Kayseri Ekspres Haber
HV
29 NİSAN Pazartesi 04:47
Advert Advert Advert

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE MERKEZI YAPIMI PROTOKOLÜ İMZALANDI

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-12-2022 18:04   Güncelleme : 17-12-2022 18:07
UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE MERKEZI YAPIMI PROTOKOLÜ İMZALANDI

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE VE REHABİLİTASYON MERKEZI YAPIMI PROTOKOLÜ İMZALANDI

 

Valilik konferans salonunda düzenlenen imza törenine, Valimiz Sayın Gökmen Çiçek, Önceki Dönem Çevre,Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Vali Yardımcısı Şenol Esmer, Yeşilay Genel Sekreteri Osman Baturhan Dursun ve il protokolü katıldı. 

Törende konuşma yapan Valimiz Sayın Gökmen Çiçek, “Bu şehirde uyuşturucu illetinin kökünü kazıyacağımıza söz vermiştik. Aynı kararlılıkla emniyetimiz, jandarmamız ve güven timlerimiz yaptıkları operasyonlarla uyuşturucu tacirlerine adeta göz açtırmıyorlar. Biz, her birimimizle uyuşturucu belasını bu kentin sokaklarından temizlemek ve hiçbir evladımızı uyuşturucuya kurban vermemek için yemin ettik. Şimdi de Valiliğimiz ve Yeşilay ile imzalanan protokol ile hayırseverlerimizin katkılarıyla, Türkiye’nin en önemli “Uyuşturucu ile Mücadele ve Rehabilitasyon Merkezi’nin” inşasına başlıyoruz.

Bağımlılıkla mücadelede en büyük destekçilerinin aileler ve toplum olduğunu ifade eden Valimiz Sayın Gökmen Çiçek, “Jandarmamızın ve emniyetimizin yapmış olduğu operasyonların yanı sıra ailelerin ve toplumun her kesiminin uyuşturucuyla mücadelede bizlere yardımcı olması önemlidir. Birlik ve beraberlik içerisinde vereceğimiz mücadele ile evlatlarımızı bu illetten kurtararak, daha sağlıklı bir birey ve daha sağlıklı bir toplum elde edebiliriz ” dedi

Valimiz Sayın Gökmen Çiçek son olarak, uyuşturucuyla mücadelede Rehabilitasyon Merkezlerinin önemli olduğunu ve ilimizde de İncesu ilçesinde bulunan eski Spor Lisesi’nde bulunan alana Rehabilitasyon Merkezi yapılacağını belirtti.

Önceki Dönem Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’de, uyuşturucu bağımlılığıyla mücadelenin sadece polisiye tedbirlerle olamayacağını, uyuşturucudan uzak kalmayı sağlayacak  sosyal imkânların ve tedavi ortamının gerekli olduğunu belirtti. 

Konuşmaların ardından Uyuşturucu ile Mücadele ve Rehabilitasyon Merkezi’nin İncesu ilçemizde yapımına ilişkin protokol Valiliğimiz ve Yeşilay Cemiyeti arasında imzalandı. 

AdminAdmin

YORUMLAR