye oldukça ülkemizin imkân ve potansiyeli kuşku yoktur ki daha da fazla artacak, kurulan hava köprüsü kolaylıkla gönül köprüsüne dönüşecek ve Afrika konusunda ayrıcalığımız olan farklılığımız kendisini bu vesileyle tescilleyecektir.” Dedi.

 

 

 


2/5

Türkiye, Havacılık faaliyetlerinde en hızlı gelişen ülkelerden biri

MHP’li Özdemir, dünyada ticaret hacminin hızla artış göstermesinin, ulaşım sektörünü ticari faaliyetler içerisinde önemli bir aktör hâline getirdiğini belirterek buna paralel olarak da havacılık faaliyetlerinin gelişmeye koyulduğunu ifade etti.

“Türkiye, Asya ve Avrupa arasında doğal bir köprü olmasıyla beraber, yine, Kafkasya ve Rusya'dan Afrika Kıtası'na uzanan kuzey-güney koridorunun tam ortasındaki konumuyla önemli bir potansiyele sahiptir. Ülkemiz coğrafi bakımdan 3 kıtanın birleştiği kilit bir noktada yer alırken gelişmiş ve gelişmekte olan pazarlar arasındaki uçuş rotalarının merkezinde yer almaktadır. Bu kapsamda Türkiye, hava ulaşım faaliyetleri ve politikalarıyla dünyada en hızlı gelişim gösteren ülkelerden biri hâline gelmiştir.” Diyen Özdemir, Türkiye’nin havacılık faaliyetlerindeki gelişimiyle ilgili olarak “Havacılık sektöründe gösterdiğimiz gelişimle günümüzde 130 ülke 343 noktaya ulaşırken hava ulaştırma anlaşması yaptığımız ülke sayısı ise bugün 173'e yükselmiştir. 2022 yılı verilerine göre Türkiye, havalimanı yolcu trafiğine göre 128 milyondan fazla yolcu sayısıyla dünyada 6'ncı, Avrupa'da ise 3'üncü sırada yer almıştır. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın 2022 Kasım ayı verilerine göre iç ve dış hat toplamı olmak üzere yolcu trafiği sayımız 161 milyon seviyesini aşmıştır. Yine, 2023 yılı itibarıyla havaalanı sayımız Türkiye genelinde 57'ye ulaşırken hava aracı sayımız ise 1.821'e çıkmıştır.” İfadelerini kullandı.

 

Türkiye'siz ortaya atılan projelerin sürdürülebilirliği mümkün değil

Günümüzde ekonomik koridor çalışmalarının hız kazandığını belirten İsmail Özdemir, “Çinin başlattığı Tek Kuşak Tek Yol Projesi, Irak Kalkınma Yolu Projesi ve Zengezur Koridoru dikkate alındığında Türkiye'nin stratejik konumuyla son derece önemli bir merkez olduğu açıkça görülebilmektedir. Diğer yandan, Hindistan'da yapılan G20 zirvesi sonrası duyurulan


3/5

Hindistan Orta Doğu Avrupa Ekonomik Koridoru yani IMEC Projesi'nin uygulanabilirliği bugün bir tartışma konusudur.” Dedi.

Türkiye'yi baypas eden IMEC Projesinin reaksiyonel bir yaklaşımla altı boş biçimle ortaya atıldığını belirten Özdemir, “Birbirine uzak coğrafyaların arasındaki bağlantı noktası olmamız, bu anlamda Türkiye'siz ortaya atılan projelerin sürdürülebilirliğinin mümkün olmadığını da göstermiştir” ifadelerini kullandı.

Dünyayla entegrasyonumuzun tam manasıyla sağlanabilmesi önemli bir dönüm noktasıdır

“Bugün doğudan batıya, kuzeyden güneye üstlendiğimiz tarihî sorumluluğun gereği olarak dünyayla entegrasyonumuzun tam manasıyla sağlanabilmesi önemli bir dönüm noktasıdır.” Diyen Özdemir, uluslararası anlamda gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek olan iş birlikleriyle anlaşmaların da desteklenmesinin tercih değil, zorunluluk hâline geldiğini belirtti.

