Kayseri Ekspres Haber
HV
28 NİSAN Pazar 12:06
Advert Advert Advert

TEMAD’TAN MODEL FABRİKA ZİYARETİ 

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-12-2022 01:03
TEMAD’TAN MODEL FABRİKA ZİYARETİ 

 

 

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Kayseri Şubesince Kayseri’deki üniversitelerde eğitim hayatına devam eden askeri personel çocuklarına yönelik yürütülen “Kardeş Aile”  projesi kapsamında özellikle mühendislik eğitimi alan gençlerin sanayi ve sanayici ile tanışabilmesi, o ortamlardaki havayı teneffüs edebilmeleri amacıyla yapılması planlanan bir dizi ziyaret model fabrika ziyareti ile başladı.  

Abdullah Gül Üniversitesi içerisindeki model fabrika ziyaretinde Fabrika Genel Müdürü Salih Yalçın tarafından katılımcılara fabrikanın kuruluş amacı, faaliyetleri, farklı üretim teknikleri ve bu uygulamaların işletmelere sağladığı katkılar hakkında yapılan sunumun ardından üretim bandında yürütülen örnek çalışma olan “Pilli baharat değirmeni” üretim safhaları uygulamalı olarak ziyaretçilere anlatıldı.  

Ziyaret sonunda Erciyes Üniversitesi’nde makine mühendisliği 2. sınıfında eğitimine devam eden Kayra Semercioğlu, ziyaretin oldukça verimli olduğunu, fakültede teorik olarak öğrendikleri konuların sahadaki uygulama şekillerini görmenin eğitimlerine çok büyük katkı sağlayacağı konusunda ziyarete katılan tüm öğrencilerin mutabık olduklarını belirterek, ”Model Fabrika Genel Müdürü Salih Yalçın ve ekibine bizlere gösterdikleri ilgiden dolayı çok teşekkür ediyoruz. TEMAD yönetiminin bu tür ziyaretlerin yoğunlaşarak devam edeceği konusunda bizi bilgilendirmesi bizleri ayrıca sevindirmiştir. Ailemizden uzakta eğitim hayatımıza devam ederken Kayseri’de adeta ikinci ailemiz gibi bizlere sahip çıkan TEMAD Kayseri şubesinin tüm yöneticilerine şükranlarımızı sunuyoruz” dedi. 

TEMAD Kayseri Şube Başkanı Abdullah Çelebi ise, derneklerinin 2847 sayılı yasa ile kamu yararına çalışan dernek statüsünde olduğunu ve bunun gereklerini yapmak için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini vurguladı. Bu kapsamda öncelikli hedeflerinin eğitime katkı olduğunu kaydeden Çelebi, ”Farklı şehirlerden Kayseri’mize gelerek eğitim hayatlarını sürdüren silah arkadaşlarımızın çocuklarının eğitimlerinin daha başarılı geçmesi hususunda her türlü desteği vermeye hazırız. Onların Kayseri’de yalnız olmadıklarını ve bir ailelerinin olduğunu hissettireceğiz” diye konuştu. 

AdminAdmin

YORUMLAR