Kayseri Ekspres Haber
HV
27 NİSAN Cumartesi 14:08
Advert Advert Advert

ÖZHASEKİ: KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN SADECE CUMHUR İTTİFAKI ÇALIŞIYOR

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-03-2024 21:34
ÖZHASEKİ: KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN SADECE CUMHUR İTTİFAKI ÇALIŞIYOR

 

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI MEHMET ÖZHASEKİ:

 

“KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN SADECE CUMHUR İTTİFAKI BELEDİYELERİ GAYRET EDİYOR”

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’un kentsel dönüşümü için net konuştu. İstanbul’da kentsel dönüşümü hızla devam ettireceklerini belirten Bakan Özhaseki, “Böyle kadim şehirlerde yapılacak tek şey kentsel dönüşüm. Bunun dışında çözüm yok.” dedi. Kentsel dönüşüm konusunda muhalefet partilerinin belediye başkanlarını eleştiren Bakan Özhaseki, “Kentsel dönüşümü yapmaya uğraşan belediye başkanlarımız sadece Cumhur İttifakı belediye başkanları.” ifadelerini kullandı.

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Güngören’de “Tozkoparan 2'nci Etap ve Şişecam Evleri Anahtar Teslim Töreni”nde konuştu. Bakan Özhaseki, ülkenin depreme hazırlanması konusunda kentsel dönüşümün şart olduğunu söyledi. Kentsel dönüşüm konusunda muhalefet partilerin belediye başkanlarını eleştiren Bakan Özhaseki, “Kentsel dönüşüm için sadece Cumhur İttifakındaki arkadaşlarımız gayret ediyor. Kentsel dönüşüm yapanlar sadece bizimkiler. Kentsel dönüşümü yapmaya uğraşan belediye başkanlarımız sadece Cumhur İttifakı belediye başkanları. Onun dışındakiler ne yapıyorlar? Ana muhalefetin bir modası var. Şöyle yapıyor, ‘Biz kentsel dönüşüme karşı değiliz, rantsal dönüşüme karşıyız.’ Rantsal dönüşüme biz de karşıyız. Ranstal dönüşüm ne demek ya? CHP'li arkadaşlara söylüyorum, bunu söyleyerek kaçamazsınız.” diye konuştu. 

 

“İSTANBUL’DA YAPILACAK BİRİNCİ İŞ KENTSEL DÖNÜŞÜM”

Bakan Mehmet Özhaseki, belediye başkanlarının çiçek dikmek, peyzaj yapmak ve akşamları düğünlere katılmak gibi programlarının olabileceğini ancak depreme hazırlık konusunda ilk işlerinin kentsel dönüşüm olduğunu vurguladı. Bakan Özhaseki, “Kültür de olsun, sanat da olsun, estetik de olsun. Bunlara hiç itirazım yok. Ancak, İstanbul’da yapılacak birinci iş, kentsel dönüşüm. Bunu yapmıyorsanız, vazifenizi yerine getirmiş olmuyorsunuz.” diye konuştu.    

 

“OLASI MARMARA’DAKİ BİR DEPREM 20 MİLYON İNSANI ETKİLİYOR”

İstanbul'da yaklaşık 600 bin konutu değiştirecek bir proje hayata geçirdiklerini belirten Bakan Özhaseki, “İstanbul'umuzla ilgili de büyük bir proje hazırladık. İstanbul'u depreme hazırlama projesi. O projeyi bundan iki ay kadar önce Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Orta vadeli bütçeye de çok büyük bir rakam koydurduk. Böyle kadim şehirlerde yapılacak tek şey kentsel dönüşüm. Bunun şartlarıyla ilgili de kolaylaştırıcı, teşvik edici, bizim de epeyce maddi destekte bulunacağımız bir yasa çıkardık. İnşallah bunları yaptığımızda bizler İstanbul'umuzu depreme hazırlamış oluruz. Çünkü Marmara'da olacak bir deprem yaklaşık 20 milyon insanı etkileyebilir. Gayrisafi hasılamızın özellikle yüzde 50’si bu bölgelerde. Biz buraları göz ardı edemeyiz. Eğer göz ardı edersek gerçekten tarihe karşı sorumluluğumuzu yerine getirmiş olmayız.” ifadelerini kullandı. 

 

“KARARLIYIZ İSTANBUL'UMUZU DEPREME HAZIRLAYACAĞIZ”

Bakan Mehmet Özhaseki, İstanbul’u depreme hazırlamak konusunda kararlı olduklarının altını çizerek, “Biz kararlıyız. İstanbul'umuzu depreme hazırlayacağız. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın da bizlerin de iradesi çok net ve bu konuda da elimizden geleni yapacağımıza dair vatandaşımız da bize inanıyor.” dedi. Konuşmaların ardından, Tozkoparan 2'nci Etap ve Şişecam Evleri’nde hak sahiplerine anahtarları teslim edildi.

 

AdminAdmin

YORUMLAR