Kayseri Ekspres Haber
HV
26 NİSAN Cuma 09:14
Advert Advert Advert

ÖZHASEKİ: SAĞLAM VE GÜVENLİ YUVALARIMIZI TAMAMLIYORUZ

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 03-01-2024 17:25
ÖZHASEKİ: SAĞLAM VE GÜVENLİ YUVALARIMIZI TAMAMLIYORUZ

 

 

BAKAN MEHMET ÖZHASEKİ:

“SAĞLAM VE GÜVENLİ YUVALARIMIZI BİRER BİRER TAMAMLIYORUZ”

“ŞEHİRLERİMİZİ AFETLERE DİRENÇLİ HALE GETİRECEĞİZ”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Gaziantep İslahiye’de yapılan deprem konutları ile ilgili çalışmaları değerlendirdi. Bakan Özhaseki, “6 Şubat depremlerinden bugüne devlet-millet el ele verdik. Yaralarımızı birlikte sardık, sağlam ve güvenli yuvalarımızı birer birer tamamlıyoruz. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde afetten zarar gören şehirlerimizi eskisinden daha güzel ve afetlere dirençli hale getireceğiz.” dedi. 

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde zarar gören şehirlerin ihya ve inşa çalışmalarına hızla devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından Gaziantep İslahiye’de yürütülen çalışmalara yönelik bir video paylaştı. Paylaşımında depremin yaralarını devlet-millet el ele vererek birlikte sardığını dile getiren Bakan Özhaseki, “Medine kardeşim, ‘Allah devletimizden razı olsun’ diyor. 6 Şubat depremlerinden bugüne devlet-millet el ele verdik. Yaralarımızı birlikte sardık, sağlam ve güvenli yuvalarımızı birer birer tamamlıyoruz. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde afetten zarar gören şehirlerimizi eskisinden daha güzel ve afetlere dirençli hale getireceğiz.” ifadelerini kullandı.

İNŞAATLARIN HIZI VATANDAŞI ŞAŞIRTTI

Vatandaşların görüşlerine de yer verilen videoda bir depremzede, 20 yıla kadar yeni bir düzen kurabileceklerini düşünürken, bir sene içerisinde konutların yapılmasına şaşırdıklarını dile getirerek, “Daha senesi dolmadan insanların başını sokabileceği evler yapıldı. Allah devletimizden razı olsun.” diye konuştu. 

“BU KADAR ÇABUK YAPILACAĞINI TAHMİN ETMİYORDUK”

Bir başka depremzede ise, “Bu kadar beklemiyorduk. Çok güzel evler, hoşuma gitti benim. Köy evleri olsun TOKİ evlerimiz olsun çok güzel ve sağlam. Yapılan evlerden memnunuz. Evlerin bu kadar da çabuk yapılacağını tahmin etmiyorduk.” ifadelerini kullandı. 

 “EVLERİ ÇOK SAĞLAM YAPMIŞLAR”

İnşaatı tamamlanan evlere bakınca çok mutlu olduğunu dile getiren bir diğer depremzede ise, “TOKİ evlerinin bu kadar güzel olacağını hayal etmiyordum. Depreme dayanıklı yapmışlar, perde beton. Her şeyine baktık. Çok sağlam yapmışlar. İşleri güçleri rast gelsin.” dedi. Yapılan köy evlerinin çok güzel olduğunu anlatan başka bir depremzede ise, “Fıstık gibi evler. Allah devletimizden razı olsun.” diye konuştu. Bir başka depremzede de, “Devletimiz ilk günden bugüne kadar da halen milletin yanında. Hala bizim yanımızda olmaya devam ediyor.” ifadelerini kullandı. Evlerin dört dörtlük yapıldığını söyleyen başka bir depremzede vatandaş ise, “Evler çok güzel oldu. Allah bin kere razı olsun. Devletimiz bizi perişan etmedi bizi rezil etmedi.” şeklinde konuştu. 

AdminAdmin

YORUMLAR