Kayseri Ekspres Haber
HV
24 OCAK Cuma 08:50

CHP’Lİ GENÇ: KAYSERİ HALKI, YALNIZCA SEÇİM DÖNEMLERİNDE HATIRLANMAYI DEĞİL, HAK ETTİĞİ YATIRIMLARI ZAMANINDA ALMAYI TALEP EDİYOR

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Kayseri’nin AKP iktidarı döneminde hak ettiği değeri görmediğini belirterek, “Kayseri, Türkiye’nin coğrafi olarak tam kalbinde yer alan, üretim gücü ve ekonomik katkılarıyla ülkemizin önemli merkezlerinden biridir. Ama geldiğimiz noktada şehre yapılan yatırımlarla mukayese ettiğiniz zaman AKP’ye verilen desteğin karşılığında Kayseri’ye yapılan yatırımların son derece düşük kaldığını hep birlikte görüyoruz. Kayseri halkı, yalnızca seçim dönemlerinde hatırlanmayı değil, hak ettiği yatırımları zamanında almayı talep ediyor” dedi.

SİYASET
Giriş Tarihi : 04-12-2024 23:06
CHP’Lİ GENÇ: KAYSERİ HALKI, YALNIZCA SEÇİM DÖNEMLERİNDE HATIRLANMAYI DEĞİL, HAK ETTİĞİ YATIRIMLARI ZAMANINDA ALMAYI TALEP EDİYOR

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, bugün TBMM’de yaptığı basın toplantısında asgari ücret ve Kayseri’deki ulaştırma sorunlarını gündeme getirdi. Genç, konuşmasında şunları ifade etti:

“Bugün burada, halkımızın, emekçilerimizin, evine bir lokma ekmek götürme mücadelesi veren yurttaşlarımızın sesi olmak için bulunuyorum. Türkiye, tarihinin belki de en ağır ekonomik krizlerinden birini yaşıyor. Hayat pahalılığı, işsizlik, gelir eşitsizliği… Her biri, vatandaşlarımızın omzunda taşınması giderek zorlaşan yükler haline gelmiş durumda. Fakat bu yükü paylaşması gerekenler; halkı için çalışması gerekenler, ne yazık ki halkın sorunlarına kör ve sağır kalıyor. Bir yanda sofraya koyacak bir tabak yemek bulamayanlar, diğer yanda iktidarın şatafat içinde geçen günleri. İşte tam da bu adaletsizlikleri konuşmak, dile getirmek ve çözüm önerilerimizi paylaşmak için buradayız. İlk olarak, asgari ücretle geçinmeye çalışan yurttaşlarımızın içine düştüğü çıkmazı ele alacağız. Çünkü bu sorun, artık yalnızca bir maaş meselesi değil; bir insanlık meselesi, bir adalet meselesidir. Mevcut asgari ücret, bırakın bir ailenin ihtiyaçlarını karşılamayı, bir bireyin dahi insanca yaşayabileceği bir gelir düzeyi sunmaktan çok uzak. Son açıklanan verilere göre, dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 20 bin 562 TL, yoksulluk sınırı ise 66 bin 976 TL’ye ulaşmış durumda."

AdminAdmin

YORUMLAR