Kayseri Ekspres Haber
HV
28 NİSAN Pazar 03:28
Advert Advert Advert

SALDIRILAR DURSUN, KATLİAMLAR SON BULSUN

Kayseri Gönüllü Kuruluşlar Dernek Başkanı Ahmet Taş konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-11-2023 14:32
SALDIRILAR DURSUN, KATLİAMLAR SON BULSUN

SALDIRILAR DURSUN, KATLİAMLAR SON BULSUN

7 Ekim tarihinde katliam sanığı İsrail'in Filistin ve Gazze'ye başlattığı saldırıların üzerinden bir aya yakın zaman geçti.

Karadan, havadan ve denizden başlattığı, hiçbir savaş hukukuna uymayan saldırılarında İsrail bugüne kadar 5.000’i çocuk ve kadın olmak üzere 10.000'den fazla sivil, savunmasız insanı şehit etti, 30 bine yakın insanın da yaralanmasına sebep oldu.

Kullanılması yasak biyolojik silahlar dahil birçok silahı kullanarak sivil yerleşim birimlerine bombalar yağdıran İsrail, Gazze şehrini harabeye çevirdi, okullar, hastaneler, camiler, kiliseler, kasabalar, köyler, tarım arazileri yerle bir edildi. Elektrikler, doğalgaz ve sular kesildi. 4 bir tarafı kuşatılan Gazze'de 2 milyondan fazla insan tüm dünyanın gözü önünde ölüme terk edildi. Filistin'de ve Gazze’de insanlık ölüme terk edildi.

Türkiye dahil İslam dünyası ve dünyanın erdemini kaybetmemiş diğer toplumları yaptıkları destek gösterileri ile mazlum, mağdur Filistin halkının yanında yer aldı. Katilleri destekleyen yöneticilerine insanlığın ölmediğini gösterdiler.

Başta Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve meclis başkanı Numan Kurtulmuş'un İslam dünyası ve diğer dünya devletlerinin yöneticileri ile ateşkes sağlanması, kalıcı ve adil bir barışın sağlanması için yürüttüğü yoğun diploması trafiği devam ediyor.

Bizler Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları olarak bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da bölgede derhal ateşkes sağlanması, başta sağlık yardımları olmak üzere bölgeye her türlü insani yardımın ulaşması için çaba göstermeye devam edeceğiz.

Devamında katliam sanığı İsrail'in en büyük destekçisi ABD'nin ülkemizdeki İncirlik Hava Üssü ve Kürecik radar üssünün derhal kapatılması.

Filistin'de yaşanan acımasız insan katliamının sanığı İsrail başbakanı Benyamin Netenyahu başta olmak üzere tüm yöneticilerinin savaş suçlusu olarak Uluslararası Ceza Mahkemesi önünde yargılanması ve katil İsraili Dünyada yalnızlaştıracak boykot ve kampanyanın hedefe ulaşması için gösterilen her türlü çabanın içinde olacağımızı bildiriyoruz.  

Acımasızca katledilen Filistinli şehitlerimize Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz.

                                                                                                

AdminAdmin

YORUMLAR