Kayseri Ekspres Haber
HV
27 NİSAN Cumartesi 02:02
Advert Advert Advert

DİKKAT HABERCİSİ... MUCİT ÇETİN'İN YENİ BULUŞU..

Erciyes Üniversitesi mezunu Elektronik Mühendisi Cengiz Çetin dikkat çekici haberci cihazlarına bir yenisini daha ekledi. Bu seferki icadı adından da anlaşılacağı üzere "DİKKAT HABERCİSİ" olup, ISG ( İş Sağlığı ve Güvenliği) kapsamında, alçak tavan girişleri bulunan yerlerde çarpma kazalarını önlemektedir.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-06-2023 18:13   Güncelleme : 17-06-2023 18:20
DİKKAT HABERCİSİ... MUCİT ÇETİN'İN YENİ BULUŞU..

 

Alçak tavanlı yerlerde kafa çarpma tehlikesini önlemek için,

 ' DİKKAT HABERCİSİ '

 Alçak tavanlı yerlere inerken zemin ortamına yabancı olduğumuzdan veya dalgın hallerde bulunduğumuz için normal iniş vaziyetinde oluruz ve alçak tavanı fark edemeyebiliriz.

Dolayısıyla , inerken başımız alçak tavana çarpar ve beyin kanaması, ağır kafa yaralanmalarına uğrayabiliriz.  ALLAH korusun ölümcül sonuçlara bile yol açabilir. 

 Alçak tavanlı yerler resmi ve bazı standardlara  uygun yerlerse genellikle buralarda uyarı levhaları bulunur. Bu levha alçak tavan uyarı levhası şeklindedir. 

Fakat özel mülklerde,
evlerde veya bazı bodrum katlarına inişlerde bu levhalar genellikle bulunmaz. 

Ayrıca resmi yerlerde bulunan bu levhalar geceleri de karanlık ortamda görüş zayıflığının olması  nedeniyle levhalar net olarak okunamaz. 
Yine de kazalara neden olur.

 İşte bunu önlemek için yeni bir cihaz geliştirdim.

 Cihazımın adı; ' DİKKAT HABERCİSİ ' dir.  

Geliştirmiş olduğum 

' DİKKAT HABERCİSİ '

 cihaz, bütün bu olumsuzlukları sesli ikaz ile aynı zamanda işitme engelliler içinde sese duyarlı yanıp sönen ışık ile dikkat çekerek ağır çarpma ve yaralanmaları önleyecektir. 

 Sistem şöyle çalışır:

 Kişi alçakta bulunan bölgeye üç beş metre civarında yaklaştığı andan itibaren cihaz kişiyi algılayıp sesli ve yanıp sönen ışıkla uyarıda bulunmaya başlar ve şöyle der : 

"LÜTFEN DİKKAT..! 
ALÇAK TAVAN BULUNMAKTADIR.
BAŞINIZI VURMADAN  GEÇİNİZ.
LÜTFEN..!"

 şeklinde anonsla kişinin alçak tavana çarpmasını önler.

AdminAdmin

YORUMLAR