Kayseri Ekspres Haber
HV
05 MAYIS Pazar 23:13
Advert Advert Advert

KAYSERİ TABİP ODASI’NDAN AÇIKLAMA: SORUN TÜRK İSMİNİN KALDIRILMASIYLA ÇÖZÜLEMEZ!

Kayseri Tabip Odası, Türk Tabipler BİRLİĞİ'NDEN Türk adının kaldırılmasının sorunu çözmeyeceğini, TTB nin gerçek sahipleri Türk tabiplerine teslim edilmesiyle çözülebileceğini belirterek TBMM nin şu cümlelerle dikkatini çekti.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 20-11-2022 14:20   Güncelleme : 20-11-2022 14:29
KAYSERİ TABİP ODASI’NDAN  AÇIKLAMA: SORUN TÜRK İSMİNİN KALDIRILMASIYLA ÇÖZÜLEMEZ!

Türk Hekimlerinin meslek örgütü olan “Türk Tabipleri Birliği-TTB”, sıradan bir sivil toplum kuruluşu, dernek, değildir, 6023 sayılı yasa ile kurulmuş bir kamu kurumudur. Maalesef hekimlerin Tabip Odası faaliyet ve seçimlerine ilgisiz kalması, küçük, marjinal grupların oda yönetimlerini, delegelikleri ve TTB’yi ele geçirmelerine neden olmuştur.

Türk hekimlerinin sorunlarını dile getirmekten uzak olan bu grup TTB yi kendi ideolojik fikirlerini savunma mecrası haline getirmiştir. Son olarak bağlı oldukları odak ve örgütlerin emelleri doğrultusunda TTB başkanı ŞKF’ nın şanlı Türk ordusuna attığı iftiralar ve açıklamalar kamu vicdanını zedelemiştir. Bu faaliyetler sebep gösterilerek 14 Kasım 2022 tarihinde TBMM Başkanlığına verilen kanun teklifinde tabip odası üyelik zorunluluğunun kaldırılması, TTB’ndeki TÜRK ibaresinin kaldırılması teklif edilmiştir.

TÜRK adının çıkarılması en çok mevcut TTB yönetimini sevindirecektir.

Gayri milli yönetilen bir kurumu düzeltmek adını değiştirmekle olmaz .

Türk Tabipler Birliğinden TÜRK adının çıkarılması kabul edilemez !

Oda seçimlerine yönelik ;

Kamudaki doktorlarında zorunlu üye olması, üye aidatlarının düşürülmesi, oy kullanmanın zorunlu hale getirilmesi, ve seçime katılımın teşvik edilmesi düzenlemesi ile TTB, TÜRK adının gururunu kalbinde taşıyan Türk hekimleri tarafından yönetilecektir.

Kamouyuna ve TBMM’ne saygıyla duyururuz.


 

              Doç. Dr. Türkmen Bahadır Arıkan

                  Kayseri Tabip Odası Başkanı

AdminAdmin

YORUMLAR