Kayseri Ekspres Haber
HV
06 MAYIS Pazartesi 12:33
Advert

MAZLUMDER İSTİŞAREDE BULUŞTU

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-06-2023 11:49
MAZLUMDER İSTİŞAREDE BULUŞTU

 

MAZLUMDER Kayseri Şubesi yöneticileri, üyeleri ve gönüllüleri ile istişare toplantısında bir araya geldi. Sivil Toplum Kuruluşları Merkezinde yapılan buluşmaya ilgi oldukça yüksek oldu.

MAZLUMDER Şube Başkanı Ahmet Taş, toplantıda yaptığı değerlendirme ve bilgilendirme konuşmasında MAZLUMDER’in 1991'de Ankara merkezli kuruluşu daha sonra 1998'de Kayseri şubesi ve diğer şubelerinin açılması.

28 Şubat 1997 Post Modern darbe dönemi ve 15 Temmuz 2016 kanlı darbe dönemlerinde milli iradenin korunması ve insan hakları ihlallerinin önlenmesi konusundaki çabaları.

Kurulduğu yıldan bu yana kamuda ve özel sektörde yaşanan hak ihlallerinin önlenmesi konusunda yaptığı mücadeleler.

Hak arama ve haklılığı savunma konusunda üyeler, sivil kurumlar ve okullarda yaptığı çalışmalar konusunda açıklamalarda bulundu.

Taş, sözlerinin devamında Doğu Türkistan, Myanmar, Afganistan, Irak, Yemen, Sudan, Libya, Suriye, Filistin, Somali ve Balkanlar ile Batı Avrupa ve Ukrayna-Rusya savaş bölgesinde yaşanan insan hakları ihlalleri konusunda da bilgilendirmeler yaptı.

Taş, sözlerinin sonunda yakın zamanda yapılan TBMM ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve yeni göreve başlayan Cumhurbaşkanlığı hükümeti hakkında bilgiler verdi, başarı dileklerini bildirdi.

Şube başkanı Taş’ın bilgilendirmelerinden sonra şube başkan yardımcısı Avukat Abdullah Kaya, muhasip Yaşar Yıldırım, Suriyeliler Ensar Derneği Başkanı Uğurcan Yıldırım ve diğer üyeler söz alarak açıklamalarda bulundular.

Şube başkanı Taş, programın sonunda katılımcı üye ve gönüllülere teşekkür etti. Vefat eden üyeleri Memduh Sungur’a da rahmet dileklerini bildirdi.

AdminAdmin

YORUMLAR