Kayseri Ekspres Haber
HV
27 NİSAN Cumartesi 08:26
Advert Advert Advert

ARSLANTAŞ, NETANYAHU İSRAİL’İ BİTİRECEK!

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-03-2024 17:17
ARSLANTAŞ, NETANYAHU İSRAİL’İ BİTİRECEK!

 

MAZLUMDER Kayseri Şubesi ve Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi üyeleri iftarda bir araya geldiler. Araştırmacı yazar Süleyman Arslantaş'ı konuk ettiler.

 

23 Mart Cumartesi  günü sivil toplum merkezi salonunda samimi bir ortamda oruçların açılıp akşam namazının eda edildiği programda araştırmacı yazar Süleyman Arslantaş, Gazze soykırımı, Ortadoğu'da son siyasi gelişmeler, Ukrayna'nın geleceği ve Ortadoğu'da Türkiye, İran, Rusya ve ABD'nin durumu konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze de devam eden ve soykırım olan İsrail saldırılarının İsrail'i dünyada yalnızlaştırdığını söyleyen Arslantaş, İkinci Dünya Savaşı öncesi Almanya'da Hitlerin Almanya'nın sonunu getirdiği gibi İsrail başbakanı Netenyahu’nun da İsrail'i yalnızlaştırarak, yıkıma götüreceğini söyledi.

 

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin Yahudi olduğunu bildiren Arslantaş, dünya Yahudilerinin Ukrayna'da bir Yahudi devleti kurmak istediklerini ama Rus Lider Putin'in buna ve Ukrayna'nın NATO'ya girmesine müsaade etmek istemediğini söyledi.

 

Ortadoğu'da Türkiye ve İran'ın nüfuz mücadelesi içinde olduklarını bildiren Arslantaş, kalkınma yolu projesi ve güney sınırındaki PKK varlığına müdahil olan Türkiye'nin İran'ın Akdeniz'e ulaşma amacına set çektiğini bildirdi.

 

Türkiye'nin Filistin konusunda ABD ile mücadele ettiğini bildiren Arslantaş, Gazze’de ki İsrail soykırımı ile ABD'nin de dünyadaki otoritesinin sarsıldığını söyledi.

 

Türkiye'de bazı firmaların İsrail ile ticaretinin devam ettiği konusundaki bir soru üzerine Arslantaş İran Irak Savaşı'nda İran'ın ABD ile rakip olmasına rağmen el altından onunla ticaret yaptığını bildirerek savaş zamanlarında ticaretin farklı bir boyutta devam ettiğini söyledi.

 

Türkiye'de cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşanan tercihler, Karabağ Savaşı'nda Türkiye'nin Azerbaycan'a desteği ve İran'ın bundan rahatsızlığı dahil birçok konuda da görüşlerini paylaşıp sorulara cevap veren Süleyman Arslantaş, davet için MAZLUMDER ve Yazarlar Birliğine teşekkür etti.

 

MAZLUMDER Şube Başkanı Taş ve Yazarlar Birliği Şube Başkanı Mehmet Hüsrevoğlu çok verimli geçen program için Arslantaş'a ve katılımcılara teşekkür ettiler.

 

 

AdminAdmin

YORUMLAR