Kayseri Ekspres Haber
HV
26 NİSAN Cuma 09:14
Advert Advert Advert

İSRAİL RAMAZANDA SOYKIRIMA DEVAM ETTİ

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Dernek BAŞKANI Ahmet Taş yaptığı açıklamada şunları söyledi:

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-03-2024 13:37   Güncelleme : 15-03-2024 16:18
İSRAİL RAMAZANDA SOYKIRIMA DEVAM ETTİ

 

İSRAİL RAMAZANDA SOYKIRIMA DEVAM ETTİ

Soykırımın sanığı İsrail Ramazan tanımadan Gazze’ye soykırıma devam ediyor.

7 Ekim 2023’ten bu yana devam eden İsrail ve ABD’nin Gazze soykırımı tüm dünyanın gözü önünde devam ediyor. Bugüne kadar yıkıntılar altında can verenler dahil 45 bin Filistinli katledildi. Bunların 15 bini çocuk 13 bini kadın, geri kalanı erkeklerden meydana geliyor.

Ne yazıkki İslam ülkeleri dahil dünyada hiçbir güç İsrail’in acımasız vahşi saldırılarına engel olamadı, olacak gibi bir girişimde  ortaya çıkmadı çıkamadı.

Mübarek Ramazan ayında açlık, susuzluk, ilaçsızlık sebebiyle başta çocuklar olmak üzere Gazze ve Filistin halkı ölmeye, İslam coğrafyası dahil dünya devletleri de,  eli kolu bağlı gücü elinden alınmış zavallı varlıklar misali acziyet içinde de seyretmeye devam ediyor.

Ramazan ayı münasebeti ile Türk halkının başta çaresizlik ve sahipsizlik içindeki, Gazze ve Filistin halkı olmak üzere dünyanın yoksulluk içindeki kardeşlerine yardım çalışmalarıda başlamış bulunuyor.

Bu münasebetle hayır kurumlarımız ve hayırsever vatandaşlarımızın Gazze başta olmak üzere yoksulluk içindeki Afganistan, Irak, Sudan, Bangladeş, Somali ve Arakan ve ülkemiz içindeki yoksulların yaralarını sarmak için hayırlarını seferber etmeleri takdire şayan, takdir edilecek çalışmalar olacaktır.

Bizler Kayseri Gönülü Kültür Kuruluşları olarak;

  • a) Başta Türkiye Müslümanları olmak üzere tüm İslam toplumlarının Ramazanını tebrik ediyor, Ramazan’ın barış, kardeşlik ve dayanışmaya vesile olmasını diliyoruz.

  • b)  Gazze ve Filistin de devam eden İsrail ve ABD saldırılarının derhal sona ermesi ve insani yardımların kesintisiz Gazze’ye ulaşması için, Türkiye başta olmak üzere dünya devletlerinin insiyatif almalarını bekliyoruz.

  • c) Gazze ve Filistin de bugüne kadar hayatını kaybeden Müslüman kardeşlerimize Allah’tan Rahmet yaralılara acil şifa ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

  • d)  Mübarek Ramazan ayında zekat, fitre, fidye ve diğer yardımlarını Gazze ve diğer mazlumlara ulaştırmak isteyen vatandaşlarımızın, insani yardım kurumlarının hesaplarına yatırarak ulaştırmalarının yerinde olacağını hatırlatıyoruz.

  • e) İsrail’le ticaret yapan bu sayede soykırımın suçlusu İsrail e hayat veren Türkiye ihracat firmalarının Ticaret Bakanlığınca ihracatlarının engellenmesini istiyoruz

Türkiye ve dünya Müslümanlarının mübarek Ramazan ayını tebrik ediyor, barış kardeşlik dayanışma ve esenliğe vesile olmasını diliyoruz.

 

AdminAdmin

YORUMLAR