Kayseri Ekspres Haber
HV
06 MAYIS Pazartesi 19:31
Advert

ÖZHASEKİ: CAMİLERİMİZ MEDENİYETİMİZİN VURULMUŞ MÜHÜRLERİDİR

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-09-2023 16:12   Güncelleme : 08-09-2023 16:16
ÖZHASEKİ: CAMİLERİMİZ MEDENİYETİMİZİN VURULMUŞ MÜHÜRLERİDİR

 

 

BAKAN MEHMET ÖZHASEKİ:

 

“CAMİLERİMİZ MEDENİYETİMİZİN VURULMUŞ MÜHÜRLERİDİR”

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri’de Şevki Eren Albayrak Camii ve Şevki-Nurver Albayrak Kur’an Kursu Açılış Töreni’ne katıldı. Özhaseki, “Camilerimiz Anadolu'da bizim medeniyetimizin vurulmuş mühürleridir. Dışarıdan bir insan geldiğinde, şöyle bir etrafa baktığında eğer cami kubbelerini ve minareleri görüyorsa, saati ve dakikası geldiğinde ezan seslerini duyuyorsa, ‘burası bir İslam bölgesidir’ der.” ifadelerini kullandı. 

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri’de hayırsever Tuncay Kaan Albayrak tarafından yaptırılan Şevki Eren Albayrak Camii ve Şevki-Nurver Albayrak Kur’an Kursu Açılış Töreni’ne katıldı. Genç yaşta hayatını kaybeden Albayrak ailesinin oğlu için yaptırılan caminin açılışında duygu dolu anlar yaşandı, hayır duaları edildi. Hunat Camii’nin İmam Hatibi Abdullah İslam’ın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılış programında konuşan Bakan Mehmet Özhaseki, “Camiler bizim, en özel anlarımızı paylaştığımız yerler. Huzur bulduğumuz yerler. Cenabıhak ile baş başa kaldığımız ve ona yöneldiğimiz yerler. Oraların da güzel olması, anlam dolu olması elbette ki hepimizi sevindirir. Bugün burada çok güzel bir camimizin açılışını birlikte yapıyoruz. Mimarisi de güzel olmuş. Anlam dolu bir işaretle yola çıkılmış. Cenabıhak, müşterisini de içine gelen güzel insanları da feyzinden, bereketinden eksik etmesin inşallah.” dedi. Kayseri’nin hayırseverlerine teşekkür eden Bakan Özhaseki, “Hayırseverlerimizden Allah razı olsun. Allah hemşehrilerimizden razı olsun. Çalışıyorlar, gayret ediyorlar, kazanıyorlar. Sonunda da toplumla paylaşıyorlar. Dışarıda hiç tanımadıkları insanların istifadesine sunuyorlar.” ifadelerini kullandı.

 

“EN GÜZEL ANLARIMIZI CAMİLERDE PAYLAŞIRIZ”

Camilerin sadece ibadet edilen ve beş vakit açılan yerler gibi görmenin doğru olmadığını söyleyen Bakan Özhaseki, “En güzel anlarımızı camilerde paylaşırız. Camilerimiz aslında Anadolu'da bizim medeniyetimizin vurulmuş mühürleridir. Yani, dışarıdan bir insan geldiğinde şöyle bir etrafa baktığında, eğer cami kubbelerini ve minareleri görüyorsa, saati ve dakikası geldiğinde ezan seslerini duyuyorsa, ‘burası bir İslam bölgesidir’ der. Onun işareti de farklı bir anlam taşır.” dedi. 

 

“CAMİLERİMİZİN YAPILMASI LAZIM”

Lozan Mütarekeleri görüşmelerinden de örnek vererek Camilerin önemini vurgulayan Özhaseki, “Lozan mütarekesinde görüşmeler öncesinde o günkü Yunan ısrarla derki ‘Edirne bizim.’ Daha bizimkilere söz gelmeden, İngiliz heyeti bile der ki, ‘Ya tamam öyle diyorsunuz da, şu Selimiye'yi ne yapacağız? Yani Selimiye kime ait, Yunan medeniyetine mi ait?’ O zaman iddialarından biraz vazgeçerler. Camilerin böyle bir anlamı da var. O yüzden bu camilerimizin yapılması lazım. Güzel olması lazım. İçine gelen insanların da içinden istifade ederek; feyzle, bereketle inşallah buradan ayrılmaları lazım. Ben bu vesileyle bir kez daha, yaptığınız bu hayır eserinden dolayı Allah kabul etsin diye dua ediyorum.” şeklinde konuştu.

AdminAdmin

YORUMLAR