Özdemir, “Ankara merkezli bakış açımızla tüm dünyayı kapsayan politikalarımız neticesinde yürütülen iş birlikleri sadece ülkemiz açısından değil, muhatabımız olan taraflar için de yeni imkânları kuşku yok ki beraberinde getirecektir. Türk devrinin insanlığa umut olduğu bir süreçte hava, kara ve denizde Türk'ün kudretini, yetenek ve iradesini ortaya koymak en önemli vazifemiz olmalıdır.” İfadelerini kullandı.

Enformasyonun öneminin giderek arttığı bir dönemden geçiyoruz

“Ülkeler arası rekabette hibrit koşullar derinleştikçe enformasyonun öneminin giderek arttığı bir dönemden geçiyoruz.” Diyen Özdemir, “Bir yandan toplumsal değerler giderek yozlaşırken diğer yandan bireyleri ve kolektif bakışı tümden değiştirme kabiliyetine sahip türlü taktikler her ülke açısından risk hâline gelmeye başladı.” İfadelerini kullandı.

Günümüz dış politika sahasının başında gelen, hatta millî güvenlikle de doğrudan alakalı olan enformasyon konusunun üzerinde titizlikle durularak


4/5

icap eden karşı mücadele mekanizmalarının hayata geçirilmesi büyük öneme sahip olduğunu belirten Özdemir, “Ülkemiz aynı anda çoklu ve çok boyutlu tehdit ve tehlikelere muhatap olma durumunda kalmışken bu hususta faaliyet yürütecek kamu kurum ve kuruluşlarımızın sürekli teyakkuzda olmaları ve eş güdüm hâlinde çalışmaları önemi haizdir.” Dedi.

 

Psikolojik harekâtlara karşı toplumumuzu her an şuurlandıracak çalışmaların beka düzeyinde önemi vardır

Özdemir, enformasyon çağında millî unsurların üstlendiği ve üstleneceği vazifenin, cephe hattında canını ortaya koyan kahramanlarımız kadar istiklal ve istikbalimiz için büyük önem taşıdığını belirterek “Sosyal medya üzerinden sürdürülen algı ya da bir başka deyişle psikolojik harekâtlara karşı toplumumuzu her an şuurlandıracak çalışmaların beka düzeyinde önemi vardır. Bu durum sadece ülkemizi ilgilendiren çabaları da kapsamamalı, ortak bir harekât mekanizmasıyla yine ülkemizde yakın ve stratejik iş birliği geliştiren diğer ülkelerin ilgili kurum ve kuruluşlarıyla beraber yürütülmelidir.” Dedi.

Özdemir, “Çıkar ve menfaatlerin müşterek alanları kapsadığı sahalarda ilgili ülkelerin dezenformasyon, mezenformasyon, malenformasyon, infodemi, sahte haber ve propaganda gibi çeşitlilik arz eden konu başlıklarıyla alakalı da ikili ve çoklu iş birliğine gitmeleri 21'inci yüzyıl diplomasisinin önde gelen konuları arasındadır. Bu durumda Türkiye'nin erken hareket ederek ön alması ve örnek olması, başta İslamofobi, terör ve toplumsal huzursuzluk yaratma gibi kirli ve karanlık emperyal hamlelerin boşa çıkarılması olmak üzere, hedeflediğimiz adil bir küresel nizamın tesisine vesile kılınacak en önemli adımlardan biri olacaktır.” İfadelerini kullandı.

 

 


5/5

Türkiye artık bölgesel düzeyde politikalar uygulayan ve yalnızca kendi gündemine hapsolan bir ülke değildir, olamayacaktır.

Küresel hedefleri olan ve süper güç olma vizyonuyla gayret sarf eden bir ülke olarak Türkiye’nin, tüm insanlığın ortak vicdanının sesi olarak, dış politika yaklaşımına uygun, güçlü bir medya diplomasisi ağını geliştirmek mecburiyetinde olduğunu belirten Özdemir, “Bunu başaramazsak ne yazık ki zalimin zulmünü gizleme imkânı doğacak, mazlumun sesini kimse duyamayacak yahut haksızlığa uğrayan sanki haksızmış gibi gösterilmeye çalışılacaktır. Bugünlerde bilhassa Batı medyası üzerinden İsrailli hükûmet yetkililerinin telkinleriyle yapılan da tam olarak budur.” dedi

AdminAdmin

YORUMLAR